Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Baked Garlic Shrimp/ ψητές γαρίδες με σκόρδο

Aaahhhh..Summer is just around the corner..After all that rain, we're finally getting a fair amount of sunshine! I had bought some tiger shrimp having BBQ thoughts, however there was a change of plans and I had to figure out a quicker way to cook the shrimp! This recipe was given to me by my friend Linda, I've tried it many times and there are no leftovers once the food is served! It's very easy and I don't really use specific measurements, I'll just provide the list of ingredients and you can adjust it to your taste.

We need
Extra Large shrimp(I used tiger )
Sea Salt
Coarsely ground black pepper
Paprika
Generous quantity of minced garlic
Italian flavored bread crumbs
Unsalted butter, melted

With curved scissors, cut shrimp from top of back to tail and devein, if necessary. With your fingers, keep the two sides separated, and season with all spices. Stuff with garlic and bread crumbs and place in shallow pan. Brush generously with melted butter and bake at 400F pre-heated oven for about 20 min, turning them over after 15 min. Serve immediately.

Έρχεται επιτέλους το καλοκαίρι! Πολύ βροχή όλες τις προηγούμενες μέρες, ευτυχώς τώρα χαιρόμαστε τον ήλιο! Είχα αγοράσει μερικές μεγάλες γαρίδες με την ελπίδα ότι θα κάναμε μπάρμπεκιου αλλά τα σχέδια άλλαξαν και έτσι έπρεπε να βρω ένα τρόπο να τις μαγειρέψω. Τη συνταγή μου την έχει δώσει η φίλη μου η Λίντα, την έχω φτιάξει πολλές φορές και με το που τις σερβίρω εξαφανίζονται αμέσως. Είναι πολύ εύκολες και στην πραγματικότητα δεν έχω συγκεκριμένες ποσότητες, σας δίνω μόνο τα υλικά και εσείς τα προσαρμόζετε ανάλογα με τα γούστα σας.

χρειαζόμαστε
πολύ μεγάλες γαρίδες (εγώ χρησιμοποίησα tiger)
αλάτι
χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
πάπρικα
αρκετό ψιλοκομμένο σκόρδο
φρυγανιά τριμμένη 
ψιλοκομμένο μαϊντανό
τριμμένο ξηρό τυρί
λειωμένο βούτυρο

Με ένα ψαλίδι ανοίγουμε την γαρίδα, χωρίς να την καθαρίσουμε, μόνο βγάζουμε το εντεράκι αν έχει. Δεν τη χωρίζουμε στα δυο τελείως αλλά έτσι όπως είναι ανοιχτή ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το μαϊντανό, το τυρί και το σκόρδο. Γεμίζουμε τις γαρίδες και τις τοποθετούμε σε ταψί. Τις αλείφουμε με αρκετό λειωμένο βούτυρο και ψήνουμε στους 200 β για 20 λεπτά περίπου αφού τις γυρίσουμε μια φορά στα 15 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.

24 σχόλια:

  1. Φαίνονται υπέροχες...και νοστιμότατες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πωπωω, λατρεύω τις γαρίδες και το σκόρδο! Υπέροχο πιάτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γαριδούλες αγαπημένες.
    Και με το σκορδάκι τέλειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ νόστιμες οι γαρίδες, τρελαίνομαι και που τις βλέπω και θέλω να τις φάω, αλλά που να τις βρώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eva Z.,einai eggyimena nostimes,para tin efkoli proetoimasia..XO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Emmanouela , s'efharistoume gia tin episkepsi kai ta kala sou logia! XO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Marion , ehoume ki emeis adynamia stis garidoules( i opws lew tis Marias,stis "skoupes tou vythou). Einai poly dyskolo na stamatisei kaneis se 3-4 mono...haha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mari , egw kernaw efharistws alla eimaste kapws makria..haha..Den xerw ta megethi kai tis poiotites garidas stin Ellada,tha dialega omws tis pio megales,isws akoma kai karavides..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απο τα πιάτα που σηκώνουν ουζάκι και καλή παρέα...άντε μας ξεσηκώσατε πρωϊνιάτικα!
    Πολλές καλημέρες σας στέλνουμε Χαρά & Μαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Penelope , gia mas pou ypoferoume apo tin elleipsi paralias einai parigoria..haha..Filakia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Carol @ There's Always Thyme To Cook , thank you! I hope you and your family will enjoy them as much as we do!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρέπει να είναι "λουκούμια", δεν το συζητάω!!!!! Φανταστικές!!!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Tante Kiki , nai,einai!!( gi'afto kai den emeine tipota )hihihi..Filakia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλοκαίρι, βεράντα και παγωμένη μπύρα.Αυτά ονειρέυτηκα με τη συνταγή σου.Νά σαι καλά!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. The combination of shrimp with garlic is one that can't be beat. This looks delicious. I hope you have a great day. Blessings...Mary

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Great dish, I tell ya, shrimps go well with almost everything too..they are just so tasty!!:D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Niki L. , ki egw ta idia oneirevomai alla mas ehei sapisei i vrohi..haha XO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Pam , thank you!It was the visual appeal that made us consume them so fast..haha..Have a great day! XO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Christy , thank you for your visit!We too have a weakness when it comes to shrimp..XO

    ΑπάντησηΔιαγραφή