Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

λιγκουίνι με τόνο/Linguini With Tuna

Εύκολο, γρήγορο και καλοκαιρινό φαγητό σας έχουμε και σήμερα. Χωρίς πολύ χρόνο στην κουζίνα και με υλικά που όλοι χρησιμοποιούμε. Η κάπαρη απαραίτητη, κάνει όλη τη διαφορά!
Μας άρεσε πολύ, ελπίζω να αρέσει και σε εσάς :)

χρειαζόμαστε
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πιπεριά κόκκινη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
15-20 ντοματίνια
φυλλαράκια από 2-3 κλαδάκια ρίγανη
2 κουταλιές σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές κάπαρη
300 γρ. τόνο στραγγισμένο
500 γρ. λιγκουίνι
αλάτι-πιπέρι

Βάζουμε τα λιγκουίνι να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο και την πιπεριά με το ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό που βράσανε. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα, τη ρίγανη, το σχοινόπρασο και την κάπαρη. Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε και τον τόνο και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 4-5 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε τα λιγκουίνι στη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Once more, our meal is quick, easy and seasonal. Without a lot of time spent in the kitchen, and with ingredients we all keep handy. Capers are a necessity, they make a whole lot of difference!
We really liked it, I hope that you will, too :)

we need
3 Tbsps olive oil
1 red pepper
2 garlic cloves, finely chopped
1 cup white wine
15-20 grape tomatoes, quartered
fresh oregano leaves ( from 2-3 branches)
2 Tbsps chives, finely chopped
3 Tbsps capers
10 oz tuna, strained
1 lb 1 oz linguini
salt and peper to taste

Boil linguini according to package instructions. In the meantime,in a deep frying pan, saute garlic with red pepper in olive oil. Add wine and let simmer for 5 min. Strain pasta and reserve 1 cup of the water used for boiling. Add tomatoes, oregano, chives and capers. Add reserved water and tuna and let simmer for 4-5 more min. Turn pasta into sauce and stir well. Serve with finely chopped chives.

7 σχόλια:

  1. Μου αρέσουν τα ζυμαρικά με τον τόνο. Πολύ καλοκαιρινό! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φοβερός συνδυασμός ...νοστιμότατος και διαχρονικός!!!!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τις πιο αγαπημένες μου μακαρονάδες!
    Μυρίζει καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στα ζυμαρικά λέμε πάντα ναι, ωραίο πιάτο μας ετοίμασες Μαρία μου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φοβερή μακαρονάδα! Ξέρεις Μαράκι τα λιγκουίνι είναι απο τα αγαπημένα μου :) Αν και συνήθως δεν πολυ-αγαπώ τον τόνο, σε μακαρονάδα τον λατρεύω! Πολύ ωραία συνταγή, φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από τις αγαπημένες καλοκαιρινές μακαρονάδες! Δεν σε τρώει η κουζίνα ώρες και σερβίρεις ένα φαγητό που είναι ζηλευτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραία μακαρονάδα!!!!
    Έχεις δίκιο για τη κάπαρη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή