I 've been craving this recipe for the longest time, dear friends, so I finally decided to give in....My little "lab mice" gave the finished product an "all thumbs up" and, once more, no leftovers.. Again, I'll list the ingredients with no specific measurements, you can adjust them to your taste..
Chicken wings
Flour
Salt and pepper to taste
Apricot jam
Cut chicken wings in three pieces and discard tip. Blend flour, salt and pepper in large Ziploc bag. Wet wings and place in bag, 3-4 at a time, shaking well to coat. Shake excess flour and place wings in baking paper - lined pan (to save on scrubbing time) Bake in 375F oven for 15min, then turn over and bake for another 15min. In the meantime, slightly dilute jam with a couple of Tbsps of water. When wings start to have a golden color, remove from oven and brush generously with jam. Bake for 10 min, then turn over, brush with remaining jam and bake until golden brown. Remove from oven and enjoy with Chinese rice or ,in my case, with Chinese noodles and stir-fried veggies.
Tip:Instead of apricot jam, you can use either peach or pineapple jam. I've tried them all and they're equally delicious!
Ήθελα να την φτιάξω πολύ καιρό αυτή τη συνταγή φίλοι μου, οπότε αποφάσισα να ενδώσω στον πειρασμό τελικά... Τα μικρά μου "πειραματόζωα" έδωσαν την έγκριση τους στο φαγητό, άρεσε πολύ και για άλλη μια φορά δεν έμεινε τίποτα... Και πάλι γράφω τα υλικά χωρίς να σας δίνω ακριβείς ποσότητες, ο καθένας τα προσαρμόζει ανάλογα με τη γεύση του.
χρειαζόμαστε
φτερούγες κοτόπουλου
αλεύρι
αλατοπίπερο
μαρμελάδα βερίκοκο
Κόβουμε τις φτερούγες σε τρία κομμάτια και αν θέλετε πετάτε την άκρη του φτερού. Ανακατεύουμε αλεύρι και αλατοπίπερο σε ένα σακουλάκι που κλείνει, ή ένα τάπερ. Βρέχουμε τις φτερούγες, τις βάζουμε 3-4 περίπου κάθε φορά στο σακουλάκι και κουνάμε να κολλήσει το αλεύρι στις φτερούγες. Τις στρώνουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί (για να γλυτώσουμε το τρίψιμο του ταψιού). Ψήνουμε στους 190β για 15 λεπτά τις γυρίζουμε και τις ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ αραιώνουμε τη μαρμελάδα με 1-2 κουταλιές νερό. Όταν οι φτερούγες αρχίζουν να παίρνουν χρυσαφί χρώμα τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αλείφουμε με μια γενναία δόση μαρμελάδας. Ψήνουμε πάλι για 10 περίπου λεπτά, τις γυρίζουμε και αλείφουμε με την υπόλοιπη μαρμελάδα. Ψήνουμε μέχρι να φαίνονται σαν ξεροψημένες. Σερβίρουμε με κινέζικο ρύζι ή στη δική μου περίπτωση νουντλς με λαχανικά.
Tip: Εκτός από μαρμελάδα βερίκοκο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μαρμελάδα ροδάκινο ή ανανά. Τα έχω δοκιμάσει όλα και είναι το ίδιο νόστιμα.
Καλή εβδομάδα σε όλους!
Που έρχομαι να πάρω μερίδα;;;;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιάαααααααααααα
Μου αρέσουν κάτι τέτοια! Η κρούστα που γλυκίζει θα έρχεται σε ωραία αντίθεση με το κρέας του κοτόπουλου, ειδικά αν του έχουμε βάλει και αρκετό πιπέρι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε μια καλή σκούρα μπύρα, το πιάτο απογειώνεται!
Καλό βράδυ :)
polu endiaferousa suntagh,sigourah glykia geysh toy froytou tairiazei me tokotopoulo!
ΑπάντησηΔιαγραφήMmm! You always have such yummy flavors going on!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελαίνομαι για το κοτοπουλάκι έτσι! Δυστυχώς μόνο εγώ...αλλά σιγά μη δεν το φτιάξω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφη
Πρέπει να είναι τέλειο! Φτιάχνω συχνά κοτόπουλο με μέλι, γιατί όχι και με μαρμελάδα βερίκοκο που είναι και φρουτώδης, αρωματική, κλπ
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστούμε!
Υπέροχο το φαγάκι σου!!! Καλό βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri , kalws na mas ertheis sto Montreal gia mezedaki! Gia pio grigora omws fantazomai pws tha prepei na miliseis me ti Maria..Filakia!!
ΑπάντησηΔιαγραφήThe Dark Chef , emeis ta dialysame kai hwris byra!!Pistevw oti aresoun s'olous osous agapoun tin Asiatiki kouzina..Kalinyhta!
ΑπάντησηΔιαγραφήEirini , s'efharistoume!Einai poly nostimo kai me tis alles marmelades pou anefera pio panw, kathws episis fantazomai kai me alla kommatia kotopoulou(I Maria tha ti ftiaxei me podarakia)Kalo sou vrady!
ΑπάντησηΔιαγραφήIn Katrina's Kitchen , thank you! Enjoy the evening! XO
ΑπάντησηΔιαγραφήEfi , eftyhws emeis kaname oikogeneiaka paihnidi..haha..Dystyhws egw den ftiahnw shedon pote kati pou aresei mono se mena..Filia!
ΑπάντησηΔιαγραφήhow simple and looks divine, my daughter would love these :)
ΑπάντησηΔιαγραφήAggeliki N., otidipote glykizon kai glykoxino einai efprosdekto sto spiti mas.Me meli ehw kanei saltsa BBQ kai itan episis poly wraia, toso gia kotopoulo oso kai gia hoirino.Filakia!
ΑπάντησηΔιαγραφήTante Kiki, s'efharistoume! Kopiase gia mezedaki! XO
ΑπάντησηΔιαγραφήmuppy , thank you ! Have a great evening! XO
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχα συνδυάζεται το κοτόπουλο με γλυκές μαρμελάδες, εγώ το κάνω με μπουτάκια κοτόπουλου αντί για φτερούγες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης τέλεια συνδυάζεται και με μαρμελάδες κόκκινων φρούτων.
Φιλάκια!
Τέτοια να βάζετε να φτιάχνομαι! Μιαμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρέλλα είναι....θα τις δοκιμάσω το συντομότερο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛΙΛΑ
πρεπει να ειναι σουπερ απ οτι διαβασα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό υπόλοιπο εβδομαδας και καλο μηνα απο αυριο. Ας εχουμε* προχειρο * παντα ενα χαμογελο να το μοιρασουμε σε οσους το εχουν αναγκη. Δεν στοιχιζει τιποτα,αλλα αξίζει πολλά.
Να εισαι παντα καλά.Αργω να περασω αλλα παντα προσπαθω να ειμαι συνεπης:)
So easy! And they look delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφήELENA , s'efharistoume gia to tip,kalo mina! XO
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki , haha, dystyxws eimaste ligo makria na peraseis gia alithino mezedaki..Kalo mina,filakia!
ΑπάντησηΔιαγραφήLILA , kali epityhia, filakia kai kalo mina!
ΑπάντησηΔιαγραφήJK O SKROYTZAKOS , s'efharistoume pou panta mas thymasai kai sou efhomaste me ti seira mas kalo mina..Min anisyheis, to hamogelo yparhei panta stin parea mas, oso dyskola kai nanai ta pragmata..
ΑπάντησηΔιαγραφήAt Anna's kitchen table , thank you!Indeed, they are delicious!XO
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο μηνα να εχετε κοριτσια.
ΑπάντησηΔιαγραφήDimiourgia , s'efharistoume, ki esy to idio!! XO
ΑπάντησηΔιαγραφήApricot and chicken sounds like a delectable combination! It makes a beautiful glaze!
ΑπάντησηΔιαγραφήέχεις καμιά συνταγή για πικάντικες φτερούγες με ουίσκι ή κάτι παρόμοιο;
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερούδια!
Δεν το έχω δοκιμάσει έτσι, και έχω ωραία μαρμελάδα της πεθεράς μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Πρέπει να είναι νόστιμο αυτό το κοτοπουλάκι, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ έτσι, καιρός να το κάνω νομίζω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ
Reeni , it is a tasty combination and at the same time the wings are crispy and have an amazing color! XO
ΑπάντησηΔιαγραφήKai loipon;E Allora? , dystyhws ohi, tha prepei na psaxw se diafora sites sto internet! An vrw kati tha sou dwsw ti syntagi..XO
ΑπάντησηΔιαγραφήmanousina , me spitiki marmelada thanai akoma pio wraio..Kali epityhia! Filakia!
ΑπάντησηΔιαγραφήMari, tha s'aresei sigoura! Kali epityhia! Filakia!
ΑπάντησηΔιαγραφήKolasi to kotopoulaki!!! Kai grigoro kai eukolo!!! Teleio tha to dokimaso me tin proti eukairia!
ΑπάντησηΔιαγραφήπρέπει να είναι φανταστικό!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκι έχω μπόλικη σπιτικη μαρμελάδα βερίκοκο!!!!!!!!