Ψωμάκια Με Γάλα Καρύδας / Belizean Johnny Cakes


For English, scroll down

Πανεύκολα ψωμάκια με γάλα καρύδας σας έχουμε σήμερα. Αυτά τα ψωμάκια έχουν και όνομα. Johnny cakes λέγονται και είναι συνταγή από το Belize. Το ξέρετε πια πόσο μου αρέσει να δοκιμάζω διαφορετικά φαγητά άλλων λαών και άλλων πολιτισμών. Θα μου πεις σιγά το διαφορετικό, γάλα καρύδας έχει που τώρα τελευταία έχει γίνει πολύ αγαπημένη τροφή για αρκετούς και για διαφόρους λόγους. Κι εγώ το έχω δοκιμάσει σε συνταγές. Σε ψωμάκι όμως και μάλιστα τόσο εύκολο ψωμάκι δεν το έχω φτιάξει.


Ακριβώς ψωμί δεν το λες βέβαια, πιο πολύ προς scone πάει αλλά είναι μια πολύ εύκολη λύση για πρωινό ή κολατσιό. Έφαγα 2-3 ζεστά, ζεστά μέχρι να αποφασίσω αν είναι καλύτερα με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση και αποφάσισα ότι για μένα είναι καλύτερα με μαρμελάδα.
Τα αγόρια μου όμως είναι απολύτως πεπεισμένα ότι αυτά τα ψωμάκια είναι τέλεια με τυρί, οπότε εσείς φτιάξτε τα και αποφασίζετε μόνοι σας με τι γέμιση σας αρέσουν περισσότερο. Το ότι θα σας αρέσουν είναι σίγουρο.



Ψωμάκια Με Γάλα Καρύδας

Print Friendly and PDF
Johnny cakes από το Belize. Πανεύκολα και νοστιμότατα ψωμάκια με γάλα καρύδας.
Μερίδες:16-18
Συστατικά:

  • 450 γρ. αλεύρι γοχ
  • 3 κ. γλ. baking powder
  • 1 κ. γλ. ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 125 γρ βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
  • 300 ml γάλα καρύδας
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το baking powder.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα ανακατεύουμε να ενωθεί με το αλεύρι, να φαίνεται σαν να είναι το υλικό όλο τρίμματα.
  3. Ρίχνουμε και το γάλα και πλάθουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη. 
  4. Τη χωρίζουμε σε 16-18 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλίτσες.
  5. Τα βάζουμε σε ταψί που έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, τα πατηκώνουμε λίγο με το χέρι μας και με ένα πιρούνι τα τρυπάμε στην επιφάνεια.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200β για 15-18 λεπτά στη δεύτερη από κάτω θέση του φούρνου.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Μην περιμένετε να πάρουν χρώμα τα ψωμάκια. Εγώ αφού αποφάσισα ότι μου αρέσουν με μαρμελάδα, έψησα και μερικά πασπαλίζοντας τα με τριμμένη καρύδα πριν το ψήσιμο. Αν θέλετε βάζετε κι εσείς για να πάρουν λίγο χρώμα. Η συνταγή πάντως δεν το λέει.

Δεν είναι ψωμί ακριβώς οπότε δε χρειάζεται πολύ ζύμωμα, ίσα ίσα να γίνει μια αφράτη ζύμη. Αν νομίζετε ότι χρειάζεται προσθέτετε λίγο γάλα ακόμη.

Είναι πολύ νόστιμα και την άλλη μέρα αλλά φρεσκοψημένα και ζεστά είναι το κάτι άλλο.

Η συνταγή είναι από περιοδικό από αυτά που μου στέλνει η Χαρά αλλά και από εδώ.


Today we have some super easy bread rolls with coconut milk. These are actually from Belize and are called Johnny cakes. You already know how much I love trying food from different countries and different cultures. You'll say what is so special about the coconut milk they contain, it has lately become a favourite ingredient of many people, for different reasons. I have also used it in other recipes, but never in a bread recipe, especially in such an easy one.
You can't really call these bread rolls, maybe they're closer to scones, however they can be served either at breakfast or as a snack. I gobbled 2-3 of these while hot, until I could decide whether they're better with a sweet or a salty filling. I decided I prefer a jam filling.
My boys though are convinced that these would be great with cheese.
You pick whichever filling you prefer, when you make them. You will definitely love them.



Belizean Johnny Cakes

Print Friendly and PDF
Johnny cakes from Belize. Super easy and delicious bread rolls with coconut milk.
Yield:16-18 rolls
INGREDIENTS:

  • 15 oz A.P. flour
  • 3 tsps baking powder
  • 1 tsp sugar
  • 1 tsp salt
  • 4,4 oz butter, cubed
  • 10 oz coconut milk
INSTRUCTIONS:
  1. In a bowl, combine flour with baking powder, sugar and salt.
  2. Turn in butter and work with fingers until crumbly.
  3. Add coconut milk and knead until dough is soft and fluffy.
  4. Divide dough in 16-18 pieces and shape into rolls.
  5. Place in a parchment paper covered baking pan, slightly press down with the palm of your hand and pierce surface with a fork.
  6. Bake in a preheated oven, at 400F, for 15-18 min, on the second position from bottom of the oven.

NOTES
You don't need to wait for rolls to turn golden. Since I had already decided I would eat them with jam, I baked several rolls sprinkled with dessicated coconut. You could also do that if you prefer some color. This is not indicated though in the recipe.

Since this is not bread, it doesn't need a lot of kneading. Add more milk, if necessary.

They are excellent the day after we bake them, but when freshly baked and hot, they are exceptional.

The recipe is from my American magazines and from here.

10 σχόλια:

  1. Φανταστικά ψωμάκια! Συνοδεύουν τέλεια το πρωινό! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνονται πολύ ωραία! Επειδή θα έχουν γεύση καρύδας και μένα περισσότερο με μαρμελάδα μου ταιριάζουν. Αυτός ο Johnny απολάμβανε το πρωινό του αρκετά μου φαίνεται! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ο Johnny μια χαρά πρωινό έτρωγε, χιχι! Πάντως τα δοκίμασα και με τυράκι και ήταν πολύ νόστιμα και έτσι τελικά.

      Διαγραφή
  3. Από αυτά... που το ένα δεν είναι ποτέ αρκετό (!!) Μαρία μου. Μην σου πω, ότι θα πρόσθετα και λίγη τριμμένη καρύδα στην ζύμη (κάτι που έκανα τελευταίως συχνά).
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή δεν ήξερα αν θα το διαχειριστώ με αλμυρή η γλυκιά γέμιση Πηνελόπη μου το απέφυγα. Ωραία η ιδέα σου :)

      Διαγραφή
  4. τι ωραία ψωμάκια!!
    Ζεστά θα τα έτρωγα κι εγώ μην ανησυχείς. Και θέλω τα δικά μου ψωμάκια όχι του Johnny ..χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι Μάριον! Ας αφήσουμε τον Johnny στην ησυχία του και ας απολαύσουμε τα ψωμάκια μας :)

      Διαγραφή
  5. ooooooo τελεια!!! καλοκαιρινα με την καρυδα!! σαν λατρης του ψωμιου σιγουρα θ ατα δοκιμαζα!! γεμιστα με μαρμελαδα οπως τα εχεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Αναστασία μου. Χαίρομαι που συμφωνούμε αν και τελικά και με τυράκι είναι τό ίδιο νόστιμα.

      Διαγραφή