For English, scroll down
Σας έχει τύχει ποτέ να θέλετε να ετοιμάσετε ένα γρήγορο γεύμα και να στέκεστε μπροστά στο ψυγείο
αναποφάσιστες, ανοιγοκλείνοντας μάταια την πόρτα, ψάχνοντας τη λύση; Μια τέτοια στιγμή οδήγησε στην παρακάτω συνταγή, μετά από επισκόπηση των υλικών που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω. Ήθελα να φτιάξω κάτι ελαφρύ αλλά και χορταστικό ταυτόχρονα, κάτι που θα ήταν ευχάριστο οπτικά και γευστικά.
Ιδού λοιπόν η σημερινή μας πρόταση, μια σαλάτα ζυμαρικών με καπνιστό σολομό από το ΙΚΕΑ και μπρόκολο, κρεμμύδι, σκόρδο και μια γρήγορη σαλτσούλα!
χρειαζόμαστε
350 γρ ζυμαρικά (βίδες, κοφτό μακαρονάκι, φιογκάκι)
500 γρ βρασμένο μπρόκολο
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200 γρ καπνιστό σολομό
για τη σάλτσα
1 κουταλιά μέλι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βαλσαμικό ξύδι
2 κουταλιές ηλιόσπορο καθαρισμένο
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Στο μπλεντεράκι λιώνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και μια κουταλιά ελαιόλαδο και τα ρίχνουμε στο ζυμαρικό. Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε στο μπλεντεράκι το μέλι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξύδι και τους ηλιόσπορους και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Προσθέτουμε τα 3/4 του σολομού σε κομματάκια και το μπρόκολο στη σαλατιέρα με τα ζυμαρικά.
Ρίχνουμε και τη σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρά. Στολίζουμε με τον υπόλοιπο σολομό (το είδατε ότι προσπάθησα να κάνω τριανταφυλλάκια δεν το είδατε; Και τι έγινε, γελάτε ακόμα;;;)
Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα ηλιόσπορο.
💡Την ίδια συνταγή μπορούμε να την κάνουμε ζεστό φαγητό. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη κρέμα γάλακτος.
Και αυτή η ανάρτηση που δημιουργήθηκε με σκεύη από το ΙΚΕΑ, είναι για το το διαγωνισμό Food Blog Awards 2016 που διοργανώνει το ΒΗΜΑ Gourmet. Το Cookandfeed είναι φέτος υποψήφιο στην κατηγορία Best Family Cooking by IKEA.
Αν θέλετε να μας ψηφίσετε, απλώς πατάτε ΕΔΩ, γράφετε το mail σας και πατάτε το DONE!
Ευχαριστούμε 💓
Have you ever stood in front of your fridge, hopelessly opening and closing its door, desperately looking for a quick meal to cook? It was such a moment that lead to the following recipe, once I decided which ingredients to put together. I wanted to make something light yet filling, something pleasing to both the eye and the palate!
So here it is, a pasta salad with smoked salmon from IKEA, broccoli, onions and garlic, flavored with a quick sauce!
we need
12 oz pasta (fusili, bows, elbow)
1 lb 2 oz steamed broccoli
1 small onion
1 garlic clove
2 green onions, finely sliced
7 oz smoked salmon
for the sauce
1 Tbsp honey
4 Tbsps olive oil
1 Tbsp balsamic vinegar
2 Tbsps sunflower seeds
Boil pasta according to package instructions, drain, rinse and let cool. Transfer to a salad bowl.
Purée onion and garlic in a blender with 1 Tbsp olive oil, then add to pasta, stirring well to blend.
Add honey, remaining olive oil, balsamic vinegar and sunflower seeds to blender and purée.
Chop 3/4 of the smoked salmon and add to pasta, along with the broccoli.
Drizzle with sauce and stir lightly. Decorate with remaining salmon (you did notice my effort to make rosebuds, didn't you? So, are you still laughing???)
Sprinkle with extra sunflower seeds.
💡This salad can also be served hot. Some table cream can be added to it , if desired.
This post is towards our participation in the Food Blog Awards 2016 contest, organized by BHMA Gourmet. Props used are from IKEA, our sponsor. Cookandfeed is a candidate in the Best Family Cooking by IKEA category.
If you wish to vote for us, simply press HERE, type your e-mail and press DONE!
Thank you💓
Σας έχει τύχει ποτέ να θέλετε να ετοιμάσετε ένα γρήγορο γεύμα και να στέκεστε μπροστά στο ψυγείο
αναποφάσιστες, ανοιγοκλείνοντας μάταια την πόρτα, ψάχνοντας τη λύση; Μια τέτοια στιγμή οδήγησε στην παρακάτω συνταγή, μετά από επισκόπηση των υλικών που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω. Ήθελα να φτιάξω κάτι ελαφρύ αλλά και χορταστικό ταυτόχρονα, κάτι που θα ήταν ευχάριστο οπτικά και γευστικά.
Ιδού λοιπόν η σημερινή μας πρόταση, μια σαλάτα ζυμαρικών με καπνιστό σολομό από το ΙΚΕΑ και μπρόκολο, κρεμμύδι, σκόρδο και μια γρήγορη σαλτσούλα!
χρειαζόμαστε
350 γρ ζυμαρικά (βίδες, κοφτό μακαρονάκι, φιογκάκι)
500 γρ βρασμένο μπρόκολο
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200 γρ καπνιστό σολομό
για τη σάλτσα
1 κουταλιά μέλι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά βαλσαμικό ξύδι
2 κουταλιές ηλιόσπορο καθαρισμένο
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Στο μπλεντεράκι λιώνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και μια κουταλιά ελαιόλαδο και τα ρίχνουμε στο ζυμαρικό. Ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε στο μπλεντεράκι το μέλι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το βαλσαμικό ξύδι και τους ηλιόσπορους και τα χτυπάμε όλα μαζί.
Προσθέτουμε τα 3/4 του σολομού σε κομματάκια και το μπρόκολο στη σαλατιέρα με τα ζυμαρικά.
Ρίχνουμε και τη σάλτσα και ανακατεύουμε ελαφρά. Στολίζουμε με τον υπόλοιπο σολομό (το είδατε ότι προσπάθησα να κάνω τριανταφυλλάκια δεν το είδατε; Και τι έγινε, γελάτε ακόμα;;;)
Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα ηλιόσπορο.
💡Την ίδια συνταγή μπορούμε να την κάνουμε ζεστό φαγητό. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη κρέμα γάλακτος.
Have you ever stood in front of your fridge, hopelessly opening and closing its door, desperately looking for a quick meal to cook? It was such a moment that lead to the following recipe, once I decided which ingredients to put together. I wanted to make something light yet filling, something pleasing to both the eye and the palate!
So here it is, a pasta salad with smoked salmon from IKEA, broccoli, onions and garlic, flavored with a quick sauce!
we need
12 oz pasta (fusili, bows, elbow)
1 lb 2 oz steamed broccoli
1 small onion
1 garlic clove
2 green onions, finely sliced
7 oz smoked salmon
for the sauce
1 Tbsp honey
4 Tbsps olive oil
1 Tbsp balsamic vinegar
2 Tbsps sunflower seeds
Boil pasta according to package instructions, drain, rinse and let cool. Transfer to a salad bowl.
Purée onion and garlic in a blender with 1 Tbsp olive oil, then add to pasta, stirring well to blend.
Add honey, remaining olive oil, balsamic vinegar and sunflower seeds to blender and purée.
Chop 3/4 of the smoked salmon and add to pasta, along with the broccoli.
Drizzle with sauce and stir lightly. Decorate with remaining salmon (you did notice my effort to make rosebuds, didn't you? So, are you still laughing???)
Sprinkle with extra sunflower seeds.
💡This salad can also be served hot. Some table cream can be added to it , if desired.
Γρήγορη και νόστιμη η πρόταση σου. Ωραία ιδέα και για μπουφε
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ. Ναι και για μπουφέ...δεν το είχα σκεφτεί, ωραία ιδέα!
ΔιαγραφήΑγαπημένο πιάτο χρόνια τώρα!!! Οι μακαρονοσαλάτες με τα ψάρια είναι πάντα τέλειες. Μου αρέσουν όμως και τα τριανταφυλλάκια του σολομού γιατί θυμίζουν ανοιξιάτικο πιάτο!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσπάθησα να κανω την καλιτεχνία...χαχα!
ΔιαγραφήΜου αρέσει πολύ και το μπρόκολο και ο σολομός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία συνταγή!
PanDora
www.pandoraskitchen.gr
Ευχαριστώ πολύ! Τελευταία έγινε το αγαπημένο μας πιατο.
Διαγραφή