Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Pancakes με κεφίρ και κασέρι/Kefir And Kasseri Cheese Pancakes

For English, scroll down
Να ξεμπερδεύουμε με τα διαδικαστικά πρώτα. Νομίζω είναι πια καιρός να σας πω ότι το Cookandfeed είναι φέτος υποψήφιο στο διαγωνισμό ΒΗΜΑ Gourmet food blog awards 2016 στην κατηγορία Best Family Cooking by IKEA.
Αν θέλετε να μας ψηφίσετε λοιπόν, απλώς πατάτε ΕΔΩ, γράφετε το mail σας και πατάτε το DONE!  
Ευχαριστούμε 💓

Ας μιλήσουμε για τις τηγανίτες μας τώρα. Αν σας αρέσουν τα Pancakes αλλά είστε περισσότερο του αλμυρού παρά του γλυκού πρωινού, σας έχω την ιδανική πρόταση. Το αγαπημένο μου κεφίρ έχω αρχίσει σιγά σιγά να το προσθέτω σε διάφορες συνταγές και η σημερινή συνταγή είναι μια από αυτές. Είναι ένα ελαφρύ και νόστιμο πρωινό, μη σας πω και ελαφρύ βραδινό για όποιον προτιμάει.
Μπορείτε να βάλετε και 2-3 φέτες μπέικον ή ζαμπόν εγώ το απέφυγα.
χρειαζόμαστε
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά corn flour
2 κουταλάκια baking powder
1/8 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι κεφίρ
1 αβγό
1/2 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
βούτυρο ή λάδι για το τηγάνι

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το κεφίρ με το αβγό και τα προσθέτουμε στα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Δε μας πειράζει να φαίνεται ότι έχει κάποιους σβώλους. Ρίχνουμε το κασέρι και ανακατεύουμε λίγο.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και αλείφουμε με  ενάμισι κουταλάκι βούτυρο ή ένα κουταλάκι λάδι. Απλώνουμε 1/4 φλιτζάνι από το μείγμα στο τηγάνι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να δούμε μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια της τηγανίτας. Γυρίζουμε την τηγανίτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Τη βγάζουμε και συνεχίζουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη. Τις διατηρούμε ζεστές μέχρι να τις σερβίρουμε.

💡 Για να έχουμε τις τηγανίτες ζεστές μέχρι να τις σερβίρουμε τις έχουμε στο φούρνο στους 90-95β.
It is about time to announce that Cookandfeed is a candidate in the contest of  BHMA Gourmet food blog awards 2016, in the Best Family Cooking by IKEA category.
Should you like to vote for us, just press HERE, enter your e-mail and press DONE
Thank you

Now let's move on to our pancake recipe. If you like pancakes but prefer a savory over a sweet breakfast, this is the ideal solution. I have gradually started adding kefir to various recipes and our recipe for today is one of them. This is a light and flavorful breakfast, I will even dare say a light supper, for those who prefer to have it later in the day. A couple of bacon rashers or ham slices can be added, although I didn't use any.
we need
1 cup all purpose flour
1 Tbsp corn flour
2 tsps baking powder
1/8 tsp salt
1 cup kefir
1 egg
1/2 cup kasseri cheese, grated (can be substituted by provolone or mozzarella)
butter or oil for the frying pan

In a bowl, combine flour, baking powder and salt. In another bowl, whisk kefir with egg and add to dry ingredients. Stir lightly to blend all ingredients. Mixture will be lumpy. Add kasseri cheese and continue to stir.
Heat non-stick frying pan over medium heat and brush with 1 1/2 tsps melted butter or 1 tsp oil. Pour 1/4 cup of the mixture onto the frying pan, spread and cook for 2-3 min, until pancake has some bubbles. Flip with a spatula, lower heat and continue cooking for 1-2 more min. Transfer to plate and repeat procedure with remaining mixture. Keep warm until ready to serve.

💡In order to keep pancakes warm, place in oven at 195-200F.

9 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα Μαρία και Χαρά!! Ήδη σας έχω ψηφίσει και σας εύχομαι "καλή επιτυχία"!!
    Μα τί ωραία πρόταση είναι αυτή!!! Λιχουδιά για όσους δεν θέλουν τα γλυκά!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπημένες τηγανίτες και όχι μόνο για πρωινό.
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου αρέσει η αλμυρή εκδοχή τους για βραδυνό! Και να σου πω την αλήθεια δεν έχω φτιάξει ποτέ τηγανίτες αλμυρές γιατί πάντα τις φτιάχνω πρωί για τα παιδιά. Πολύ αφράτες έγιναν και δείχνουν πεντανόστιμες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...είμαι του αλμυρού!!!! Ότι πρέπει είναι αυτές οι τηγανίτες για μένα!!
    Φαίνονται πολύ αφράτες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχω κάνει γλυκές, τώρα θα δοκιμάσω και τις αλμυρες σου Μαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ετσι αλμυρές δεν τις έχω δοκιμάσει. Πω πω με το κασέρι να λιώνει είναι τέλειες.
    Εντάξει και λίγο ξεροψημένο μπέικον καλό είναι ;)

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το κεφίρ ξέρω ότι είναι από τις καλύτερες τροφές αλλά δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Από την άλλη, τα pancakes είναι το απωθημένο μου. Την τελευταία φορά που προσπάθησα να φτιάξω έκαψα το τηγάνι (εξαιρετικής ποιότητας υποτίθεται και αντικολλητικό). Μου αρέσει που σήμερα μας προτείνεις την αλμυρή εκδοχή τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Super breakfast!!!
    Υπέροχες Μαρία μου!!!!!!!! Το κεφίρ είναι μεγάλη αδυναμία!!!!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα :)
    Πολλά φιλιά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραία ιδέα οι αλμυρές τηγανίτες Μαρία μου!
    Είναι ιδανικές νομίζω για όσους θέλουν κάτι λιγάκι πιο αλμυρό για το πρωινό τους αλλά παρόλα αυτά δεν είναι και τόσο πολύ του αλμυρού πρωινού :)
    Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στο διαγωνισμό! σας έχω δώσει την ψήφο μου (με όλη μου την αγάπη) από τις πρώτες κιόλας ημέρες του διαγωνισμού.
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή