Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Σουπιές με ζυμαρικά/Pasta with cuttlefish

Δεν ξέρω τι γίνεται αυτό τον καιρό και δεν προλαβαίνω να κάνω τίποτα! Δε μαγειρεύω, δεν ασχολούμαι με το σπίτι, δε βλέπω αγαπημένους φίλους που όλο από βδομάδα σε βδομάδα τους πάω, αλλά ούτε και ξεκουράζομαι! Πάλι όλη μέρα τρέχω! Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως γίνεται αυτό;
Για να μαζευτώ λίγο λοιπόν, μήπως φάνε και τα καημένα τα αγόρια μου κανένα κανονικό φαγάκι, πολύ στο πρόχειρο τους έχω, τώρα τελευταία.
Νόστιμο, εύκολο, και καλοκαιρινό το σημερινό μας φαγητό. Η φρέσκια ντομάτα απαραίτητο συστατικό , είναι κρίμα τώρα το καλοκαίρι να χρησιμοποιούμε κονσέρβα.

χρειαζόμαστε
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο (το άσπρο) κομμένο σε ροδέλες
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
600 γρ σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
4 ντομάτες τριμμένες
1 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλάκια αλάτι
1/4 κουταλάκι τσίλι
1 κουταλιά μαϊντανό
1 κουταλιά δυόσμο
500 γρ πένες ή άλλο ζυμαρικό

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο με το ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε τις σουπιές. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη και σβήνουμε το φαγητό με το κρασί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το αλάτι και το τσίλι και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές. Μόλις είναι έτοιμες, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μαϊντανό και το δυόσμο.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες και μόλις βράσουν τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις σουπιές. Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
I don't know what's been happening to me lately, it seems like I have time for nothing! I have no time to cook, no time for housework, no time to meet with friends and keep postponing our get-together, but still no time for me to rest! I still keep running around!! Could somebody explain this?
Hopefully everything will return back to normal, so that my boys will finally get back to eating regular food...
A summer dish for today, tasty and easy to make. Fresh tomatoes are a necessary ingredient, it's a pity to use canned now that they're in season.

we need
3 Tbsps olive oil
1 onion, finely chopped
1 leek (the white part), sliced in coins
4-5 green onions, finely chopped
20 oz cuttlefish, cleaned and cut in pieces
1/2 cup white wine
4 tomatoes, ground
1 tsp sugar
2 tsps salt
1/4 tsp chili
1 Tbsp parsley
1 Tbsp mint
1 lb 1 oz penne or any other pasta

Saute onions and leek in olive oil for 2-3 min, then add cuttlefish. Continue sauteing for 2 more min and add wine. Bring to a boil and add tomatoes, sugar, salt and chili and let cook over low heat, until cuttlefish are soft. When ready, add parsley and mint and turn off the stove.
Boil pasta according to package instructions and, when ready, add to cuttlefish, stir lightly to combine and serve.

5 σχόλια:

  1. Καλημέρα Μαρία μου... κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα τον τελευταίο καιρό... δεν προλαβαίνω να κάνω πολλά πολλά!!! Ουφφφφ!!
    Το φαγάκι σου πάντως σήμερα πρέπει να αποζημίωσε τα αγόρια σου!!! Είναι υπέροχο και λαχταριστό έτσι όπως μας το παρουσίασες στις φωτό!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραιότατο καλοκαιρινό φαγάκι και οι σουπιές μ'αρέσουν πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΊΝΕΤΑΙ ΤΌΣΟ ΝΌΣΤΜΟ ΚΑΙ ΤΌΣΟ ΠΟΛΎΧΡΩΜΟ,ΠΕΙΡΑΣΜΟς ΣΚΕΤΟΣ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζυμαρικά με θαλασσινά = τέλειος συνδυασμός!
    Πολύ ωραίο πιάτο Μαρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλειες οι σουπιές με το ζυμαρικό!Από τις φωτογραφίες φαντάζομαι πως γλύφατε και τα δάχτυλα σας χαχα Θα το έχω στα υπόψιν^^

    ΑπάντησηΔιαγραφή