Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

Εύκολη τάρτα με αχλάδια και σοκολάτα/Easy Pear And Chocolate Tart

For English, scroll down
Δυο τρία αχλάδια ξεχασμένα και μια μεγάλη οικογενειακή λιγούρα για σοκολάτα ήταν η αιτία γι αυτή την εύκολη και πολύ νόστιμη τάρτα. Ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκα εδώ μια συνταγή που μου άρεσε πολύ και αποφάσισα να τη φτιάξω. Μόνο που δεν είχα κανενός είδους φύλλο στο σπίτι και αποφάσισα να κάνω τη βάση με ζύμη για πάστα φλώρα. Άρεσε τόσο πολύ στο πλήθος που αποφάσισα να την ξαναφτιάξω για το blog. Η οικογένεια πάνω από το κεφάλι όμως και οι 27 βαθμοί εκείνης της μέρας όμως, είναι ότι χειρότερο για φωτογράφιση και τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπετε.... :)
Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να κάνουμε την τάρτα με ζύμη κουρού ή σφολιάτα. Επίσης έχω φτιάξει την ίδια τάρτα με μπανάνες και είναι το ίδιο νόστιμη!

χρειαζόμαστε (για μια μακρόστενη τάρτα 33Χ10 εκ.)
για τη ζύμη
80 γρ βούτυρο
50 γρ ζάχαρη
1/8 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι baking powder
180 γρ αλεύρι
για τη γέμιση 
2-3 αχλάδια
100 γρ κουβερτούρα
150 γρ κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά μέλι

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το αυγό και μετά το αλεύρι, το baking powder και τη βανίλια. Δουλεύουμε το μείγμα με το χέρι για ένα λεπτό ακόμα. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Στρώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα μέρη και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β για 20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε φέτες. Βγάζουμε τη ζύμη από το φούρνο και στρώνουμε επάνω τα αχλάδια. Ξαναβάζουμε την ταρτιέρα στο φούρνο και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα και πριν αρχίσει να βράζει την ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το βούτυρο και το μέλι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε σιγά σιγά τη σοκολάτα επάνω στα αχλάδια, προσέχοντας να μην πασαλείψουμε τη βάση στα πλάγια..(ακριβώς το αντίθετο από ότι έκανα εγώ δηλαδή, χαχα...)
Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει και την βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον ή μέχρι να τη σερβίρουμε.
A couple of ripe pears and a chocolate craving were the reason this tart came to existence. I found this recipe while surfing on the internet and I made it with a different kind of dough than the one given. Everyone at home liked it, so I decided to make it again, this time for the blog. The photos were not satisfying though, given the fact that the temperature was very high for this time of season, not to mention that everyone was on my case to finish fast, so that they could eat it... :)
For an easier version, one can use puff pastry. I've also made the tart with bananas instead of pears and it's equally good.

we need ( for a 13X4 in. tart)
for the dough
2 2/3 oz butter
1 2/3 oz sugar
1/8 tsp salt
1 egg
1 tsp vanilla extract
1 tsp baking powder
6 oz flour
for the filling
2-3 pears
3 1/3 baking chocolate
5 oz whipping cream
1 Tbsp butter
1 Tbsp honey

Beat butter, sugar and salt with a hand mixer, until fluffy. Add egg and then flour, baking powder and vanilla. Knead dough for one more minute. Wrap with clear plastic wrap and refrigerate for one hour. Spread dough over bottom of rectangular tart pan and pierce with a fork in several places. Bake in a preheated oven, at 350C, for 20 min. In the meantime, peel and slice pears. Remove dough from oven and layer with pear slices. Return to oven and continue baking for another 10 min. Remove from oven and let cool.
Chop chocolate in a glass bowl. Heat cream just until before it starts to boil, add to chocolate. Stir carefully until chocolate melts, then add butter and honey, while continuing stirring. Carefully pour chocolate over pears, making sure it doesn't start running on the side...( the exact opposite of what I have done, that is...haha )
Allow the tart to cool completely, then refrigerate for at least 60 min, or until ready to serve.

12 σχόλια:

  1. Φαίνεται λαχταριστή! Μου αρέσουν πολύ και οι μακρόστενες ταρτιέρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάπως έτσι βγαίνουν τα καλύτερα πιάτα! Φαίνεται λαχταριστή! Φιλάκια πολλά κ καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
    Σούπερ γλυκό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tέλεια !!!
    Επειδή την δοκίμασα (αλλά χωρίς το φιλέ αμυγδαλάκι έχω να καταγγείλω..χαχα) είναι πολύ ελαφριά και νόστιμη. Τη λιγουρεύτηκα τώρα.

    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το φιλέ αμυγδαλάκι ήταν προσθήκη στη φωτογράφιση, χιχι
      Ευχαριστώωωω

      Διαγραφή
  5. Όπως η παραπάνω κυρία, ομολογώ κι εγώ ότι την δοκίμασα και ΠΡΕΠΕΙ να τη δοκιμάσετε κι εσείς! Τα αχλάδια και η γκανάς ταιριάζουν τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σας άρεσε κορίτσια μου :)

      Διαγραφή
  6. Φανταστική τάρτα και τα έχει όλα!!
    Μου αρέσει πολύ η χειροποιητη ζύμη από πάστα φλώρα!!! Ευτυχώς που δεν είχες έτοιμη... χιχιχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γλυκιά αμαρτία η τάρτα σου Μαρια, όμορφη και λαχταριστη! !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Μου γυάλισες μόλις σε είδα, μου γυάλισες μου λάσκαρε η βίδα" (ΩΔΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ)

    Τι να πω Μαρία μου;;; Υ π έ ρ ο χ η !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή