For English, scroll down
Αυτό το πράγμα με το φαγητό τι πρόβλημα φίλοι μου. Κάθε μέρα το ίδιο άγχος, τι θα μαγειρέψω πάλι σήμερα. Κι όταν έχεις τα αγόρια σου στο σπίτι που όποτε και να ρωτήσεις ή θα σου πούνε κάνε ότι θέλεις ή θα σου πούνε κάνε μια μακαρονάδα. Πόσες μακαρονάδες να κάνω βρε παιδιά;
Άσε που όσο καλοκαιριάζει δεν υπάρχει και η διάθεση για περίπλοκα φαγητά που σου τρώνε τις ώρες στην κουζίνα.
Το μαλακό τυρί κατσικάκι Μαστέλο μου έδωσε την ιδέα γι αυτό το φαγητό αφού είναι ένα ελαφρύ τυρί με λίγα λιπαρά, ότι χρειάζεται για τα εύκολα καλοκαιρινά φαγητά.
Το Μαστέλο δεν είναι είδος χιώτικου τυριού όπως πολλοί νομίζουν. Είναι το εμπορικό σήμα για τα γαλακτοκομικά προϊόντα που φτιάχνονται από το 1994 στη Χίο αποκλειστικά από τον Κώστα Τουμάζο από εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες, φρέσκο πλήρες χιώτικο αγελαδινό και κατσικίσιο γάλα.
Η λέξη μαστέλο, στην κυριολεξία σημαίνει τον ξύλινο κάδο που χρησιμοποιούσαν για τη συλλογή του γάλακτος και είναι ενετικής προέλευσης (mastelo).
Κοτόπουλο Με Ελιές Και Μαστέλο
Θρεπτικό και εύκολο πιάτο με ιδιαίτερη γεύση.
Μερίδες:3
Συστατικά:
- 6 κοπανάκια κοτόπουλου
- 5-6 λιαστές ντομάτες κομμένες
- 10 ελιές
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 150 γρ μαλακό τυρί κατσικάκι Μαστέλο
- 50 ml λευκό κρασί
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. θυμάρι
- αλάτι-πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μόλις ροδοκοκκινίσει το σβήνουμε με το κρασί.
- Αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοψηθεί για 5 λεπτά. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό στο φαγητό.
- Ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί και να μείνει με το ζουμάκι του
- Ρίχνουμε το Μαστέλο κομμένο σε κύβους, ανακατεύουμε με προσοχή και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Μπορούμε να κάνουμε το φαγητό και με φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια.
Μπορούμε να κάνουμε το φαγητό και με φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια.
It seems like deciding what to cook has turned into a problem, a daily source of stress for me, especially when I ask my boys for their opinion and they always answer "pasta". How much pasta can I possibly make?
Not to mention that the hotter the weather, the lesser the mood to cook complicated and time consuming meals.
This light Mastelo goat cheese inspired me for the following recipe. Since it is very low in fat, it is very appropriate for summer meals.
Mastelo is the trademark for the dairy products made exclusively on the island of Chios by Kosta Toumazos, since 1994. They are made with a fresh blend of whole goats' and cows' milk.
The word "mastelo" is actually of Venetian origin and it means the wooden bucket used to collect milk.
Chicken With Olives And Mastelo Cheese
A nutritious and easy to make dish with a special taste.
Yield: 3 portions
INGREDIENTS:
- 6 chicken drumsticks
- 5-6 sun-dried tomatoes, chopped
- 10 olives
- 1 onion, finely chopped
- 1 garlic clove, finely chopped
- 5 oz Mastelo soft goat cheese
- 1 2/3 oz white wine
- 2 Tbsps olive oil
- 1/2 tsp thyme
- salt and pepper, to taste
INSTRUCTIONS:
- In a frying pan, sauté onion and garlic with oil.
- Add chicken drumsticks to pan and brown, add wine.
- Allow chicken to cook for 5 min, then add 1 cup of hot water.
- Add sun-dried tomatoes, thyme, season with salt and pepper and let cook .
- Once chicken is ready, add cubed cheese, stir gently and remove from heat.
NOTES
Add more water during baking, if necessary.
Instead of chicken drumsticks, we can use chicken breasts, cubed.
Instead of chicken drumsticks, we can use chicken breasts, cubed.
Γιαμ-γιαμ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραίο φαγάκι Μαρία. Βασικά γίνεται και γρήγορα και είναι ένα πεντανόστιμο φαγητό. Εδεσε και με το τυράκι από πα΄νω.
Μπράβο
Να είσαι καλά Μαρία μου. Γιαμ Γιαμ δε θα πει τίποτα :)
Διαγραφή