Κεφτέδες σήμερα, λίγο διαφορετικοί, νοστιμότατοι και με μια νόστιμη σάλτσα που δεν καλύπτει τον κεφτέ, απλώς προσθέτει στη νοστιμιά. Γίνονται περίπου 25 κεφτέδες, αρκετά μεγάλοι, περίπου τρεις φορές μεγαλύτεροι από τα γνωστά μας κεφτεδάκια. Η ιδέα είναι από συνταγή της Rachel Ray.
χρειαζόμαστε
600 γρ κιμά μοσχαρίσιο
600 γρ κιμά χοιρινό
5-6 φέτες μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί κομμένο σε κομμάτια
γάλα για να μουσκέψουμε το ψωμί
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
αλάτι-πιπέρι
2 μπάλες mozzarella κομμένες σε 25 κομμάτια
για τη σάλτσα
3 ντομάτες τριμμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές κεφαλοτύρι
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι
Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα. Το στύβουμε ελαφρά και το ρίχνουμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει τους κιμάδες. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, 1 κουταλιά λάδι, το αυγό, το τυρί, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Πλάθουμε τον κιμά. Με το χέρι μας παίρνουμε κιμά, τον ανοίγουμε και βάζουμε μέσα ένα κομμάτι mozzarella. Πλάθουμε ένα μεγάλο κεφτέ και τον βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο κιμά. Αλείφουμε τους κεφτέδες με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε στους 200β για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βράζουμε τη ντομάτα με 1 κουταλιά λάδι, αλάτι πιπέρι και τη
ζάχαρη, μέχρι να πιει τα ζουμιά της, περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μπλέντερ βάζουμε το βασιλικό, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα χτυπάμε να λιώσουν. Προσθέτουμε και τη ντομάτα και το τυρί και τα χτυπάμε όλα μαζί να γίνουν μια σάλτσα.
Βάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και τη σερβίρουμε με τους κεφτέδες ή βάζουμε σάλτσα στο πιάτο και βάζουμε κεφτέδες από πάνω. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με βασιλικό και τριμμένο τυρί.
Today we have meatballs, slightly different, yet delicious, with a very tasty sauce that isn't overpowering, it just adds flavor to them. This is inspired by a Rachel Ray recipe and will yield 25 large meatballs.
we need
10 oz ground beef
10 oz ground pork
5-6 slices of day old bread
enough milk to soak the bread in
3 Tbsps olive oil
2 cloves garlic, finely chopped
3 Tbsps parsley, finely chopped
3Tbsps kefalotyri or romano cheese, grated
2 Tbsps bread crumbs
1 egg
salt and pepper, to taste
2 mozzarella balls, cut in 25 pieces
for the sauce
3 tomatoes, ground
2 Tbsps olive oil
1/2 cup fresh basil
1 clove garlic
1 tsp lemon juice
3 Tbsps kefalotyri or romano cheese
1 tsp sugar
salt and pepper, to taste
Soak bread in milk. Squeeze excess milk out and add bread to a bowl with ground meat. Add breadcrumbs, 1 Tbsp of oil, egg, cheese, garlic, parsley, salt and pepper. Mix all ingredients by hand. Take a portion of the mixture, make a hole and stuff with a mozzarella piece. Shape into a large meatball and place into a parchment paper lined pan. Continue with remaining mixture. Brush meatballs with remaining oil and bake at 400F for 30min.
In the meantime, prepare the sauce.In a saucepan, bring tomatoes to a boil with 1 Tbsp of oil, sugar, salt and pepper for 10min, or until liquid is absorbed. Let cool. Turn basil, garlic, lemon juice and remaining oil into a blender and process until smooth. Add tomato and cheese and continue processing.
Turn sauce into a bowl and serve with the meatballs on the side or spoon some sauce on a plate and place meatballs on top. Sprinkle with basil and grated cheese, if desired.
χρειαζόμαστε
600 γρ κιμά μοσχαρίσιο
600 γρ κιμά χοιρινό
5-6 φέτες μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί κομμένο σε κομμάτια
γάλα για να μουσκέψουμε το ψωμί
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι
2 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά
1 αυγό
αλάτι-πιπέρι
2 μπάλες mozzarella κομμένες σε 25 κομμάτια
για τη σάλτσα
3 ντομάτες τριμμένες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι φρέσκο βασιλικό
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές κεφαλοτύρι
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι
Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα. Το στύβουμε ελαφρά και το ρίχνουμε σε ένα μπολ που έχουμε βάλει τους κιμάδες. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, 1 κουταλιά λάδι, το αυγό, το τυρί, το σκόρδο, το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Πλάθουμε τον κιμά. Με το χέρι μας παίρνουμε κιμά, τον ανοίγουμε και βάζουμε μέσα ένα κομμάτι mozzarella. Πλάθουμε ένα μεγάλο κεφτέ και τον βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί. Συνεχίζουμε με τον υπόλοιπο κιμά. Αλείφουμε τους κεφτέδες με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε στους 200β για 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βράζουμε τη ντομάτα με 1 κουταλιά λάδι, αλάτι πιπέρι και τη
ζάχαρη, μέχρι να πιει τα ζουμιά της, περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μπλέντερ βάζουμε το βασιλικό, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα χτυπάμε να λιώσουν. Προσθέτουμε και τη ντομάτα και το τυρί και τα χτυπάμε όλα μαζί να γίνουν μια σάλτσα.
Βάζουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και τη σερβίρουμε με τους κεφτέδες ή βάζουμε σάλτσα στο πιάτο και βάζουμε κεφτέδες από πάνω. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με βασιλικό και τριμμένο τυρί.
Today we have meatballs, slightly different, yet delicious, with a very tasty sauce that isn't overpowering, it just adds flavor to them. This is inspired by a Rachel Ray recipe and will yield 25 large meatballs.
we need
10 oz ground beef
10 oz ground pork
5-6 slices of day old bread
enough milk to soak the bread in
3 Tbsps olive oil
2 cloves garlic, finely chopped
3 Tbsps parsley, finely chopped
3Tbsps kefalotyri or romano cheese, grated
2 Tbsps bread crumbs
1 egg
salt and pepper, to taste
2 mozzarella balls, cut in 25 pieces
for the sauce
3 tomatoes, ground
2 Tbsps olive oil
1/2 cup fresh basil
1 clove garlic
1 tsp lemon juice
3 Tbsps kefalotyri or romano cheese
1 tsp sugar
salt and pepper, to taste
Soak bread in milk. Squeeze excess milk out and add bread to a bowl with ground meat. Add breadcrumbs, 1 Tbsp of oil, egg, cheese, garlic, parsley, salt and pepper. Mix all ingredients by hand. Take a portion of the mixture, make a hole and stuff with a mozzarella piece. Shape into a large meatball and place into a parchment paper lined pan. Continue with remaining mixture. Brush meatballs with remaining oil and bake at 400F for 30min.
In the meantime, prepare the sauce.In a saucepan, bring tomatoes to a boil with 1 Tbsp of oil, sugar, salt and pepper for 10min, or until liquid is absorbed. Let cool. Turn basil, garlic, lemon juice and remaining oil into a blender and process until smooth. Add tomato and cheese and continue processing.
Turn sauce into a bowl and serve with the meatballs on the side or spoon some sauce on a plate and place meatballs on top. Sprinkle with basil and grated cheese, if desired.
γιαμμμ!!...κεφτεδάκι έκπληξη τους ονομάζω εγώ! με μοτσαρέλα δεν τους εχω κανει,αλλα με γκούντα ήταν επίσης εξαιρετικοι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠες μου που μένεις να έρθω χιχιχι Τα σάλια μου τρέχουνε! Η Mozzarella πρόσθεσε είδη γεύση σε ένα τέλειο φαγητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήείμαι κεφτεδάης!!! που λεμε κ στην κοζάνη!!οι γεμιστοι κεφτεδες ειναι αδυναμια μεγαλη!! υπεροχοι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπωωω! Τί υπέροχα κεφτεδάκια έφτιαξες!!!!!!!!!! Σκέτη λιχουδιά!!! Μια μερίδα παρακαλώ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Καλά, αυτοί οι κεφτέδες είναι το κάτι άλλο! Έτσι όπως λιώνει το τυράκι μέσα, είναι τόσο λαχταριστοί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ χορταστικοί οι κεφτέδες. Με τη μοτσαρέλα - έκπληξη στο εσωτερικό τους θα είναι εξαιρετικοί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μου αρέσει που η σάλτσα απλά μπαίνει στο πιάτο και όχι πάνω στους κεφτέδες. Διαφορετικό!
Φιλιά
Τους φανταζομαι καυτους με τη μοτσαρελα να ρεει και λιωνω. Μια σουπερ τελεια αναρτηση καθ' ολα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλια Μαρια!!
Αυτά είναι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα δαγκώνεις το πεντανόστιμο κεφτεδάκι και να συναντάς την λαχταριστή μοτσαρέλα!!
Λιχουδιά σπέσιαλ!!
Φιλάκια!
Να σου τρέχουν τα σάλια με τη λιωμένη μοτσαρέλα και το κεφτεράκι από γύρω. Τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιοι κεφτέδες Μαρία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ γέμιση με μοτσαρέλα πολύ καλή, δεν την είχα σκεφτεί. Συνήθως βάζουμε κεφαλοτύρι ή κάποιο άλλο τυράκι.
Και η σαλτσούλα ακόμα πιο ωραία.
Φιλιά :)
Καλησπέρα Μαράκι μου..έπρεπε να σέυχαριστήσω απο την Κυριακή που τιμήσαμε στο οικογενειακό τραπέζι τους λατρεμένους σου κεφτέδες αλλά με τα προβλήματα τα γνωστά δεν μπαίνω συχνά υπολογιστή!ήταν μαγική στη γεύση και την υφή και οι 2 μπάλες μοτσαρέλας που έχεις εντάξει στη σύσταση της ζύμης έκαναν τη σούπερ διαφορά..στην αρχή είπα να την αφήσω για αργότερα-όταν διάβασα την λίστα με τα υλικά αλλά όταν την μελέτησα κατάλαβα ότι θα ήταν μοναδική,όπως και ήταν!οι 2 κιμάδες είναι σούπερ σύνθεση,όντως όποτε βάζω μόνο μοσχαρίσιο δεν έχει τόση νοστιμιά!καθιερώθηκε όπως καταλαβαίνεις!many thanks from me and the family!!!!!!φιλάκια πάρα πολλά και συγχαρητήρια και για την τέλεια παρουσίαση!
ΑπάντησηΔιαγραφήθεικό!!!!τελεια συνταγη,μόνο που βλέπω τις φωτο πείνασα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι λες τωρα, σουπερ φαγητο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘΕΙΚΑ! γεμιστά κρεατοσφαιρίδια!!! Ελυγευστα και λαχταριστά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠιστεύω πως είναι συνταγή η οποία δέν πρέπει να λείπει απο κανέναν