Παγωμένο γλυκό μπανάνας/Frozen banana dessert

Πάλι η Χαρά μου την έδωσε αυτή τη συνταγή γιατί βαριόταν να τη φτιάξει η ίδια, χαχα! Φυσικά αφού μιλάμε για γλυκό πως θα μπορούσα να αντισταθώ:)
Σας γράφω την κανονική συνταγή, εγώ έκανα σχεδόν τη μισή, υπολογίζοντας τις αναλογίες σύμφωνα με την κρέμα στιγμής που σε εμάς είναι 62 γρ το φακελάκι.

χρειαζόμαστε
2 μπανάνες
1 1/4 φλιτζάνι γάλα κρύο
102 γρ κρέμα στιγμής βανίλια
1/4 φλιτζάνι ρούμι ή χυμό πορτοκάλι
250 γρ τυρί κρέμα
2 φλιτζάνια φυτική σαντιγί (εγώ έβαλα morfat)
σοκολάτα λιωμένη για τη διακόσμηση

Καλύπτουμε ένα γυάλινο μπολ με διαφανή μεμβράνη. Σε ένα πλαστικό σακουλάκι βάζουμε λιωμένη σοκολάτα, κόβουμε μια μυτούλα στην άκρη και με αυτό το αυτοσχέδιο κορνέ κάνουμε γραμμές σε όλο το μπολ. Βάζουμε το μπολ στη κατάψυξη.
Λιώνουμε τις μπανάνες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα, το ρούμι, την κρέμα στιγμής και το τυρί κρέμα. Τα χτυπάμε με το μίξερ και ρίχνουμε τις μπανάνες. Προσθέτουμε τη σαντιγί, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο παγωμένο μπολ. Βάζουμε το μπολ στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να παγώσει. Όταν είναι να το σερβίρουμε, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, βγάζουμε με προσοχή την διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά πριν να το κόψουμε.
Xara has once more provided this recipe, since she was so lazy to make it hahaha...Naturally, how could I ever resist dessert? (I halved the recipe, calculating ingredients according to the Greek pudding package that weighs 62grs.)

We need
2 bananas
1 1/4 cold milk
1 pkg(4 serving size) instant vanilla pudding and pie filling
1/4 cup rum or orange juice
8 oz Philadelphia cream cheese
2 cups Cool Whip( frozen non-dairy whipped topping)
melted semi-sweet chocolate for drizzling

Line a large glass bowl with plastic wrap.Place melted chocolate in ziploc bag, cut out a small piece from a corner and drizzle chocolate throughout the bowl. Freeze to set. Mash bananas. In bowl, blend milk, rum or orange juice, pudding mix and cream cheese. Beat with electric mixer and stir in bananas. Fold in whipped topping and spoon into frozen bowl. Freeze for at least 4 hours or until firm. When ready to serve, invert on serving plate and carefully remove plastic wrap. Let stand at room temperature for 5 minutes before slicing to serve.

29 σχόλια:

  1. Κοριτσάρες μου!
    Χρόνια πολλά κ' καλό μήνα!
    Παγωτά δεν τρώω, γενικά.. αλλά αυτο ναι θα το έτρωγα!
    Φαίνεται τέλειο!!!
    Σας φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλό μήνα, ωραίο φαίνεται αλλά μπανάνα σε γλυκά δεν τρώω, οπότε γλυτώνω τις θερμίδες σήμερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό Μήνα!!εγώ σας αφήνω να απολαύσετε τις θερμίδες του το απολαμβάνω μόνο οπτικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βλέπω έχουμε πέσει με τα μουτρα στα φρουτογλυκά :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ιιιιιιιιιιιιι...καταγράφεται και εκτελείται πάραυτα...
    κάτι σχετικό φτιάχνω κι εγώ με πορτοκάλι,αλλά χωρίς το τυρί...
    mille merci και σμουτς για τη συνταγή...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ ευχαρίστως θα πάρω όσες..... θερμίδες άφησαν οι προλαλήσασες:PPP
    Φαίνεται τέλειο Μαράκι, μου έκανε τεράστιο κλικ μιλάμε!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πες στη Χαρά ότι θα μας καταστρέψει αν συνεχίσει έτσι...όχι ότι θα μας χαλαγε δηλαδή...λέμε τωρα...
    Νόστιμο και δροσερό, κόντρα στο βλαμμένο καιρό που μας ταλαιπωρεί!
    Καλημερούδια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τέεεεεελειο !!!!!!!!!!!!!

    αν και όπως λέει η Εφη, δεν είναι ο κατάλληλος καιρός εγώ θα πάρω μεριδούλα !!!

    καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι είναι τούτο πάλι!!!
    Πα-πα... να ξεκινήσω νυχτάτικα να το φτιάχνω; Όχι σε ερωτώ...και απάντηση δεν περιμένω φυσικά!
    Μήπως και με φράουλες θα έμοιζε το ίδιο συναρπαστικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πωπω μάνα μου!! τι'ναι τούτο το σλουρπ;;;;;
    Το θέλω όλοοοοο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απλό στην παρασκευή,αλλά στη γεύση φανταστικό φαίνεται!Φιλιά,κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. eva μου να είσαι καλά! Καλό μήνα και σε σένα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ σαν τον καλό μου και εσύ, δεν είναι το αγαπημένο του η μπανάνα στα γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ξανθή, κανονικά για το καλό μου σαν φίλη που είσαι θα έπρεπε να το πάρεις όλο εσύ, χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και λοιπόν;E allora? ας το πούμε φρουτογλυκό να πούμε ότι είναι και υγιεινό, χιχι:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Katerina σε ευχαριστώ πολύ, καλό μήνα και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. SpIrToKoYto, όταν το ξανακάνω θα το κάνω με φράουλες ή πορτοκάλι, γιατί η μπανάνα στο γλυκό δεν είναι και το καλύτερο της οικογένειας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΛΕΝΑ σε ευχαριστώ! Είναι πράγματι πολύ εμφανίσιμο! Όπως είπα και στη Βιβή θα το ξανακάνω πάλι αλλά με άλλο φρούτο! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έφη άστα, εμένα με έχει καταστρέψει ήδη:)
    Ας ελπίσουμε να στρώσει ο καιρός γιατί μας έχει σπάσει τα νεύρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Maria B. τι να κάνω, νόμιζα πως ζεσταίνει ο καιρός, που να φανταστώ ότι φέτος θα μας τρελάνει εντελώς:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Penelope νομίζω πως έχεις δίκιο, οι φράουλες θα του δίνουν και ωραίο χρώμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Asteri έλα και πάρε το όλο! Καλό θα μου κάνεις:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Lenia, ευχαριστούμε πολύ! Φιλάκια:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κι εγώ δεν τρώω παγωτά αλλά αυτό μου κίνησε την περιέργεια...οπότε θα το βάλω στην λίστα με τα προσεχώς γλυκά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Καλημέρα, τι ωραίο που φαίνεται!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κι εγω νομιζω με τη φραουλα θα το δοκιμαζα...
    Φαινεται ομως λαχταριστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Σκετη πρόκληση το φρουτοπαγωτογλυκό σου Μαρία.Και φαίνεται απλό Καταγράφεται!
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μαρίααααααααααααα! Θα φάω εσένα αντί για το γλυκό που μας βάζεις πειρασμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή