For English, scroll down
Πολλές "γιορτινές" αναρτήσεις αυτή την εβδομάδα. Άλλοι γιορτάζουν την Τρίτη άλλοι την Πέμπτη :) Κάτι μου λέει ότι σε εμάς εδώ την Πέμπτη θα γιορτάσουν οι περισσότεροι, χιχι.
Εμείς όμως σήμερα κάναμε εύκολο και νόστιμο γλυκάκι για την Τρίτη.
Fudge λοιπόν, μαλακό σοκολατάκι, ροζουλί, κομμένο σε καρδούλες ή σε τετράγωνα.... και για τον Βαλεντίνο αλλά και για όλες τις ώρες.
χρειαζόμαστε
360 γρ κουβερτούρα
1 κουτί (396 γρ) ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές σιρόπι βύσσινο
360 γρ λευκή σοκολάτα
1 κουταλιά γάλα
1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
Στρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκ. περίπου με αλουμινόχαρτο να εξέχει από τα πλάγια και το βουτυρώνουμε ελαφρά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μισό ζαχαρούχο, το σιρόπι βύσσινο και την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και τη λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά. Στρώνουμε το μείγμα στο ταψί.
Σε άλλο κατσαρολάκι βάζουμε τη λευκή σοκολάτα, το γάλα, το ζαχαρούχο και τη βανίλια να λιώσουν. Κρατάμε 2 κουταλιές από το μείγμα και ρίχνουμε το υπόλοιπο πάνω από τη κουβερτούρα. Στο μείγμα που κρατήσαμε ρίχνουμε 1-2 ή και περισσότερες σταγόνες από το κόκκινο χρώμα, ανάλογα με το χρώμα που θέλουμε. Βάζουμε τη χρωματιστή σοκολάτα σε ένα κορνέ και κάνουμε γραμμές επάνω από τη λευκή σοκολάτα. Με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε σχέδια επάνω στη σοκολάτα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Σηκώνουμε το αλουμινόχαρτο και βγάζουμε το γλυκό. Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, ή με ένα κουπ πατ κόβουμε καρδιές.
💡Την ίδια διαδικασία μπορούμε να την κάνουμε και στο φούρνο μικροκυμάτων. Βάζουμε τα υλικά στο μπολ και ζεσταίνουμε στο δυνατό για 15 δευτερόλεπτα τρεις-τέσσερις φορές ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να λιώσουν.
Και αυτή η ανάρτηση που δημιουργήθηκε με σκεύη από το ΙΚΕΑ, είναι για το το διαγωνισμό Food Blog Awards 2016 που διοργανώνει το ΒΗΜΑ Gourmet. Το Cookandfeed είναι φέτος υποψήφιο στην κατηγορία Best Family Cooking by IKEA.
Αν θέλετε να μας ψηφίσετε, απλώς πατάτε ΕΔΩ, γράφετε το mail σας και πατάτε το DONE!
Ευχαριστούμε 💓
Today we have a little dessert for those who celebrate Valentine's day this week.. It is a very easy, tasty and soft chocolate fudge, with pink hues, that can either be served in squares , or cut into little hearts.
we need
12 oz dark baking chocolate, chopped
1 can sweetened condensed milk (13 oz)
2 Tbsps sour cherry syrup
12 oz white baking chocolate, chopped
1 Tbsp milk
1 tsp vanilla essence
red food color
Cover the bottom and sides of an 8X8 in pan with aluminum foil, allowing it to overlap sides, and grease lightly. Combine half of the sweetened condensed milk, sour cherry syrup and dark chocolate in a small pan, over low heat, until melted. Turn into pan and level.
Combine white chocolate, milk, remaining sweetened condensed milk and vanilla in another pan, over low heat, until melted. Layer white chocolate mixture over dark chocolate mixture, reserving 2 Tbsps. Add 1-2 or more red color drops to the reserved white chocolate, to obtain desired color.
Transfer colored chocolate into an icing bag and pipe lines on the white chocolate layer. Allow fudge to cool, cover and refrigerate for 2-3 hours. Lift fudge from pan by the overlapping aluminum edges. Cut in squares or in little hearts, using a heart-shaped cookie cutter.
💡In order to speed up the process, you can melt the chocolate in the microwave. Microwave all the ingredients on High, in 15 second intervals until melted, about 45 seconds, stirring in between.
This post is towards our participation in the Food Blog Awards 2016 contest, organized by BHMA Gourmet. Props used are from IKEA, our sponsor. Cookandfeed is a candidate in the Best Family Cooking by IKEA category.
If you wish to vote for us, simply press HERE, type your e-mail and press DONE!
Thank you💓
Πολλές "γιορτινές" αναρτήσεις αυτή την εβδομάδα. Άλλοι γιορτάζουν την Τρίτη άλλοι την Πέμπτη :) Κάτι μου λέει ότι σε εμάς εδώ την Πέμπτη θα γιορτάσουν οι περισσότεροι, χιχι.
Εμείς όμως σήμερα κάναμε εύκολο και νόστιμο γλυκάκι για την Τρίτη.
Fudge λοιπόν, μαλακό σοκολατάκι, ροζουλί, κομμένο σε καρδούλες ή σε τετράγωνα.... και για τον Βαλεντίνο αλλά και για όλες τις ώρες.
χρειαζόμαστε
360 γρ κουβερτούρα
1 κουτί (396 γρ) ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλιές σιρόπι βύσσινο
360 γρ λευκή σοκολάτα
1 κουταλιά γάλα
1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
Στρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκ. περίπου με αλουμινόχαρτο να εξέχει από τα πλάγια και το βουτυρώνουμε ελαφρά. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το μισό ζαχαρούχο, το σιρόπι βύσσινο και την κουβερτούρα ψιλοκομμένη και τη λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά. Στρώνουμε το μείγμα στο ταψί.
Σε άλλο κατσαρολάκι βάζουμε τη λευκή σοκολάτα, το γάλα, το ζαχαρούχο και τη βανίλια να λιώσουν. Κρατάμε 2 κουταλιές από το μείγμα και ρίχνουμε το υπόλοιπο πάνω από τη κουβερτούρα. Στο μείγμα που κρατήσαμε ρίχνουμε 1-2 ή και περισσότερες σταγόνες από το κόκκινο χρώμα, ανάλογα με το χρώμα που θέλουμε. Βάζουμε τη χρωματιστή σοκολάτα σε ένα κορνέ και κάνουμε γραμμές επάνω από τη λευκή σοκολάτα. Με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε σχέδια επάνω στη σοκολάτα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Σηκώνουμε το αλουμινόχαρτο και βγάζουμε το γλυκό. Το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, ή με ένα κουπ πατ κόβουμε καρδιές.
💡Την ίδια διαδικασία μπορούμε να την κάνουμε και στο φούρνο μικροκυμάτων. Βάζουμε τα υλικά στο μπολ και ζεσταίνουμε στο δυνατό για 15 δευτερόλεπτα τρεις-τέσσερις φορές ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να λιώσουν.
Today we have a little dessert for those who celebrate Valentine's day this week.. It is a very easy, tasty and soft chocolate fudge, with pink hues, that can either be served in squares , or cut into little hearts.
we need
12 oz dark baking chocolate, chopped
1 can sweetened condensed milk (13 oz)
2 Tbsps sour cherry syrup
12 oz white baking chocolate, chopped
1 Tbsp milk
1 tsp vanilla essence
red food color
Cover the bottom and sides of an 8X8 in pan with aluminum foil, allowing it to overlap sides, and grease lightly. Combine half of the sweetened condensed milk, sour cherry syrup and dark chocolate in a small pan, over low heat, until melted. Turn into pan and level.
Combine white chocolate, milk, remaining sweetened condensed milk and vanilla in another pan, over low heat, until melted. Layer white chocolate mixture over dark chocolate mixture, reserving 2 Tbsps. Add 1-2 or more red color drops to the reserved white chocolate, to obtain desired color.
Transfer colored chocolate into an icing bag and pipe lines on the white chocolate layer. Allow fudge to cool, cover and refrigerate for 2-3 hours. Lift fudge from pan by the overlapping aluminum edges. Cut in squares or in little hearts, using a heart-shaped cookie cutter.
💡In order to speed up the process, you can melt the chocolate in the microwave. Microwave all the ingredients on High, in 15 second intervals until melted, about 45 seconds, stirring in between.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα κορίτσια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα σοκολατάκια σου Μαρία μου είναι ΤΕΛΕΙΑ!!! Σίγουρα δεν μπορείς να σταματήσεις μόνον σε ένα!!!
Θεϊκά!!
Της Πεμπτης είναι πιο ωραία γιορτή ;)...χιχι
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως αυτά τα γλυκάκια φαίνονται πολυυυυ ωραία. Για Βαλεντίνους και μη...
Φιλιά
Μαρία μου Μαρία μου τέλειο είναι το ροζουλί γλυκάκι σου!!Χρόνια πολλά!! Φιλιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρία μου Μαρία μου τέλειο είναι το ροζουλί γλυκάκι σου!!Χρόνια πολλά!! Φιλιά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήυπεροχες και πανευκολες!!! μ αρεσε η ιδεα για το κοψιμο καρδουλα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφες οι καρδούλες και μου αρέσει η αντίθεση που κάνει το φούξια χρώμα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα fudge τα λατρεύω ούτως ή άλλως και τα θεωρώ άκρως εθιστικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει πάρα πολύ που μεταμορφώθηκαν σε όμορφα σοκολατάκια με χρήση κουπάτ :)
Φιλιά!