Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

κρεμμυδοκεφτέδες και σάλτσα γιαουρτιού/Onion Fritters With A Yogurt Sauce

Όχι μόνο κρεατικά την τσικνοπέμπτη βρε παιδιά, όχι για εμάς τουλάχιστον που γιορτινό τραπέζι δεν νοείται χωρίς μεζεδάκια. Αυτό το εύκολο και νόστιμο κεφτεδάκι που έχουμε σήμερα λοιπόν, γίνεται γρήγορα και με την ελαφριά και δροσερή σάλτσα γιαουρτιού είναι το τέλειο συνοδευτικό για τα κρεατικά μας. Περίπου 15 κεφτεδάκια γίνονται με αυτή τη συνταγή, μπορούμε να τη διπλασιάσουμε αν θέλουμε περισσότερα. Εμείς τώρα πια 2 άνθρωποι είμαστε τον περισσότερο καιρό, πόσα να φτιάξω πιά ;)


χρειαζόμαστε
4 κρεμμύδια τριμμένα (450 γρ περίπου)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 αυγό
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
50-60 γρ αλεύρι
50 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
1/8 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
αλάτι-πιπέρι

για τη σάλτσα γιαουρτιού
200 γρ γιαούρτι 2%
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλάκι ψιλοκομμένο άνηθο
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
αλάτι πιπέρι


Αλατίζουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Τα στίβουμε όσο μπορούμε να φύγει όσο γίνεται τα υγρά τους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμύδια με τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλευράκι ακόμα.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα.Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί. Τα σερβίρουμε ζεστά.
Για τη σάλτσα, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρουμε.

💡 Η σάλτσα γιαουρτιού  ταιριάζει και με τα κρεατικά που θα σερβίρουμε....λόγω της ημέρας :)

Και αυτή η ανάρτηση που δημιουργήθηκε με σκεύη από το ΙΚΕΑ, είναι για το το διαγωνισμό Food Blog Awards 2016 που διοργανώνει το ΒΗΜΑ GourmetΤο Cookandfeed είναι φέτος υποψήφιο στην κατηγορία Best Family Cooking by IKEA.
Αν θέλετε να μας ψηφίσετε, απλώς πατάτε ΕΔΩ, γράφετε το mail σας και πατάτε το DONE!  
Ευχαριστούμε 💓


The fritters we have for today are quite tasty, quick and easy to make. They are served with a light and refreshing yogurt sauce to perfectly accompany a meat dish. The ingredients will yield about 15 fritters.

we need
4 onions, grated (approximately 1 lb)
2 green onions, finely chopped
1 egg
1/2 tsp oregano
1 Tbsp parsley, finely chopped
2 oz flour
2 oz pecorino, grated
1/8 tsp sweet paprika
salt and pepper, to taste

for the yogurt sauce
7 oz yogurt, 2%
1 Tbsp mustard
1 tsp dill, finely chopped
1 tsp lemon juice
salt and pepper, to taste

Add salt to the grated onions and place in a colander and squeeze well to drain.
In a bowl, combine onions with all remaining ingredients and knead fritters, adding more flour,
if necessary.
Shape fritters, roll in flour and fry in hot oil until golden. Remove with a slotted spoon and transfer to a platter, layered with absorbent paper. Serve hot.
We mix all the ingredients of the sauce and keep it in the fridge until we serve it.

💡 The yogurt sauce is very good with meat prepared on the grill.

This post is towards our participation in the Food Blog Awards 2016 contest, organized by BHMA Gourmet. Props used are from IKEA, our sponsor. Cookandfeed is a candidate in the Best Family Cooking by IKEA category.
If you wish to vote for us, simply press HERE, type your e-mail and press DONE!
Thank you💓

6 σχόλια:

  1. Για μένα το κρεμμύδι είναι το πιο σημαντικό υλικό σε όλες τις συνταγές. Πρέπει να είναι φανταστικοί οι κρεμμυδοκεφτέδες σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι σίγουρη ότι θα μου αρέσουν τρελά! Φαίνονται φανταστικοί!!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλεια!!

    Και με τη sauce γιαουρτιού θα είναι πεντανόστιμοι
    Ωραίες φωτογραφίες ;)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δείχνουν τόσο νόστιμοι!
    Το κρεμμύδι όταν μαγειρεύεται αποκτά πραγματικά αξεπέραστη γεύση!
    Και η σάλτσα δροσερή και νοστιμότατη!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τους λάτρεψα... την Κυριακή που έχω τραπέζι θα τους φτιάξω!!!! Και με την σάλτσα απογειώνονται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φινομεζεδακι ο κρεμμυδοκεφτες!! τελειος! και λιγο τσιπουρακι απο διπλα ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή