τσάι με μπαχαρικά και ρόφημα με τσάι και σοκολάτα/Spiced Chai And Chocolate Chai


For English, scroll down
 
Φτιάξαμε αρωματικό τσάι, το Ινδικό τσάι με μπαχαρικά δηλαδή που έχει γίνει συνήθεια πολλών τα τελευταία χρόνια. Ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε και τη νέα μας τσαγέρια από το ΙΚΕΑ. Με μισό κουταλάκι από αυτό το μείγμα...μη σας πω και λιγότερο, φτιάχνουμε ένα φλιτζάνι νόστιμο και αρωματικό τσάι. Οι ποσότητες στα μπαχαρικά είναι σύμφωνα με τις δικές μας προτιμήσεις...μια αδυναμία στην κανέλα την έχουμε...χιχι..

για ένα βαζάκι 100ml περίπου
1/8 φλιτζάνι ξυλάκια κανέλας χοντροσπασμένα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
2 κουταλιές κόκκους πιπέρι μαύρο
1/4 φλιτζάνι κάρδαμο
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 κουταλάκι τζίντζερ σκόνη
1/8 φλιτζάνι τσάι μαύρο ή πράσινο (σκόνη)

Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι  για 2-3 λεπτά την κανέλα, το γαρύφαλλο, το πιπέρι και το κάρδαμο. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκοπανάμε στο γουδί ή σε μύλο μπαχαρικών.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και φυλάμε το μείγμα σε βάζο μπαχαρικών.
για το τσάι σοκολάτας χρειαζόμαστε
1 φλιτζάνι τσάι μπαχαρικών
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλιά σκόνη για ρόφημα σοκολάτας
γάλα (προαιρετικά)

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και απολαμβάνουμε ζεστό ή κρύο!

💡Μπορούμε φτιάξουμε πιο αρωματικά τα brownies ή τα cakes μας, αντικαθιστώντας το υγρό της συνταγής με δυνατό αρωματικό τσάι.

Και αυτή η ανάρτηση που δημιουργήθηκε με σκεύη από το ΙΚΕΑ, είναι για το το διαγωνισμό Food Blog Awards 2016 που διοργανώνει το ΒΗΜΑ GourmetΤο Cookandfeed είναι φέτος υποψήφιο στην κατηγορία Best Family Cooking by IKEA.
Αν θέλετε να μας ψηφίσετε, απλώς πατάτε ΕΔΩ, γράφετε το mail σας και πατάτε το DONE!  
Ευχαριστούμε 💓


Today we have a fragrant chai recipe, It seems like chai has become a trend for many in the past couple of years. We used our new teapot from IKEA. With just a half a teaspoon of this blend...or even less, we can make a cup of tasty and very aromatic chai. We have adjusted spice measurements according to our taste...we do tend to have a weakness for cinnamon...hehe...

we need ( for one 3 oz jar, approximately)
1/8 cup cloves, coarsely chopped
1 tsp cloves
2 Tbsps black peppercorns
1/4 cup cardamom
1/2 tsp ground nutmeg
1 tsp powdered ginger
1/8 cup black or green tea powder

Roast cinnamon, cloves, peppercorns and cardamom in a non-stick frying pan for 2-3 min. Allow to cool and chop coarsely with a pestle and mortar or a spice mill.
Blend all ingredients and keep in a spice jar.

for chocolate chai we need
1 jar chai spices
1 tsp sugar
1 Tbsp hot chocolate powder
milk (optional)

Blend all ingredients and enjoy hot or cold!

💡We can make our cakes or brownies more fragrant by substituting the liquid in our recipe with a strong, fragrant chai

This year, Cookandfeed is a candidate in the BHMA Gourmet Food blog awards 2016, in the Best Family Cooking by IKEA category.
If you'd like to vote for us, simply press HERE, type your e-mail and press DONE!
Thank you
We would like to thank IKEA for providing all the props used in this recipe.


6 σχόλια:

  1. Τέλεια παρουσίαση, τέλειο τσαγάκι , μπραβο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oυάου!!! Πολύ ωραίες φωτογραφίες Μαρία.
    Και τι ωραίο τσάι.. και το ρόφημα σοκολάτας.
    Τα προτιμώ έτσι τα υλικά παρά κλεισμένα στο σακουλάκι (που δεν ξερεις και τι έχει μέσα).

    Μπράβο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Μαρία μου. Σίγουρα είναι καλύτερα, φτιάχνουμε το μείγμα όπως μας αρέσει.

      Διαγραφή
  3. Φοβερή ιδέα και το τσάι και το σοκολατορόφημα Μαράκι!! Πρέπει να είναι πολύ θερμαντικά ό,τι καλύτερο για τις κρύες μέρες!!! Τέλειες και οι φωτογραφίες!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή