Όχι που δε θα φτιάχναμε κέικ μήλου τέτοια εποχή! Πως και πως περίμενα να
βγουν τα μήλα! Σαν φρούτα δεν είναι τα αγαπημένα μου αλλά τα γλυκά που
μπορεί κανείς να φτιάξει με αυτά με ξετρελαίνουν!
χρειαζόμαστε
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι baking powder
1/2 κουταλάκι σόδα
1 κουταλιά κανέλα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
1 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3 αυγά
50 τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι πολτό μήλου*
1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κομματάκια
για την επικάλυψη
100 γρ τυρί κρέμα
50 γρ βούτυρο μαλακό
2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι νερό
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε αλεύρι, σόδα, baking powder και κανέλα. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά ένα κάθε φορά, το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με την κρέμα μήλου. Τέλος ρίχνουμε το μήλο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα βουτυρωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στυς 180β για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να το τρυπήσουμε με μια οδοντογλυφίδα και να βγει καθαρή.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, βούτυρο με το τυρί κρέμα να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη και συνεχίζουμε το χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε την κανέλα και το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα στο κέικ. Αν θέλουμε να το κάνουμε υπερπαραγωγή κόβουμε το κέικ σε δυο φέτες και απλώνουμε λίγη από την κρέμα στη μέση. Στολίζουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς, μήλα και ξυλάκια κανέλας.
*πολτό μήλου έχει στο ΑΒ από ότι ξέρω αλλά μπορούμε να βράσουμε 3 μήλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα με 1 φλιτζάνι νερό μέχρι να μαλακώσουν και να τα λιώνουμε στο μπλεντεράκι.
It is the season that dictated us to make an apple cake! I have been anxiously waiting for apples to appear in the market! I can not claim they are my favourite fruit but I just love baking all kinds of desserts with them!!
we need
3 cups flour
1 tsp baking powder
1/2 tsp soda
1 Tbsp cinnamon
1/2 tsp salt
1 cup butter, softened
1 1/2 cups light brown sugar
3 eggs
2 oz cream cheese
1 cup apple sauce*
1 apple, peeled, cored and cubed
for the frosting
3 1/3 oz cream cheese
2 oz butter, softened
2 cups icing sugar
1/2 tsp cinnamon
1 tsp water
Sift flour, baking powder, baking soda, cinnamon and salt in a bowl. In another large bowl, beat butter with sugar, add eggs, one at a time, then cream cheese, continuing beating. Add flour and apple sauce alternately. Finally, add apple and stir well. Turn mixture into greased round pan and bake in preheated oven, at 350F for about 50 min, or until inserted toothpick comes out clean.
Allow to cool, remove from pan and let cool completely.
Beat butter and cream cheese with mixer, at low speed, until smooth. Add icing sugar, little by little, then cinnamon and water and continue beating until mixture is light. Frost cake.
For a more impressive version, slice cake in half, horizontally, then spread some of the frosting in between layers. Decorate with chopped walnuts, sliced apples and cinnamon sticks.
*Commercial apple sauce can be used, or we can boil 3 peeled, cored and sliced apples with one cup of water until soft, then puree.
χρειαζόμαστε
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι baking powder
1/2 κουταλάκι σόδα
1 κουταλιά κανέλα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
1 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
3 αυγά
50 τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι πολτό μήλου*
1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κομματάκια
για την επικάλυψη
100 γρ τυρί κρέμα
50 γρ βούτυρο μαλακό
2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι νερό
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε αλεύρι, σόδα, baking powder και κανέλα. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τα αυγά ένα κάθε φορά, το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι εναλλάξ με την κρέμα μήλου. Τέλος ρίχνουμε το μήλο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα βουτυρωμένη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στυς 180β για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να το τρυπήσουμε με μια οδοντογλυφίδα και να βγει καθαρή.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, βούτυρο με το τυρί κρέμα να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά την άχνη και συνεχίζουμε το χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε την κανέλα και το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα στο κέικ. Αν θέλουμε να το κάνουμε υπερπαραγωγή κόβουμε το κέικ σε δυο φέτες και απλώνουμε λίγη από την κρέμα στη μέση. Στολίζουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς, μήλα και ξυλάκια κανέλας.
*πολτό μήλου έχει στο ΑΒ από ότι ξέρω αλλά μπορούμε να βράσουμε 3 μήλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα με 1 φλιτζάνι νερό μέχρι να μαλακώσουν και να τα λιώνουμε στο μπλεντεράκι.
It is the season that dictated us to make an apple cake! I have been anxiously waiting for apples to appear in the market! I can not claim they are my favourite fruit but I just love baking all kinds of desserts with them!!
we need
3 cups flour
1 tsp baking powder
1/2 tsp soda
1 Tbsp cinnamon
1/2 tsp salt
1 cup butter, softened
1 1/2 cups light brown sugar
3 eggs
2 oz cream cheese
1 cup apple sauce*
1 apple, peeled, cored and cubed
for the frosting
3 1/3 oz cream cheese
2 oz butter, softened
2 cups icing sugar
1/2 tsp cinnamon
1 tsp water
Sift flour, baking powder, baking soda, cinnamon and salt in a bowl. In another large bowl, beat butter with sugar, add eggs, one at a time, then cream cheese, continuing beating. Add flour and apple sauce alternately. Finally, add apple and stir well. Turn mixture into greased round pan and bake in preheated oven, at 350F for about 50 min, or until inserted toothpick comes out clean.
Allow to cool, remove from pan and let cool completely.
Beat butter and cream cheese with mixer, at low speed, until smooth. Add icing sugar, little by little, then cinnamon and water and continue beating until mixture is light. Frost cake.
For a more impressive version, slice cake in half, horizontally, then spread some of the frosting in between layers. Decorate with chopped walnuts, sliced apples and cinnamon sticks.
*Commercial apple sauce can be used, or we can boil 3 peeled, cored and sliced apples with one cup of water until soft, then puree.
Me ha encantado está de lujo una verdadera exquisitez,abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλή εβδομάδα Μαράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο απαραίτητο κέικ του φθινοπώρου μας έφτιαξες!
Μήλα και κανέλα, ο πλέον αγαπημένος συνδυασμός!
Έβαλες και αυτή την ωραία κρέμα μέσα-έξω και μας αποτελείωσες!
Καλή εβδομάδα!
Μυρωδά΄τη και φθινοπωρινή
ΑπάντησηΔιαγραφήΟυάου, τι γιάμι κεκάκι είναι αυτό, γεμάτο φθινοπωρινά αρώματα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Μαράκι, καλή βδομάδα!
Φανταστικό,υπέροχο, καταπληκτικό και θα δοκιμαστεί άμεσα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραίο! Με αγαπημένα αρώματα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣαν τούρτα!
Tα μήλα εχουν την τιμητική τους αυτό το καιρό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο κεικ. Μυρωδάτο και η κρέμα που έβαλες το κάνει ακόμα πιο ωραίο
Φιλιά
Ε καιρός είναι για τα γλυκά με μήλα!!! Ο πολτός κάνει το κέικ ζουμερό και μ'αρέσει!! Ο σπιτικός ακόμα καλύτερος από τον έτοιμο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ εμφανίσιμο με την επικάλυψη!
Καλημέρα!!!
Καλημέρα Μαράκι μου..πολύ εντυπωσιακή η συνταγή που μας χάρισες..για τον πολτό μήλου δεν το ήξερα ότι υπήρχε..αφου υπάρχει στον AB θα τον ζητήσω..όπως κατάλαβες μπήκε σε waiting list η συνταγούλα σου!!ευχαριστούμε!!φιλάκια πολλά πολλά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραίο κέικ! Αρωματικό και ζουμερό! Η επικάλυψη είναι μεγάαααααλος πειρασμός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο!!!
Ω ρε μάνα μου! Είσαστε πειρασμοί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω τα κέικ με μήλα. Ότι πρέπει για μια γλυκιά εισαγωγή στο χειμώνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Μαράκι μου τι ομορφιά είναι αυτή! Παραλίγο να μου διαφύγει και έχω τρέλα με τα κέικ μήλου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο!
Συγκλονιστικό κέικ!Λατρεύω τις μηλοκατασκευές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Σας ευχαριστώ πολύ! Είναι πολύ νόστιμο κέικ και πολύ αρωματικό!
ΑπάντησηΔιαγραφή