Νομίζω ήρθε πια η ώρα της φράουλας. Και φυσικά ο καλός μου, γυρίζοντας από τη λαϊκή, μου το έδωσε να το καταλάβω... με ένα καφάσι...έτσι για αρχή! Η αλήθεια είναι ότι μας αρέσει πολύ η μαρμελάδα φράουλα οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μας μείνει τίποτα.
Εκτός από μαρμελάδα όμως είπαμε να κάνουμε και ένα γλυκό. Κορμός φράουλας λοιπόν, με πολύ ανάλαφρη γεύση και ωραία εμφάνιση. Άντε και να τον χαίρομαι γιατί έχει και τα γενέθλια του μια από αυτές τις μέρες!
χρειαζόμαστε
για το παντεσπάνι
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 κουταλάκι baking powder
1/3 φλιτζάνι τριμμένα αμύγδαλα
1/2 κουταλάκι αλάτι
6 αυγά χωρισμένα
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη και 3 κουταλιές ζάχαρη
6 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
για την κρέμα
250 γρ τυρί mascarpone
5 κουταλιές άχνη ζάχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι φράουλες ψιλοκομμένες
άχνη ζάχαρη και φράουλες για το στόλισμα
άχνη ζάχαρη και φράουλες για το στόλισμα
Χτυπάμε τα υλικά της κρέμας για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, το αμύγδαλο και το αλάτι. Χτυπάμε
τα ασπράδια να πήξουν και μετά προσθέτουμε τις 3 κουταλιές ζάχαρη και
συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει σφικτή μαρέγκα. Σε ένα μπολ
χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε τα 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη και τη
βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να να γίνει το μείγμα πηχτό και ανοιχτόχρωμο και
προσθέτουμε το βούτυρο. Με μια σπάτουλα ενώνουμε το μείγμα με τα
ασπράδια με το μείγμα με τους κρόκους. Ρίχνουμε σιγά σιγά και τα στερεά
υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα μαζί. Απλώνουμε σε ταψί 45
Χ25εκ.που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20-25
λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180β.
Πασπαλίζουμε μια πετσέτα με άχνη ζάχαρη, αναποδογυρίζουμε επάνω στην πετσέτα το παντεσπάνι και βγάζουμε το αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζουμε το παντεσπάνι με το χαρτί και το τυλίγουμε μαζί με την πετσέτα σε ρολό και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ανοίγουμε το παντεσπάνι, απλώνουμε την κρέμα και το τυλίγουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και διακοσμούμε με φράουλες ή όπως αλλιώς θέλουμε.Το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.
Strawberry season is back! My hubby reminded me with a whole bunch of strawberries he brought from the farmers' market. The truth of the matter is that we love strawberry jam, so there are going to be no leftovers.
Apart from the jam, I decided to also make a dessert. So here's a strawberry log, very presentable and light tasting. Just for my hubby, whose birthday is just around the corner!
we need
for the sponge cake
1/2 cup flour
1/2 tsp baking powder
1/3 cup ground almonds
1/2 tsp salt
6 eggs (separate yolks from whites)
3/4 cup + 3 Tbsps sugar
6 Tbsps melted butter
1 tsp vanilla essence
for the cream
8 oz mascarpone cheese
5 Tbsps icing sugar
1 tsp vanilla essence
1/2 cup whipping cream
1 cup strawberries, finely chopped
icing sugar and strawberries, to decorate
In a bowl, beat cream ingredients for 2-3 min until light and fluffy. Refrigerate for 2-3 hours.
In another bowl, combine flour, baking powder, almonds and salt. Beat egg whites, then add 3 Tbsps sugar and continue beating, until they become a meringue. In a separate bowl, beat egg yolks, then add 3/4 cup sugar and vanilla. Continue beating, until thick and light colored, then add butter. Fold meringue into yolk mixture with a spatula. Slowly add in flour mixture and stir to combine. Spread over bottom of 10X18 in. parchment-paper-lined baking pan and bake in a preheated oven, at 350F.
Sprinkle a paper towel with icing sugar, invert cake on towel and remove parchment paper. Cover sponge cake with parchment paper, roll with the towel and let cool completely.
Roll cake out, spread prepared cream over surface, and roll again. Sprinkle with icing sugar and decorate with strawberries or any way you prefer.
Πασπαλίζουμε μια πετσέτα με άχνη ζάχαρη, αναποδογυρίζουμε επάνω στην πετσέτα το παντεσπάνι και βγάζουμε το αντικολλητικό χαρτί. Σκεπάζουμε το παντεσπάνι με το χαρτί και το τυλίγουμε μαζί με την πετσέτα σε ρολό και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ανοίγουμε το παντεσπάνι, απλώνουμε την κρέμα και το τυλίγουμε. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και διακοσμούμε με φράουλες ή όπως αλλιώς θέλουμε.Το διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.
Strawberry season is back! My hubby reminded me with a whole bunch of strawberries he brought from the farmers' market. The truth of the matter is that we love strawberry jam, so there are going to be no leftovers.
Apart from the jam, I decided to also make a dessert. So here's a strawberry log, very presentable and light tasting. Just for my hubby, whose birthday is just around the corner!
we need
for the sponge cake
1/2 cup flour
1/2 tsp baking powder
1/3 cup ground almonds
1/2 tsp salt
6 eggs (separate yolks from whites)
3/4 cup + 3 Tbsps sugar
6 Tbsps melted butter
1 tsp vanilla essence
for the cream
8 oz mascarpone cheese
5 Tbsps icing sugar
1 tsp vanilla essence
1/2 cup whipping cream
1 cup strawberries, finely chopped
icing sugar and strawberries, to decorate
In a bowl, beat cream ingredients for 2-3 min until light and fluffy. Refrigerate for 2-3 hours.
In another bowl, combine flour, baking powder, almonds and salt. Beat egg whites, then add 3 Tbsps sugar and continue beating, until they become a meringue. In a separate bowl, beat egg yolks, then add 3/4 cup sugar and vanilla. Continue beating, until thick and light colored, then add butter. Fold meringue into yolk mixture with a spatula. Slowly add in flour mixture and stir to combine. Spread over bottom of 10X18 in. parchment-paper-lined baking pan and bake in a preheated oven, at 350F.
Sprinkle a paper towel with icing sugar, invert cake on towel and remove parchment paper. Cover sponge cake with parchment paper, roll with the towel and let cool completely.
Roll cake out, spread prepared cream over surface, and roll again. Sprinkle with icing sugar and decorate with strawberries or any way you prefer.
Τι ομορφος και ζουμερος, και τα χρωματα καταπληκτικα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα :)
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Πάρα πολύ ωραίος ο κορμός σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ γέμιση με μασκαρπόνε είναι η αγαπημένη μου!!!!
It looks pretty and delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφή''Λίγες'' φράουλες πήρε ;)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίος κορμός και ελαφρύς
Τώρα για το γιορτινό τραπέζι που έρχεται είναι ότι πρέπει ;)
Φιλιάαα :)
Μου αρεσουν οι φραουλες και ειδικά τωρα που ειναι η εποχή τους, ας τις καταναλώσουμε αφοβα! Λαχταριστός ο κορμός σου, ευγε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τον χαίρεσαι Μαρία μου και ο κορμός σου τέλειος! Οι φράουλες από τα αγαπημένα μου φρούτα! Πολλά φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤόσο ανάλαφρος και πολύ δροσερός!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟτι πρέπει για το γλυκό του Πάσχα!!
Πολλά φιλιά!
Να τον χαίρεσαι Μαράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι τέλειο που σου έφερε ολόκληρο καφάσι! Αμ τι, μισές δουλειές θα κάνει ο άνθρωπος;;
Υπέροχος ο κορμός, ελαφρύς και με μασκαρπόνε που υπεραγαπώ!
Σε φιλώ
Se ve muy hermoso este trnco y seguro delicioso,un encanto,abrazos
ΑπάντησηΔιαγραφή