χρειαζόμαστε
2 φλιτζάνια αλεύρι
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό
250 ml γάλα εβαπορέ ελαφρύ
3 κουταλιές σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
2 κουταλάκια άρωμα βανίλιας
για τη γέμιση
100 γρ χοντροκομμένα καρύδια ή pecans
100 γρ σταγόνες σοκολάτας
50 γρ καφέ ζάχαρη
2 κουταλάκια κανέλα
Βάζουμε τα καρύδια σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο για 5 λεπτά στους 180β. Αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε τα μισά καρύδια με την καφέ ζάχαρη, την κανέλα και τη σοκολάτα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό, το γάλα, το λάδι και τη βανίλια. Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μισό μείγμα. Πασπαλίζουμε με τη μισή γέμιση, ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη γέμιση πιέζοντας ελαφρά να κολλήσουν στο μείγμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 45-55 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Δεν το αναποδογυρίζουμε όπως συνήθως, το αφήνουμε με τα καρύδια και τη σοκολάτα από πάνω και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα καρύδια στο σερβίρισμα.
I'm guessing summer is finally here. After all that rain, the sun is back! Time to enjoy a nice coffee in the garden or the balcony, with a flavorful and fairly light cake on the side.
We need
2 cups all-purpose flour
3/4 cup sugar
3 tsps baking powder
1 tsp baking soda
1/4 tsp salt
1 egg
1 cup light evaporated milk
3 Tbsps vegetable or olive oil
2 tsps vanilla flavoring
For the filling
100 gr coarsely chopped walnuts or pecans
100 gr chocolate chips
50 gr brown sugar
2 tsps cinnamon
In baking pan, spread walnuts and bake in 350F oven for 5 minutes. Let cool. Mix half of them with brown sugar, cinnamon and chocolate chips. In bowl, blend flour, sugar, baking powder, baking soda and salt. In another bowl, beat egg with milk, oil and vanilla. Incorporate liquid ingredients in flour mix and stir until well blended. Grease bundt pan and spread 1/2 the batter. Sprinkle 1/2 the filling over it, cover with remaining batter and top with leftover filling, gently pressing down to make it stick to the batter. Bake in 350F preheated oven for 45-55minutes, depending on the oven. Remove from oven and let cool. Don't flip cake over, serve as is, sprinkling remaining walnuts on top of the walnut-chocolate topping.
Have a great weekend everyone!
Δεν ξέρω αν ταιριάζει περισσότερο στο καλοκαίρι ή στο χειμώνα, πάντως το λιμπίστηκα το κέικ σου, σίγουρα θα είναι λαχταριστό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Π/Σ/Κ :)
Εχω καιρό να τους φτιάξω κέηκ και δεν μου κάνει και ο καιρός ακόμα για κάτι πιο καλοκαιρινό....μας έχει μουρλάνει..Πάω να τσεκάρω τι γίνεται από ξηροκάρπια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο!!
O blogger κάνει πάλι τις βλακείες του...Η Εφη είμαι Μαράκι!
παίρνω κομματάκι για το απογευματινό μου καφεδάκι, καλό Σ/Κ
ΑπάντησηΔιαγραφήπαιρνω ενα κομματακι και παω στον κηπο για καφε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιαβάζω την γέμιση και καταλαβαίνω τι σούπερ κέικ θα είναι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛαχταριστό!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!
Κράτα μου κομμάτι κι έρχομαιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
ΑπάντησηΔιαγραφήΣμουάτς
Maria, your cake is immediately homely and comforting to me. Yet modern.
ΑπάντησηΔιαγραφήLovely!
Filakia apo Agglia
Anna x
και εγω κομμάτι παρακαλώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα Μαρία & Χαρά :)
The Dark Chef, έτσι που είναι ο καιρός, το κεκάκι μου πάει με όλα, χαχα! Καλό ΣΚ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφη, είναι πολύ νόστιμο και μυρωδάτο! Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ πάρε και ένα και δύο:) Καλό ΣΚ και σε σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιρήνη και εγώ πολύ θα ήθελα αλλά μας έχει ταράξει η βροχή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ μοσχομύρισε το σπίτι! Μια φίλη της κόρης νόμιζε ότι είχα κάνει λουκουμάδες:)
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri έλα, το κρατάω με νύχια και με δόντια, χαχα! Μουτς!
ΑπάντησηΔιαγραφήAt Anna's kitchen table σε ευχαριστώ, πραγματικά μοσχομυρίζει! Φιλιά και καλό ΣΚ!
ΑπάντησηΔιαγραφήAfroditi σε ευχαριστούμε, πάρε το κομματάκι σου:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιο κεικ, ο,τι πρεπει για το καφεδακι.
ΑπάντησηΔιαγραφήξέρω ότι άργησα αλλά αν έμεινε κομματάκι θα το πάρω με μεγάλη χαρά....πολύ ωραία ιδέα
ΑπάντησηΔιαγραφήThis looks so tasty. I am sitting in the cold dining room typing away and would love a slice with a cup of hot coffee.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη εβδομαδα να εχουμε απο αυριο και ας εχουμε* προχειρο * παντα ενα χαμογελο να το μοιρασουμε σε οσους το εχουν αναγκη. Δεν στοιχιζει τιποτα,αλλα αξίζει πολλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα εισαι παντα καλά.Αργω να περασω αλλα παντα προσπαθω να ειμαι συνεπης:)
λαχταριστο το κεικ σου.παιρνω δυο μεγαλα κομματακια για το δρομο:))
ΓΕΙΑ ΣΟΥ MIA MARIA, ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΑΡΓΗΣΑ...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!
Να είχα λίγο η διαιτούσα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημιουργία ευχαριστώ πολύ! Καλή εβδομάδα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήTaste Advisor σου δίνω κομματάκι, μου δίνεις μαφινάκι σολωμού;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήStephen, thank you! I wish I could send you a piece:)
ΑπάντησηΔιαγραφήJK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS σε ευχαριστώ πολύ! Καλή εβδομάδα και σε σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήgeorgiaxara έλα, έμεινε κομματάκι (λέμε τώρα:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα και σε σένα!
kiki, μακάρι να μπορούσα να σου δώσω! Καλό κουράγιο:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι, τι καλύτερο από ένα κομμάτι από το κέικ σου στην παραλία;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφή