Salmon Loaf/ρολό σολoμού

 Η συνταγή στα ελληνικά, πιο κάτω
Greetings everyone! Today I had a craving for fish, yet did not wish the house to have the lingering "aroma" afterwards...Going through my books I found a recipe by Jean Pare that required things I already had AND was extremely easy. The best thing, judging by the ingredients, no fishy smell whatsoever..WooHoo! I exlaimed and rushed to the kitchen!

we need
2x7 1/2 oz(2x213 gr) canned salmon, drained, skin and bones removed
2 large eggs, fork beaten
2 cups dry bread crumbs ( I used Italian seasoned)
1/2 cup finely chopped onion
2 Tbsps lemon juice
1/2 cup milk
1/4 tsp salt
1/4 tsp chopped dill
Dill sauce
1/2 cup salad dressing( or mayonnaise )
1/4 cup sour cream ( I used 0% fat Balkan yoghourt )
2 tsps lemon juice
1tsp chopped dill

Mix first 8 ingredients in medium bowl. Pack in greased 8x4x3 in (20x10x7,5 cm) loaf pan. Bake in 350F (180C) oven for 30 to 40 minutes. Mix all 4 sauce ingredients in small bowl. Put a dollop on each slice of loaf. There! Have a very Happy Mother's Day weekend, ladies!!!
Γεια σας φίλοι μου! Σήμερα είχα όρεξη για ψάρι αλλά δεν ήθελα να γεμίσει με αυτό το "ιδιαίτερο" άρωμα όλο το σπίτι μετά. Ψάχνοντας τα βιβλία μου, βρήκα μια συνταγή της Jean Pare, πολύ εύκολη και με υλικά που υπήρχαν στο σπίτι. Και χωρίς μυρωδιά ψαριού φυσικά! WooHoo!!!

χρειαζόμαστε
426 γρ σολομό σε κονσέρβα
2 αυγά χτυπημένα ελαφρά
2 φλιτζάνια τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο
σάλτσα άνηθου
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/4 φλιτζάνι sour cream ή γιαούρτι 0%
2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο

Ανακατεύουμε τα 8 πρώτα υλικά σε ένα μέτριο μπολ. Το ρίχνουμε σε ένα ταψί 20Χ10Χ7,5 εκ. Ψήνουμε στους 180 β για 30-40 λεπτά. Κόβουμε το ρολό σε κομμάτια. Ανακατεύουμε τα 4 υλικά της σάλτσας σε ένα μικρό μπολ. Βάζουμε μια κουταλιά σε κάθε κομμάτι. Είδατε τι εύκολο που είναι;
Καλό Σαββατοκύριακο και χρόνια πολλά στις μανούλες!
                                                                          

21 σχόλια:

  1. i've never made salmon into a loaf. i am sure its wonderful especially with that dressing

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. muppy, this was my first attempt as well.It tastes really good and especially the second day(personal observation). Enjoy the weekend!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου και η σαλτσούλα πρέπει να είναι πολύ yammi!!!
    Καλό ΣΚ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εσείς βλέπω μια αδυναμία στο σολομό την έχετε!Πολύ ωραία ιδέα!Αντιγράφεται αμέσως!Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. The dill dressing sure looks like a great sauce to accentuate the salmon loaf.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ELENA, s'efharistw!To entharyntiko einai oti "oi dokimastes mou" to enekrinan..haha..Kali Kyriaki!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Lenia, vriskw oti o solomos einai poly evelikto kai efparousiasto psari, gi'afto kai "ton ehoume valei sto mati"..haha, filakia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Stephen, that's true..I also used the leftover sauce on burgers and on green salad and it was equally good..Have a great weekend!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνεπης πάντα αφου λυθηκε το θεμα με το ιστολογιο μου περασα να αφησω ευχες για το ξεκινημα μιας νεας και καλης εβδομάδας.Να εισαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαρά μου, μια αδυναμία στον σολωμό την έχω οπότε θα το δοκιμάσω.
    Καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ καλή ιδέα (για την ευκολία της εκτέλεσης δεν το συζητώ) αλλά σολομό σε κονσέρβα δεν έχω. Εχω τόνο, λες να κάνω την προσπάθεια ή να πάω για προμήθειες, μιας και όλα τα υπόλοιπα υλικά μας βρίσκονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. manousina, tin adynamia sto sygekrimeno psaraki tin ehoume ki emeis, gi afto akolouthoun ki alles syntages sto egys mellon.Kali evdomada kai se sena! XO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Penelope, syzitisame tin enallaktiki hrisi tou tonou me ti Maria, kai tha to dokimasoume kai oi dyo mas, giati ta ylika den einai desmeftika sto solomo. Kali mas epityhia! XO

    ΑπάντησηΔιαγραφή