Καλή εβδομάδα και καλό μήνα φίλοι μας!
Μια πολύ νόστιμη και πλούσια σαλάτα σας έχουμε σήμερα. Εκτός από τη νοστιμιά των λαχανικών, η σάλτσα με γιαούρτι και ταχίνι, νομίζω πως κάνει τη διαφορά. Η σαλάτα σχεδόν απορροφά όλη τη σάλτσα, αν θέλουμε να φαίνεται περισσότερο, μπορούμε να διπλασιάσουμε τις ποσότητες της σάλτσας.
χρειαζόμαστε
250 γρ κους κους
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
10 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
2 κουταλιές ψιλοκομμένες, ψητές πιπεριές Φλωρίνης
2 κουταλιές σέλερυ ψιλοκομμένο
1 κουταλιά καβουρδισμένο σουσάμι
τα φυλλαράκια από 2 κλαδάκια λεμονοθύμαρο ή φρέσκια ρίγανη
4 κουταλιές γιαούρτι 2%
1 κουταλιά ταχίνι
2+3 κουταλιές ελαιόλαδο
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι-πιπέρι
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε 500 ml νερό με ένα κουταλάκι αλάτι, μια κουταλιά λάδι και τα σκόρδα για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, βγάζουμε τα σκόρδα, ρίχνουμε το κουσκούς και το αφήνουμε σκεπασμένο για πέντε λεπτά να φουσκώσει. Προσθέτουμε άλλη μια κουταλιά λάδι και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι πάνω στο μάτι που έχουμε κλείσει. Αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ, βάζουμε το κουσκούς, προσθέτουμε τη μια σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη, όλα τα λαχανικά μας μαζί με τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
Στο μπλεντεράκι βάζουμε το γιαούρτι, το ταχίνι, τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το δεύτερο σκόρδο και το λεμόνι. Τα χτυπάμε όλα μαζί να γίνουν μια κρέμα. Ρίχνουμε την κρέμα στο κουσκούς και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη σαλάτα σκεπασμένη, στο ψυγείο, μέχρι να τη σερβίρουμε.
Today we have a very tasty and very rich salad. Other than the amazing veggie taste, I believe it is the yogurt and tahini sauce that makes the difference. This salad absorbs the dressing very quickly, therefore, if you want the sauce to show, you simply have to double it.
we need
8 oz couscous
1 medium onion, finely chopped
2 green onions, finely chopped
2 cloves garlic
10 grape tomatoes, sliced in four each
1 red bell pepper, cubed
2 Tbsps roasted red peppers, finely chopped
2 Tbsps celery, finely chopped
1 Tbsp sesame seeds, roasted
lemon thyme or fresh oregano leaves from 2 branches
4 Tbsps 2% yogurt
1 Tbsp tahini
2+3 Tbsps olive oil
juice from half a lemon
Salt and pepper, to taste
In a small pot, boil two cups of water with 1 tsp salt, 1 Tbsp oil and garlic cloves for 5 min. Remove pot from heat, remove garlic, add couscous, cover and let sit for five min. Add 1 Tbsp of oil, stir with a fork and return to stove, keeping the element off. Allow to cool.
Turn couscous into a bowl, add 1 garlic clove, finely chopped, all veggies and herbs and stir well.
Empty yogurt into a mini chopper, along with tahini, 3 Tbsps olive oil, second garlic clove and lemon juice.
Process until creamy. Pour over couscous and stir well. Keep in the fridge until ready to use.
Μια πολύ νόστιμη και πλούσια σαλάτα σας έχουμε σήμερα. Εκτός από τη νοστιμιά των λαχανικών, η σάλτσα με γιαούρτι και ταχίνι, νομίζω πως κάνει τη διαφορά. Η σαλάτα σχεδόν απορροφά όλη τη σάλτσα, αν θέλουμε να φαίνεται περισσότερο, μπορούμε να διπλασιάσουμε τις ποσότητες της σάλτσας.
χρειαζόμαστε
250 γρ κους κους
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
10 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
2 κουταλιές ψιλοκομμένες, ψητές πιπεριές Φλωρίνης
2 κουταλιές σέλερυ ψιλοκομμένο
1 κουταλιά καβουρδισμένο σουσάμι
τα φυλλαράκια από 2 κλαδάκια λεμονοθύμαρο ή φρέσκια ρίγανη
4 κουταλιές γιαούρτι 2%
1 κουταλιά ταχίνι
2+3 κουταλιές ελαιόλαδο
χυμό από μισό λεμόνι
αλάτι-πιπέρι
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε 500 ml νερό με ένα κουταλάκι αλάτι, μια κουταλιά λάδι και τα σκόρδα για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, βγάζουμε τα σκόρδα, ρίχνουμε το κουσκούς και το αφήνουμε σκεπασμένο για πέντε λεπτά να φουσκώσει. Προσθέτουμε άλλη μια κουταλιά λάδι και το ανακατεύουμε με ένα πιρούνι πάνω στο μάτι που έχουμε κλείσει. Αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ, βάζουμε το κουσκούς, προσθέτουμε τη μια σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη, όλα τα λαχανικά μας μαζί με τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
Στο μπλεντεράκι βάζουμε το γιαούρτι, το ταχίνι, τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το δεύτερο σκόρδο και το λεμόνι. Τα χτυπάμε όλα μαζί να γίνουν μια κρέμα. Ρίχνουμε την κρέμα στο κουσκούς και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη σαλάτα σκεπασμένη, στο ψυγείο, μέχρι να τη σερβίρουμε.
Today we have a very tasty and very rich salad. Other than the amazing veggie taste, I believe it is the yogurt and tahini sauce that makes the difference. This salad absorbs the dressing very quickly, therefore, if you want the sauce to show, you simply have to double it.
we need
8 oz couscous
1 medium onion, finely chopped
2 green onions, finely chopped
2 cloves garlic
10 grape tomatoes, sliced in four each
1 red bell pepper, cubed
2 Tbsps roasted red peppers, finely chopped
2 Tbsps celery, finely chopped
1 Tbsp sesame seeds, roasted
lemon thyme or fresh oregano leaves from 2 branches
4 Tbsps 2% yogurt
1 Tbsp tahini
2+3 Tbsps olive oil
juice from half a lemon
Salt and pepper, to taste
In a small pot, boil two cups of water with 1 tsp salt, 1 Tbsp oil and garlic cloves for 5 min. Remove pot from heat, remove garlic, add couscous, cover and let sit for five min. Add 1 Tbsp of oil, stir with a fork and return to stove, keeping the element off. Allow to cool.
Turn couscous into a bowl, add 1 garlic clove, finely chopped, all veggies and herbs and stir well.
Empty yogurt into a mini chopper, along with tahini, 3 Tbsps olive oil, second garlic clove and lemon juice.
Process until creamy. Pour over couscous and stir well. Keep in the fridge until ready to use.
Τι νόστιμη που δείχνει!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η σάλτσα θα της προσθέτει έξτρα νοστιμιά!
Καλή βδομάδα Μαράκι, φιλιά!
Πολυ νόστιμη φαίνεται και δροσερη,καλο μηνα καλο Καλοκαιρι
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το πιάτο είναι αποκλειστικά για μένα.........λατρεύω όλα τα υλικά που έβαλες μέσα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσουν πολύ οι σαλάτες με κους κους, και αυτή η σάλτσα πρέπει να της πηγαίνει απίστευτα! Πολύ ωραία πρόταση Μαρία μου, καλό μήνα σου εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο κους κους το αγαπάμε πολύ γιατί συνδυάζετε με αρκετά λαχανικά. Θα δοκιμάσω και την δική σου εκδοχή προσεχώς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλό πιάτο!!! Λέω ναι με τρέλα^^
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ πλούσια και χορταστική σαλάτα ότι πρέπει για ένα καλοκαιρινό γεύμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα συμφωνήσω ότι η σος κάνει τη διαφορά!
Φιλιά
Πραγματικά πολύ ωραία σαλάτα Μαρία μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σάλτσα που δένει τόσο αρμονικά το γιαούρτι με το ταχίνι, είναι "όλα τα λεφτά".
Θα την δοκιμάσω το συντομότερο.
Καλό μήνα και καλό βράδυ εύχομαι.
Πραγματικά πολύ ωραία σαλάτα Μαρία μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ σάλτσα που δένει τόσο αρμονικά το γιαούρτι με το ταχίνι, είναι "όλα τα λεφτά".
Θα την δοκιμάσω το συντομότερο.
Καλό μήνα και καλό βράδυ εύχομαι.
Πολύ ωραία σαλάτα Μαρία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜ αρέσει το κους-κους έτσι σε σαλάτες.
Και η σάλτσα θα είναι πολύ νόστιμη.
Δροσερή και καλοκαιρινή (για όταν έρθει επιτέλους το καλοκαίρι :) )
Φιλιά
ΥΠΕΡΟΧΗ!!!απολύτως του γούστου μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Πολύ ωραίο μπλογκ!Μυρίζει νοστιμιές!Χαίρομαι σε βρήκα!Θα τα λέμε συχνά!
ΑπάντησηΔιαγραφή