Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Broiled Black Sea Bass/Μαύρη Πέρκα Ψητή

Good morning everyone, hope you've been enjoying the hot summer days!!! I just came back from a mini "gone fishing" vacation. My hubby did the fishing part, I did the "moral support" and "born to shop" part(s).
Since we were all eager to try the fish we brought back a.s.a.p., I thought it would be a good idea to share this very easy recipe for some of the black sea bass we had. In this case the preparation time was shortened dramatically since my hubby was nice enough to scale and gut the fish :))
I have to mention that we NEVER fillet our fish before baking, we don't waste any edible parts, so the heads stay attached...

we need
3 black sea bass, or any other fish, about  4 lbs 3 oz
3-4 red onions
1 onion
3 large lemons
small bunch of parsley
1/2 cup olive oil
1 tsp dijon mustard
1/2 tsp oregano
salt and pepper, to taste

Arrange cleaned fish in aluminum foil-lined baking sheet, sprinkle  with salt inside and out, juice half a lemon, pour over them and let stand for 10 min.
In the meantime, peel and slice in coins one or two red onions (depending on their size) and chop some parsley branches. Use them to stuff the fish. Drizzle them with 3 Tbsps of the olive oil and bake in preheated oven, at 450F, for 5 min, then switch to BROIL and bake for about 10 more min or until golden. Flip carefully, let broil for 2-3 more min. and remove from oven.
Chop remaining onions and parsley and place in a bowl. Juice lemons and combine lemon juice with olive oil, mustard, oregano, season with salt and pepper and whisk for 1 min.
Serve fish with chopped onions and parsley and spoon sauce as desired. Enjoy :))
Καλή σας μέρα, ελπίζω να απολαμβάνετε τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες!!! Μόλις γύρισα από ένα μίνι "αλιευτικό ταξίδι". Ο σύζυγος ασχολήθηκε με το ψάρεμα ενώ η αφεντιά μου με την "ηθική υποστήριξη" και τα "εντατικά ψώνια"..
Μια και ανυπομονούσαμε να δοκιμάσουμε "την ψαριά" που φέραμε, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας αυτή την πολύ εύκολη συνταγή. Στην περίπτωση αυτή ο χρόνος προετοιμασίας μειώθηκε κατά πολύ γιατί ο σύζυγος καθάρισε τα ψαράκια :))
Ξέρω ότι οι μη Έλληνες φίλοι μας θα έχουν πρόβλημα όταν δουν τα ψάρια μαγειρεμένα με το κεφάλι, εμείς όμως δεν πετάμε τίποτα φαγώσιμο..
Επίσης, εύχομαι η ονομασία του ψαριού στα Ελληνικά να είναι σωστή, αν όχι, δεν φταίω εγώ αλλά η Wikipedia..χιχι

χρειαζόμαστε
3 μαύρες πέρκες, η οποιοδήποτε άλλο είδος ψαριού για φούρνο, βάρους περίπου 2 κιλών
3-4 κόκκινα κρεμμύδια
1 κρεμμύδι
3 μεγάλα λεμόνια
ένα ματσάκι μαϊντανό
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
1/2 κ.γ. ρίγανη
αλάτι και πιπέρι

Βάζουμε τα καθαρισμένα ψάρια σ'ένα ταψί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο, τα αλατίζουμε  μέσα-έξω, περιχύνουμε με το χυμό μισού λεμονιού και αφήνουμε για 10'.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε και κόβουμε σε στρογγυλές φέτες 1-2 κόκκινα κρεμμύδια (ανάλογα με το μέγεθος) και ψιλοκόβουμε μερικά κλαδάκια μαϊντανού. Γεμίζουμε μ' αυτά τα ψάρια. Τα περιχύνουμε με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 230C για 5', έπειτα βάζουμε το φούρνο στο γκριλ και ψήνουμε για δέκα περίπου λεπτά ακόμη, μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα. Τα γυρίζουμε προσεκτικά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 2-3'.
Σ' ένα μπολ ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό. Σ' ένα άλλο μπολ, βάζουμε τον χυμό από τα υπόλοιπα λεμόνια και τον χτυπάμε με το λάδι, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο για 1'.
Σερβίρουμε τα ψάρια με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και περιχύνουμε με το λαδολέμονο. Καλή όρεξη!

9 σχόλια:

  1. Ωραίες φωτογραφίες!
    Αγαπημένο φαγητό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέρκα, ε;;;Μπραβο και στο hubby και
    σε σένα για την ψαριά και το μαγείρεμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ καιρό έχω να φάω ψαράκι έτσι! Πολύ όμορφα παρουσιασμένο και πεντανόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η πέρκα είναι από τα αγαπημένα μου ψάρια! Να ρωτήσω: επειδή αναφέρεις χωριστά τα κόκκινα κρεμμύδια (υποθέτω το άλλο κρεμμύδι είναι το λευκό), πειράζει αν εγώ βάλω ο,τι βρω; Γιατί συνήθως βρίσκω μόνο ένα είδος κρεμμυδιού στο κοντινό μου σούπερμαρκετ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ!!!!!!!ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Σίγουρα έγινε πολύ νόστιμο το ψάρι σου Χαρά!!! Αλλά και οι φωτογραφίες σου είναι πολύ ωραίες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά πήγε η ψαριά Χαρά :)
    Και χορταστική θα έλεγα.

    Ωραίο το ψαράκι ψητό με τα μυρωδικά του.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Eleanna Giannopoulou, πράγματι μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο είδος κρεμμυδιού βρεις..Εγώ απλά προτιμώ τη γεύση του κόκκινου :)

    Σας ευχαριστούμε κορίτσια για την επίσκεψη, ευχόμαστε να περάσετε καλή εβδομάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή