Έφτιαξα δυο τρία φαγάκια αυτές τις μέρες που αξίζει να τα γράψω και ξεκινάω με ένα νοστιμότατο κοτόπουλο με φινόκιο, που όπως θα έχετε ίσως καταλάβει, μας αρέσει πολύ!
χρειαζόμαστε
8 μπουτάκια κοτόπουλου
2 ρίζες φινόκιο
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλάκι κόλιανδρο
1/2 κουταλάκι κανέλα
2 κουταλιές αλεύρι
3 κουταλιές πελτέ ντομάτας
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι-πιπέρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 2 κουταλιές λάδι και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι. Καθαρίζουμε τα φινόκιο, τα κόβουμε σε χοντρούτσικες φέτες και τα βάζουμε ανάμεσα στο κοτόπουλο. Ρίχνουμε από πάνω και το μαϊντανό.
Διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας σε ένα φλιτζάνι νερό, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το τρίτο κουταλάκι ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο, τον κόλιανδρο και την κανέλα για μερικά δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε το μίγμα γιαουρτιού, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και ρίχνουμε πάνω από το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180β για μια ώρα ή μέχρι να δέσει το φαγητό. Σερβίρουμε με ρύζι.
I know, I've been away too long! Many divers things have been happening that have prevented me from frequenting my favorite blogs, however I'll try to rectify the problem ASAP :). I've made several worth posting meals lately, so I'm starting with a delicious chicken with fennel which, by the way, as most of you know by now, we adore !
We need
8 chicken drumsticks
2 fennel roots
1 Tbsp parsley, finely chopped
1 Tbsp fresh ginger, grated
1 garlic clove minced
1 tsp coriander
1/2 tsp cinnamon
2 Tbsps flour
3 Tbsps tomato paste
200 gr Greek yoghourt
salt and pepper to taste
3 Tbsps olive oil
In non-stick skillet, heat 2 Tbsps olive oil and saute chicken until golden brown all around. Transfer into small baking pan. Peel fennel and cut in thick slices; arrange in between chicken. Sprinkle with parsley. Dilute tomato paste in one cup of water, add yoghourt and stir well. Add third Tbsp of olive oil in skillet and saute garlic, coriander and cinnamon for a couple of seconds. Blend in flour and keep on stirring till it's diluted. Incorporate yoghourt mixture, increase the heat and stir, till sauce thickens. Add salt and pepper and pour over chicken. Cover and bake at 350F for 1 hour. Serve with rice.
Μαρία το φινόκιο το χρησιμοποιώ σε σάλτσες ή μέσα σε μπιφτέκια λίγο όμως δεν έχω δοκιμάσει πολύ να προσθέσω σε φαγητά νομίζω ότι θα πάρουν έντονη γεύση είναι έτσι ή κάνω λάθος;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα.
αγαπημενο το φινοκιο δινει φινα γευση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φαντάζομαι πολύ αρωματικο αυτό το πιάτο, με τόσα όμορφα μυρωδικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλή βδομάδα!
φαντάζομαι γεύση, το φινόκιο ταιριάζει πολύ με κοτόπουλο και ψάρι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή εβδομάδα κορίτσια!
Moυ αρέσει πάρα πολύ, φαντάζομαι αρώματα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι κι εμείς του φινόκιο είμαστε...ωραία ιδέα για διαφορετικό κοτόπουλο...-:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φινόκιο το έχω συνδυάσει με κρέας και το έχω φτιάξει φρικασέ. Μέχρι τώρα μόνο με λεμονάτες σάλτσες. Το κόκκινο πιάτο σου δείχνει λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο πιάτο! καλό βράδυ :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή, δεν την καταλαβαίνω καθόλου έντονη τη γεύση του φινόκιο, βέβαια όπως είπα εμένα μου αρέσει πολύ. Αρωματικό περισσότερο ίσως ναι αλλά έντονο καθόλου! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιρήνη σε ευχατιστώ! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ για μένα ότι έχει φινόκιο είναι νοστιμότατο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα και σε σένα! Μουτς!
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ με ψάρι δεν το έχω κάνει αλλά με το κοτόπουλο είναι πολύ νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Λίλα, πράγματι είναι πολύ ωραίο, σε ευχαριστώ! Καλή εβδομάδα !
ΑπάντησηΔιαγραφήSpIrToKoYto και να σκεφτείς ότι πριν λίγα χρόνια δεν ήξερα ούτε πως είναι το φινόκιο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Vita, σε ευχαριστώ! Φρικασέ έ; μμμμμ!!! Μου έδωσες ιδέα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήAfroditi σε ευχαριστώ! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ έχω αρχίσει λάου..λάου και το προσθέτω σε όποια φαγάκια το σηκώνουν...μια χαρά το τρώνε και μάλιστα σε ένα τελευταίο έλεγαν και ξανάλεγαν όλοι τους τι ωραίο που το έφτιαξα..αντε να τους πεις ότι έβαλα φινόκιο να δεις τι θα γίνει....Θα κάνω μία δοκιμή και σε κοκκινιστό γιατί δεν μπορώ να το φανταστώ και με τσίτωσες τώρα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Mmmmm! νοστιμότατο!! Πρέπει να είναι πολύ αρωματικό!!! Φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήthis looks so good, love the colour of the chicken
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερίεργο πιάτο! Νόμιζα στην αρχή της συνταγής πως θα ήταν κοτόπουλο ψητό με φινόκιο ανάμεσα έτσι όπως βάζουμε τις πατάτες, αλλά αυτή η σος με τον πελτέ και το γιαούρτι θα το κάνει πολύ ιδιαίτερο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα μας έδωσες, καλό μεσημέρι! :)
Μετά το Πάσχα το έκανα με κατσικάκι, κάπως σαν φρικασέ (που λέει και η φίλη Vita) παρέα μ' ένα μικρό μαρούλι. Μου έγινε πολύ ωραίο. Με κοτόπουλο δεν μου έχει περάσει από το μυαλό να το συνδυάσω, αν και θα έχει κάπως "έντονο" άρωμα για ένα ελαφρύ κρεατικό πιστεύω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως, με το πιατάκι της φωτογραφίας Μαρία μας, με κάνεις να θέλω να κάνω τις σχετικές δοκιμές μου :-))
Ελπίζω για καλό λόγο να έμεινες μακρυά από τα μπλογκοσπιτάκια....
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπάρχουν υλικά που όταν τα δοκιμάσω θέλω μετά να τα βάλω παντού, έτσι και με το φινόκιο, όταν το πρωτοδοκίμασα, ήθελα να το βάλω παντού.
φιλάκια
Ωραίο πιάτο Μαρία. Και σίγουρα πεντανόστιμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φινόκιο δίνει ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό.
Φιλιά
Αχ αυτό το φινόκιο...Να μην το έχω δοκιμάσει ακόμα!!! Με προκαλείς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφη, εδώ δεν έχει λάου λάου, τους έχω ταράξει με το φινόκιο, χαχα! Ακόμα και η παράξενη κόρη μου το τρώει τώρα πια!
ΑπάντησηΔιαγραφήTante Kiki σε ευχαριστώ πολύ! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήmuppy, thank you so much:)
ΑπάντησηΔιαγραφήThe Dark Chef ευχαριστώ, είναι πραγματι ιδιαίτερη η σαλτσούλα! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope, όπως είπα και στην Ξανθή, δε μου φαίνεται καθόλου έντονο το άρωμα του. Φυσικά δεν είμαι και αμερόληπτος κριτής, χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήmanousina σε ευχαριστώ! Έτσι το έχω πάθει και εγώ με το φινόκιο, τους έχω ταράξει:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΜarion σε ευχαριστώ πολύ. Τα μπισκότα σου με τη ζαχαρόπαστα είναι πανέμορφα! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki, μα τόσα σου έχω πει, ακόμα δε σε έχω ψήσει;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνδιαφερουσα συνταγη Μαρια!Μπραβο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ απο τότε που ανακάλυψα το φινόκιο το βάζω παντού! Ανυπομονώ να δοκιμάσω τη συνταγή σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση θεωρώ ότι μαζί με το τζίντζερ πρέπει να είναι θεικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν δεν έχω μαγειρέψει ποτέ με φοινόκιο αλλά αύτο το πιάτο φαίνεται πολύ ιδιαίτερο ακόμα και από τον τρόπο που το μαγειρεύεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήmara, σε ευχαριστώ πολύ! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝίκη Λ. μα δεν είναι καταπληκτικό το άρωμα του;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν τη φτιάξεις ελπίζω να σου αρέσει!
Taste Advisor, το φινόκιο και το τζίντζερ τώρα τελευταία τα έχω μάθει αλλά τα έχω ταράξει, χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήKaterina, πράγματι είναικαι νόστιμο και εύκολο! Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήOo, that looks like a delicious dinner idea.
ΑπάντησηΔιαγραφή