Μαγειρεύεις, είσαι blogger, ακούς παγκόσμιο κύπελλο και τι σου έρχεται στο μυαλό; Πίτσα τι άλλο! Όχι τι νομίζατε, για ποδόσφαιρο θα σας μίλαγα; Δεν έχω ιδέα και θέλω να παραμείνω έτσι. Παρόλα αυτά ποδοσφαιρικές βραδιές και πίτσα πάνε μαζί.... να λοιπόν μια ευκαιρία να σας δείξω και την αγαπημένη μας πίτσα. Τίποτα ιδιαίτερο, με απλά υλικά, ότι μας αρέσει και ότι μαλακά τυριά έχουμε. Νομίζω ότι τη συνταγή για τη ζύμη την είχε παλιά και στα φακελάκια της μαγιάς, εμάς όμως αυτή η συγκεκριμένη πίτσα μας αρέσει πολύ.
χρειαζόμαστε
για τη βάση
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι αλάτι
2 κοφτά κουταλάκια ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουταλιές corn flour
400-450 γρ αλεύρι
για τη γέμιση
100 γρ τριμμένο γκούντα
50 γρ τριμμένο τσένταρ
50 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
4-5 φέτες ζαμπόν
4-5 φέτες μπέικον
1 μικρό κρεμμύδι σε φετάκια
1 μικρή πιπεριά σε φετάκια
1-2 ντομάτες σε φέτες
1/2 κουταλάκι ξερή ρίγανη
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, το ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το λάδι και τη μαγιά και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το corn flour και σιγά σιγά το αλεύρι. Φτιάχνουμε μια ζύμη σχετικά μαλακή αλλά που να μην κολλάει στα χέρια μας. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει 1-2 ώρες. Τώρα το καλοκαίρι μια ώρα και πολύ είναι.
Στρώνουμε τη ζύμη με τα χέρια σε λαδωμένο, στρογγυλό ταψί 36εκ. Σε αυτό το μέγεθος ταψί η βάση της πίτσας είναι παχουλή και αφράτη, αν θέλουμε λεπτή ζύμη στρώνουμε το ζυμάρι σε μεγαλύτερο ταψί. Απλώνουμε επάνω στη ζύμη σάλτσα ντομάτας αν έχουμε, αν δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, βάζουμε κέτσαπ. Απλώνουμε το ζαμπόν και σκεπάζουμε την πίτσα με τα τυριά. Επάνω στο τυρί βάζουμε τα κρεμμύδια, το μπέικον, τις πιπεριές και τις φέτες της ντομάτας. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε στους 200β για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να δούμε ότι η πίτσα μας έχει πάρει χρώμα.
Άντε βρε, με τη νίκη :)
Either you cook or blog these days, you hear about the world cup and.. what comes to mind? Pizza, what else? What did you think, I would start talking about soccer? I have no idea about it and I'll leave it this way..
Nevertheless, soccer nights and pizza go together... so here's a chance to make our favorite pizza.. It's nothing extravagant, with just simple ingredients and whatever soft cheeses we have. I think that the dough recipe used to be on the yeast envelopes in the past, this is however our very own pizza version!
we need
for the dough
1 cup milk
1 tsp salt
2 tsps sugar
1/2 cup corn oil
1 envelope dry yeast
2 Tbsps corn flour
1 lb flour
for the topping
tomato sauce or ketchup
3 1/3 oz gouda cheese
1 2/3 oz cheddar, grated
1 2/3 oz mozzarella, grated
4-5 ham slices
4-5 bacon rashers
1 small onion, sliced
1 small bell pepper, sliced
1-2 tomatoes, sliced
1/2 tsp dried oregano
Heat milk to lukewarm, turn into a bowl and add sugar and salt. Stir, add oil and yeast and stir gently. Blend in corn flour and flour, little by little. Knead to a very soft dough that is not sticky. Cover bowl and let dough rise for 1-2 hours. Since it's summer, one hour would be sufficient.
Spread out dough by hand to cover a round 14 in. pan. Baked in this pan size, pizza dough will be thick and light. For a thin crust version, just use a larger pan. Spread tomato sauce or ketchup over dough. Arrange ham slices and sprinkle with cheeses. Follow with onion, bacon, bell pepper and tomato slices. Sprinkle with oregano and bake at 400F for about half an hour, or until cheese is golden.
Wishing our team a solid win :)
χρειαζόμαστε
για τη βάση
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι αλάτι
2 κοφτά κουταλάκια ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουταλιές corn flour
400-450 γρ αλεύρι
για τη γέμιση
100 γρ τριμμένο γκούντα
50 γρ τριμμένο τσένταρ
50 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
4-5 φέτες ζαμπόν
4-5 φέτες μπέικον
1 μικρό κρεμμύδι σε φετάκια
1 μικρή πιπεριά σε φετάκια
1-2 ντομάτες σε φέτες
1/2 κουταλάκι ξερή ρίγανη
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, το ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το λάδι και τη μαγιά και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το corn flour και σιγά σιγά το αλεύρι. Φτιάχνουμε μια ζύμη σχετικά μαλακή αλλά που να μην κολλάει στα χέρια μας. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει 1-2 ώρες. Τώρα το καλοκαίρι μια ώρα και πολύ είναι.
Στρώνουμε τη ζύμη με τα χέρια σε λαδωμένο, στρογγυλό ταψί 36εκ. Σε αυτό το μέγεθος ταψί η βάση της πίτσας είναι παχουλή και αφράτη, αν θέλουμε λεπτή ζύμη στρώνουμε το ζυμάρι σε μεγαλύτερο ταψί. Απλώνουμε επάνω στη ζύμη σάλτσα ντομάτας αν έχουμε, αν δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, βάζουμε κέτσαπ. Απλώνουμε το ζαμπόν και σκεπάζουμε την πίτσα με τα τυριά. Επάνω στο τυρί βάζουμε τα κρεμμύδια, το μπέικον, τις πιπεριές και τις φέτες της ντομάτας. Πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε στους 200β για μισή ώρα περίπου ή μέχρι να δούμε ότι η πίτσα μας έχει πάρει χρώμα.
Άντε βρε, με τη νίκη :)
Either you cook or blog these days, you hear about the world cup and.. what comes to mind? Pizza, what else? What did you think, I would start talking about soccer? I have no idea about it and I'll leave it this way..
Nevertheless, soccer nights and pizza go together... so here's a chance to make our favorite pizza.. It's nothing extravagant, with just simple ingredients and whatever soft cheeses we have. I think that the dough recipe used to be on the yeast envelopes in the past, this is however our very own pizza version!
we need
for the dough
1 cup milk
1 tsp salt
2 tsps sugar
1/2 cup corn oil
1 envelope dry yeast
2 Tbsps corn flour
1 lb flour
for the topping
tomato sauce or ketchup
3 1/3 oz gouda cheese
1 2/3 oz cheddar, grated
1 2/3 oz mozzarella, grated
4-5 ham slices
4-5 bacon rashers
1 small onion, sliced
1 small bell pepper, sliced
1-2 tomatoes, sliced
1/2 tsp dried oregano
Heat milk to lukewarm, turn into a bowl and add sugar and salt. Stir, add oil and yeast and stir gently. Blend in corn flour and flour, little by little. Knead to a very soft dough that is not sticky. Cover bowl and let dough rise for 1-2 hours. Since it's summer, one hour would be sufficient.
Spread out dough by hand to cover a round 14 in. pan. Baked in this pan size, pizza dough will be thick and light. For a thin crust version, just use a larger pan. Spread tomato sauce or ketchup over dough. Arrange ham slices and sprinkle with cheeses. Follow with onion, bacon, bell pepper and tomato slices. Sprinkle with oregano and bake at 400F for about half an hour, or until cheese is golden.
Wishing our team a solid win :)
Πεντανόστιμη η πίτσα σου Μαρία μου. Εντύπωση μου κάνει το γάλα στη ζύμη και θα το δοκιμάσω. Το κρεμμύδι on top με τρελλαίνει. Καλό Σαββατοκύριακο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τη νίκη, με τη νίκη λοιπόν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι με αυτή την πίτσα φυσικά!
Αυτή η επικάλυψη είναι η αγαπημένη μου.
Τα φιλιά μου!
Σπιτική πίτσα, με ζύμη που δείχνει υπέροχη και πεντανόστιμα υλικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι το καλύτερο??
Καλό Σαββατοκύριακο Μαράκι, φιλιά!
Hi Xara, I'm totally drooling over your super amazing and delicious homemade pizza. Love the recipe, and the topping is exactly how I want to top it! Hugs, xoxo
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται πολύ τέλεια, εγώ με το ποδόσφαιρο βγάζω σπυριά, αλλά αυτή την πίτσα θα την φτιάξω για το γιό μου που τρελαίνεται για πίτσα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Στην πίτσα λέμε ναι, μικροί μεγάλοι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη ην έφτιαξες κι εγώ λατρεύω την πίτσα!!! Πρέπει να έγινε νοστιμότατη αν και με το ποδόσφαιρο βγάζω σπυριά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠίτσα - υπερπαραγωγή με πολύ ωραία ζύμη!!! Υπέροχη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα και κάτι καλό που βγαίνει από το ποδόσφαιρο!! Γρήγορο φαγητό αλλά νόστιμο και καθόλου πρόχειρο !! Τέλεια η ζύμη^^
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά κοριτσάκι!!