Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Chicken wings with apricot jam/ φτερούγες κοτόπουλου με μαρμελάδα βερίκοκο




I 've been craving this recipe for the longest time, dear friends, so I finally decided to give in....My little "lab mice" gave the finished product an "all thumbs up" and, once more, no leftovers.. Again, I'll list the ingredients with no specific measurements, you can adjust them to your taste..
We need
Chicken wings
Flour
Salt and pepper to taste
Apricot jam

Cut chicken wings in three pieces and discard tip. Blend flour, salt and pepper in large Ziploc bag. Wet wings and place in bag, 3-4 at a time, shaking well to coat. Shake excess flour and place wings in baking paper - lined pan (to save on scrubbing time) Bake in 375F oven for 15min, then turn over and bake for another 15min. In the meantime, slightly dilute jam with a couple of Tbsps of water. When wings start to have a golden color, remove from oven and brush generously with jam. Bake for 10 min, then turn over, brush with remaining jam and bake until golden brown. Remove from oven and enjoy with Chinese rice or ,in my case, with Chinese noodles and stir-fried veggies.
Tip:Instead of apricot jam, you can use either peach or pineapple jam. I've tried them all and they're equally delicious!

Ήθελα να την φτιάξω πολύ καιρό αυτή τη συνταγή φίλοι μου, οπότε αποφάσισα να ενδώσω στον πειρασμό τελικά... Τα μικρά μου "πειραματόζωα" έδωσαν την έγκριση τους στο φαγητό, άρεσε πολύ και για άλλη μια φορά δεν έμεινε τίποτα... Και πάλι γράφω τα υλικά χωρίς να σας δίνω ακριβείς ποσότητες, ο καθένας τα προσαρμόζει ανάλογα με τη γεύση του.

χρειαζόμαστε
φτερούγες κοτόπουλου
αλεύρι
αλατοπίπερο
μαρμελάδα βερίκοκο

Κόβουμε τις φτερούγες σε τρία κομμάτια και αν θέλετε πετάτε την άκρη του φτερού. Ανακατεύουμε αλεύρι και αλατοπίπερο σε ένα σακουλάκι που κλείνει, ή ένα τάπερ. Βρέχουμε τις φτερούγες, τις βάζουμε 3-4 περίπου κάθε φορά στο σακουλάκι και κουνάμε να κολλήσει το αλεύρι στις φτερούγες. Τις στρώνουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί (για να γλυτώσουμε το τρίψιμο του ταψιού). Ψήνουμε στους 190β για 15 λεπτά τις γυρίζουμε και τις ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ αραιώνουμε τη μαρμελάδα με 1-2 κουταλιές νερό. Όταν οι φτερούγες αρχίζουν να παίρνουν χρυσαφί χρώμα τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αλείφουμε με μια γενναία δόση μαρμελάδας. Ψήνουμε πάλι για 10 περίπου λεπτά, τις γυρίζουμε και αλείφουμε με την υπόλοιπη μαρμελάδα. Ψήνουμε μέχρι να φαίνονται σαν ξεροψημένες. Σερβίρουμε με κινέζικο ρύζι ή στη δική μου περίπτωση  νουντλς με λαχανικά.
Tip: Εκτός από μαρμελάδα βερίκοκο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μαρμελάδα ροδάκινο ή ανανά. Τα έχω δοκιμάσει όλα και είναι το ίδιο νόστιμα.
Καλή εβδομάδα σε όλους!

38 σχόλια:

  1. Που έρχομαι να πάρω μερίδα;;;;;;
    Φιλιάαααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσουν κάτι τέτοια! Η κρούστα που γλυκίζει θα έρχεται σε ωραία αντίθεση με το κρέας του κοτόπουλου, ειδικά αν του έχουμε βάλει και αρκετό πιπέρι!
    Με μια καλή σκούρα μπύρα, το πιάτο απογειώνεται!
    Καλό βράδυ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. polu endiaferousa suntagh,sigourah glykia geysh toy froytou tairiazei me tokotopoulo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τρελαίνομαι για το κοτοπουλάκι έτσι! Δυστυχώς μόνο εγώ...αλλά σιγά μη δεν το φτιάξω!
    Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρέπει να είναι τέλειο! Φτιάχνω συχνά κοτόπουλο με μέλι, γιατί όχι και με μαρμελάδα βερίκοκο που είναι και φρουτώδης, αρωματική, κλπ
    Σας ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχο το φαγάκι σου!!! Καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Asteri , kalws na mas ertheis sto Montreal gia mezedaki! Gia pio grigora omws fantazomai pws tha prepei na miliseis me ti Maria..Filakia!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. The Dark Chef , emeis ta dialysame kai hwris byra!!Pistevw oti aresoun s'olous osous agapoun tin Asiatiki kouzina..Kalinyhta!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eirini , s'efharistoume!Einai poly nostimo kai me tis alles marmelades pou anefera pio panw, kathws episis fantazomai kai me alla kommatia kotopoulou(I Maria tha ti ftiaxei me podarakia)Kalo sou vrady!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. In Katrina's Kitchen , thank you! Enjoy the evening! XO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Efi , eftyhws emeis kaname oikogeneiaka paihnidi..haha..Dystyhws egw den ftiahnw shedon pote kati pou aresei mono se mena..Filia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. how simple and looks divine, my daughter would love these :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Aggeliki N., otidipote glykizon kai glykoxino einai efprosdekto sto spiti mas.Me meli ehw kanei saltsa BBQ kai itan episis poly wraia, toso gia kotopoulo oso kai gia hoirino.Filakia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Tante Kiki, s'efharistoume! Kopiase gia mezedaki! XO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπέροχα συνδυάζεται το κοτόπουλο με γλυκές μαρμελάδες, εγώ το κάνω με μπουτάκια κοτόπουλου αντί για φτερούγες.
    Επίσης τέλεια συνδυάζεται και με μαρμελάδες κόκκινων φρούτων.
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τέτοια να βάζετε να φτιάχνομαι! Μιαμ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τρέλλα είναι....θα τις δοκιμάσω το συντομότερο!!
    ΛΙΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πρεπει να ειναι σουπερ απ οτι διαβασα!!!!
    Καλό υπόλοιπο εβδομαδας και καλο μηνα απο αυριο. Ας εχουμε* προχειρο * παντα ενα χαμογελο να το μοιρασουμε σε οσους το εχουν αναγκη. Δεν στοιχιζει τιποτα,αλλα αξίζει πολλά.
    Να εισαι παντα καλά.Αργω να περασω αλλα παντα προσπαθω να ειμαι συνεπης:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. kiki , haha, dystyxws eimaste ligo makria na peraseis gia alithino mezedaki..Kalo mina,filakia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. JK O SKROYTZAKOS , s'efharistoume pou panta mas thymasai kai sou efhomaste me ti seira mas kalo mina..Min anisyheis, to hamogelo yparhei panta stin parea mas, oso dyskola kai nanai ta pragmata..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. At Anna's kitchen table , thank you!Indeed, they are delicious!XO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Apricot and chicken sounds like a delectable combination! It makes a beautiful glaze!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. έχεις καμιά συνταγή για πικάντικες φτερούγες με ουίσκι ή κάτι παρόμοιο;

    καλημερούδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Δεν το έχω δοκιμάσει έτσι, και έχω ωραία μαρμελάδα της πεθεράς μου!!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πρέπει να είναι νόστιμο αυτό το κοτοπουλάκι, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ έτσι, καιρός να το κάνω νομίζω.
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Reeni , it is a tasty combination and at the same time the wings are crispy and have an amazing color! XO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Kai loipon;E Allora? , dystyhws ohi, tha prepei na psaxw se diafora sites sto internet! An vrw kati tha sou dwsw ti syntagi..XO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. manousina , me spitiki marmelada thanai akoma pio wraio..Kali epityhia! Filakia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Mari, tha s'aresei sigoura! Kali epityhia! Filakia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Kolasi to kotopoulaki!!! Kai grigoro kai eukolo!!! Teleio tha to dokimaso me tin proti eukairia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. πρέπει να είναι φανταστικό!!!!!!!!!!!!!!!!
    κι έχω μπόλικη σπιτικη μαρμελάδα βερίκοκο!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή