Μπισκότα λεβάντας με κρέμα λεμονιού/Lavender Cookies With Lemon Curd



For English, scroll down

Μου αρέσουν πολύ τα μπισκότα βουτύρου. Αφράτα, μοσχομυρίζουν βούτυρο, νομίζω πως είναι τα πιο αγαπημένα μου. Όταν βρήκα σε ένα από τα περιοδικά της Χαράς αυτή τη συνταγή ήξερα πως έπρεπε να την κάνω όσο γίνεται πιο γρήγορα.  'Ενας λόγος ήταν ότι θα έπρεπε να γίνουν πριν τελειώσει η κρέμα λεμονιού που είχα φτιάξει. Γίνανε αμέσως φυσικά. Πως να τα φωτογραφίσω όμως αφού η λεβάντα που έχω στη βεράντα μου δε λέει να ανθίσει;
Τέλος πάντων έγινε και η φωτογράφιση γιατί πόσες μέρες θα μπορούσα να κρατήσω τους αγαπημένους μου (κι εμένα φυσικά 😋 ) μακρυά από τα μπισκότα; Έκανα ήδη έναν αγώνα να μας κρατήσω μακρυά από την κρέμα χιχι



Μπισκότα λεβάντας με κρέμα λεμονιού
Print Friendly and PDF
Αρωματικά βουτυρένια μπισκότα γεμιστά με υπέροχη κρέμα λεμονιού
Μερίδες:14-16 μπισκότα
Συστατικά:
  • 130 γρ βούτυρο μαλακό
  • 75 γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 200 γρ αλεύρι γοχ
  • 1 κ.σ. λεβάντα αποξηραμένη
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/2 φλ κρέμα λεμονιού
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει για ένα λεπτό περίπου σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  2. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι, τη λεβάντα και το ξύσμα λεμονιού και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια  μαλακή ζύμη.
  3. Τυλίγουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή με μια ώρα.
  4. Ανοίγουμε  σε φύλλο πάχους 3 χιλ. και κόβουμε με κουπ πατ διαμέτρου 5-6 εκ περίπου. Στα μισά με ένα πολύ μικρό κουπ πατ κόβουμε τη μέση.
  5. Στρώνουμε τα μπισκότα σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 190β για 8-10 λεπτά.Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  6. Απλώνουμε ένα κουταλάκι από την κρέμα σε κάθε ολόκληρο μπισκότο και το σκεπάζουμε με αυτό που έχει την τρύπα στη μέση.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Δεν παίρνουν πολύ χρώμα τα μπισκότα μας οπότε δεν τα αφήνουμε παραπάνω στο φούρνο.

Επειδή η κρέμα διατηρείται στο ψυγείο, θα πρέπει ή να έχουμε τα μπισκότα μας στο ψυγείο  ή να τα ενώσουμε την τελευταία στιγμή πριν τα σερβίρουμε. Μπορούμε βέβαια να μη βάλουμε κρέμα λεμονιού και να τα ενώσουμε με μαρμελάδα (εσπεριδοειδών κατά προτίμηση).

Η ζύμη είναι μαλακή και μπορεί να δυσκολευτούμε λίγο στη διαχείριση της. Γι αυτό εγώ ανοίγω το φύλλο ανάμεσα σε δυο αντικολλητικά χαρτιά και μόλις το ανοίξω το βάζω με ένα δίσκο στο ψυγείο για ένα τεταρτάκι, να σκληρύνει λίγο. Με αυτόν τον τρόπο κόβουμε και τα μεταφέρουμε τα μπισκότα στο ταψί πολύ εύκολα.




I really love butter cookies. Fluffy, with a buttery scent, I believe they are my most favorite ones.
When I found this recipe in one of the magazines Xara had sent me, I knew I had to try it as soon as possible.
One of the reasons was that I needed to use up the lemon curd I had made. I naturally made them in no time. How would I take pictures though, since my lavender hadn't bloomed yet?
Nevertheless, this step was also accomplished, for how long would I be capable of keeping my gang
(myself included 😋) away from these cookies anyway?
I already had to fight them all off to save the lemon curd he he...
 

Lavender Cookies With Lemon Curd

Print Friendly and PDF
Fragrant butter cookies, sandwiched with an amazing lemon curd
Yield: 14-16 biscuits
INGREDIENTS:
  • 4 1/3 oz butter, softened
  • 2 1/2 oz sugar
  • 1 egg
  • 6 2/3 oz all purpose flour
  • 1 Tbsp. dried lavender
  • 1 tsp lemon rind
  • 1/2 cup lemon curd
INSTRUCTIONS:
  1. In a bowl, beat butter and sugar with a mixer, at medium speed, until light and fluffy, for about one minute. Add egg and continue beating.
  2. Slowly add flour, lavender and lemon rind and knead until dough is soft.
  3. Wrap dough with plastic wrap and refrigerate for thirty min. to one hour.
  4. Roll dough out to 1/8 inch thickness and cut out with a 2 in. cookie cutter. Use a smaller cookie cutter to cut the center off half of the cookies.
  5. Place cookies on parchment paper covered baking sheet and bake at 375F, for 8-10 min. Remove from oven and let cool.
  6. Spread lemon curd on each whole cookie and sandwich with a cookie with the cut center. 

NOTES
Cookies will not turn golden, so we don't need to bake them longer than required.

Since lemon curd has to be refrigerated, we would have to keep the cookies in the fridge or sandwich them just before serving. We could also skip the lemon curd and use citrus jam instead.

Dough will be quite soft and therefore hard to cut out. I roll it out between two sheets of parchment paper, then refrigerate it for 15 min, to allow it to slightly harden. It is much easier this way to cut the cookies out and transfer them to the baking sheet.


6 σχόλια:

  1. Τι όμορφα που είναι Μαράκι!
    Νομίζω ότι θα λυπόμουν να τα φάω :)
    Η λεβάντα με την κρέμα λεμονιού πρέπει να ταιριάζουν απίθανα!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη μου, είναι όμορφα και νόστιμα.

      Διαγραφή
  2. Είναι τόσο όμορφα και γλυκά που σχεδόν φοβάμαι να τα ακουμπίσω μήν χαλάσουν! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κατερίνα μου, η κρέμα λεμονιού τους δίνει έξτρα νοστιμιά.

      Διαγραφή
  3. Είναι πραγματικά πολύ εμφανίσιμα τα μπισκότα σου, μια ζωγραφιά!
    Ταιριάζουν πολλά βότανα σε τέτοιου τύπου βουτυρένια μπισκότα, φαντάζομαι πόσο καλά δένει η λεβάντα με το λεμόνι. Είχα φτιάξει κάτι ανάλογα μπισκότα με δεντρολίβανο και λεμόνι.
    Τα βλέπω και σκέφτομαι πως είναι ώρα για τσάι έστω και μεσημέρι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή