For English, scroll down
Στο σπίτι μας δεν φτιάχνουμε πολύ συχνά ψάρι, για κάποιο λόγο συμφωνούμε ότι δεν είναι ανάμεσα στα αγαπημένα μας γεύματα. Όταν κάνουμε όμως το βήμα, κάποιες φορές τρώμε σολομό.
Τόσα πράγματα ψώνισα από το ΙΚΕΑ, υπήρχε περίπτωση να μη πάρω σολομό;
Σήμερα έχουμε ένα γευστικό γεύμα με φιλέτα σολομού και καραμελωμένα κρεμμύδια, ελαφρύ και ευπαρουσίαστο, που σίγουρα θα αρέσει στην οικογένεια.
χρειαζόμαστε
4 φιλέτα σολομού (500 γρ)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
50 ml και 1 κουταλιά ούζο
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 κουταλιά ελαιόλαδο
50 ml χυμό πορτοκάλι
αλάτι-πιπέρι
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τα 50 ml ούζο και μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε το σολομό με το δέρμα από πάνω. Τον αφήνουμε να πάρει μια βράση για 2 λεπτά και τον γυρίζουμε. Προσθέτουμε επάνω στο σολομό τα φρέσκα κρεμμυδάκια, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε το σολομό από το τηγάνι και τον διατηρούμε ζεστό. Στο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ούζο, αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού. Σιγοβράζουμε μέχρι εξατμιστούν τα υγρά και να καραμελώσουν τα κρεμμύδια.
Σερβίρουμε το σολομό σε πράσινη σαλάτα και διακοσμούμε με τα κρεμμύδια.
💡Το συγκεκριμένο φαγητό σερβίρεται και κρύο και είναι πολύ νόστιμο.
At home we don't eat fish frequently. For some reason we all agree it is not among our favorite meals.
When we do want to occasionally have fish though, we agree on having salmon. I bought so many things from IKEA, how could I not buy their salmon as well?
Today we have a delicious dish with salmon fillets and caramelized onions, light and presentable, a sure hit with the family.
we need
4 salmon fillets (1 lb approximately)
2 green onions, finely chopped
1 2/3 oz plus 1 Tbsp ouzo
1 onion, sliced horizontally
1 Tbsp olive oil
1 2/3 oz orange juice
salt and pepper, to taste
Pour 1 1/3 oz ouzo in a non-stick frying pan and, once it comes to a boil, place salmon fillets in the pan, skin facing up. Allow to cook for two min, then flip them over. Sprinkle chopped onions over fillets, cover and continue cooking for another five min. Transfer salmon to plate and keep warm.
Add olive oil to pan and sauté onions until soft. Add 1 Tbsp ouzo, bring to a boil, then add orange juice. Simmer until liquid has evaporated and onions are caramelized.
Serve salmon fillets on a bed of greens and top with onions.
💡This particular dish can be also served cold, it is equally delicious.
Πολύ ωραίο κι ευπαρυσίαστο πιάτο Μαρία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα καραμελωμένα κρεμμύδια το κάνουν νομίζω ιδιαίτερο.
Μπράβο!!
Ευχαριστώ Μάριον! Πράγματι το κρεμμύδι δίνει ακόμη περισσότερη γεύση στο σολομό!
ΔιαγραφήΤα υλικά που διάλεξες ταιριάζουν τόσο μεταξύ τους και τα καραμελωμένα κρεμμύδια (στα οποία έχω αδυναμια), πιστεύω ότι απογειώνουν το πιάτο
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ! Δίκιο έχεις όλα τα υλικά ταιριάζουν τόσο μετξύ τους!
ΔιαγραφήΦαινεται φανταστικο!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο!
Φιλιά πολλά :)
Ευχαριστώ πολύ! Καλό ΣΚ να έχουμε :)
Διαγραφή