ρύζι με κάσιους/cashew rice

Πολύ νόστιμο και εύκολο ρύζι με τα αγαπημένα μου κάσιους. Μπορούμε φυσικά να τα αντικαταστήσουμε με καρύδια αλλά εμένα προσωπικά μου αρέσει καλύτερα έτσι.

χρειαζόμαστε
1/3 φλιτζάνι κάσιους
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ρύζι 
450 γρ ζωμό κοτόπουλου
αλάτι

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα κάσιους και ψήνουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ζωμό και 1/4 φλιτζάνι νερό. Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Προσθέτουμε το μαϊντανό και τα κάσιους, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Very tasty as well as easy this rice with my beloved cashews.We can naturally substitute them with walnuts but I prefer it this way..

we need
1/3 cup cashews
1 Tbs. olive oil
1 onion, chopped
2 cloves garlic, minced
1 cup uncooked rice
15 oz chicken broth
1 scallion thinly sliced
2 Tbs chopped parsley
salt

Heat large non-stick skillet over medium-high heat. Add cashews. Cook, stirring occasionally, until lightly browned, 1-2 minutes; remove. In same skillet, heat oil over medium heat. Add onion, garlic and salt; cook, stirring occasionaly, until just softened, 2-3 minutes. Stir in rice  and scallion until coated. Add broth and 1/4 cup water, bring to boil. Cover pot; cook until water is absorbed and rice is tender, about 20 minutes.Add extra water, if necessary.Stir in parsley and cashews and serve.

20 σχόλια:

  1. Λοιπόν αυτούς τους ξηρούς καρπούς τους δοκίμασα στο Λονδίνο πριν χρόνια κι αυτό ήταν όλο. Δεν ξέρω κι εγώ γιατί δεν τους αγοράζω. Μπορώ όμως να δοκιμάσω με καρύδια ή και αμύγδαλα θα έλεγα.
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου Μαρία μου, τέλειο το ρυζάκι με ξηρούς καρπούς. Εγώ ειμαι μαζί σου, αγαπώ τα κάσιους αλλά και με καρύδια και αμυγδαλα όπως λέει η Ξανθη θα ήταν πάλι ωραίο. Ο καθε καρπός πάντως θα δώσει την ξεχωριστή του γεύση και το δικό του υφος νομίζω..
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρία μπράβο, έφτιαξες συνταγούλα που μου αρέσει πολύ! Λατρεύω το ρύζι κι όταν έχει και ξηρούς καρπούς. Χαίρομαι που είναι και απλό χωρίς να έχει καυτερά υλικά...:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με κάσιους, με κάσιους, δεν θα τα αντικαθιστούσα με τίποτα τα κάσιους στο ρύζι σου!!!
    Υπέροχο πιάτο!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λατρεύω τα κάσιους ωμά, σε σαλάτες, σε ρυζάκι ακόμα πιο πολύ! Πολύ ωραία συνταγή. Μπορεί να συνοδέψει ένα ωραιότατο κινέζικο :-)
    Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι πιο αγαπημένοι μου ξηροί καρποί και το καλύτερο πιάτο για το γραφείο ή για το βραδάκι!!!! Υπέροχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΟ! ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!
    ΦΙΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραίο πιάτο σε εμφάνιση και φαντάζομαι και σε γεύση. Οι ξηροί καρποί μου αρέσουν στο φαγητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φοβερό πιάτο Μαρία μου! Τρελαίνομαι για τα κάσιους. Είναι οι αγαπημένοι μου ξηροί καρποί. Τους ειχα δοκιμάσει σ' ένα πιάτο Ινδικής προέλευσης και πήγαιναν τέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπέρα Μαρία μου!!! Τέλειο το ριζάκι σου και τα κάσιους είναι εξαιρετικά!!!! Είναι πεντανόστιμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φανταστική γεύση....δοκίμασε να βάλεις και μπρόκολο την επόμενη φορά...το απογειώνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ενταξει είναι το αγαπημενο μου ρυζάκι!!!! Τα κάσιους ειναι κορυφαία κ δεν αντικαθιστούνται!!!! Τέλειο θα το φτιάξω σήμερα που έχω τραπέζι στον πατερούλη μου ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μου αρέσουν πολύ τα ξηροκάρπια στην μαγειρική.
    Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μμμ..ενδιαφέρον πιάτο! δεν έχω συνδυασει μέχρι τώρα ξηρούς καρπούς στην μαγειρική...θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ ωραία πρόταση!!!!Εχεις δίκιο για τα κάσιους, δίνουν ωραία γεύση, κάνουν την διαφορά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή