Το στήθος από το κοτόπουλο είναι κάτι που κανείς δεν προτιμάει στο σπίτι μας. Αυτό το φαγητό είναι άλλος ένας τρόπος να το χρησιμοποιήσω και να έχω και ένα πολύ νόστιμο και διαφορετικό πιάτο!
χρειαζόμαστε
300-400 γρ ψημένο κοτόπουλο ψαχνό
5-6 κολοκυθάκια σε φέτες
12 λαζάνια πλάκες
200 γρ τριμμένα κίτρινα τυριά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3,5 φλιτζάνια γάλα
4 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
3-4 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
αλάτι-πιπέρι
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά να μαλακώσουν, ανακατεύοντας ελαφρά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και τη ρίγανη.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά η κρέμα. Προσθέτουμε την άλλη κουταλιά το βούτυρο και το βασιλικό και ανακατεύουμε.
Σε ένα μακρόστενο πυρέξ βάζουμε 3-4 κουταλιές από την κρέμα και στρώνουμε 4 λαζάνια. Στρώνουμε τα μισά κολοκυθάκια και το μισό κοτόπουλο. Ρίχνουμε το 1/3 από τα τυριά και το ένα τρίτο από τη σάλτσα και σκεπάζουμε με άλλα τέσσερα λαζάνια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα τέσσερα λαζάνια. Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180β σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζουμε το πυρέξ πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για ένα δεκάλεπτο ακόμα, να πάρει χρώμα το φαγητό. Αφήνουμε να σταθεί για κανένα τεταρτάκι πριν το κόψουμε.
Chicken breast is not among our favourite cuts at home. This dish is another way to use it and have a delicious meal all at once!
we need
10-14 oz cooked chicken breast
5-6 zucchini, sliced in coins
12 lasagna noodles (oven ready)
7 oz yellow cheese, grated
1 onion, finely chopped
1 clove garlic, minced
3 1/2 cups milk
4 Tbsps flour
2 Tbsps butter
1/2 tsp oregano
3-4 basil leaves, finely chopped
salt and pepper, to taste
Cut chicken in small pieces. In frying pan, saute onion and garlic with 1 Tbsp butter. Add zucchini and allow to cook for about 5 min, until soft, stirring lightly. Season with salt, pepper and oregano.
Heat milk and flour together in a pot and stir until they start to thicken. Add remaining Tbsp of butter and basil and stir.
Spread 3-4 Tbsps of sauce over bottom of rectangular Pyrex, then arrange 4 noodles on top. Cover with half the chicken and half the zucchini mixture, top with 1/3 of the grated cheese and 1/3 of the sauce, and cover with 4 more noodles. Repeat procedure and top with remaining noodles.
Spread remaining 1/3 of sauce on top, cover with aluminum foil and bake in preheated oven, at 350F, for about 45 min.
Uncover Pyrex, sprinkle remaing 1/3 of grated cheese over lasagna, and bake for another 10 min, or until golden. Allow to stand at room temperature for about 15 min prior to serving.
χρειαζόμαστε
300-400 γρ ψημένο κοτόπουλο ψαχνό
5-6 κολοκυθάκια σε φέτες
12 λαζάνια πλάκες
200 γρ τριμμένα κίτρινα τυριά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3,5 φλιτζάνια γάλα
4 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
3-4 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
αλάτι-πιπέρι
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά να μαλακώσουν, ανακατεύοντας ελαφρά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και τη ρίγανη.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρά η κρέμα. Προσθέτουμε την άλλη κουταλιά το βούτυρο και το βασιλικό και ανακατεύουμε.
Σε ένα μακρόστενο πυρέξ βάζουμε 3-4 κουταλιές από την κρέμα και στρώνουμε 4 λαζάνια. Στρώνουμε τα μισά κολοκυθάκια και το μισό κοτόπουλο. Ρίχνουμε το 1/3 από τα τυριά και το ένα τρίτο από τη σάλτσα και σκεπάζουμε με άλλα τέσσερα λαζάνια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλη μια φορά και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα τέσσερα λαζάνια. Ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180β σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου. Ξεσκεπάζουμε το πυρέξ πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για ένα δεκάλεπτο ακόμα, να πάρει χρώμα το φαγητό. Αφήνουμε να σταθεί για κανένα τεταρτάκι πριν το κόψουμε.
Chicken breast is not among our favourite cuts at home. This dish is another way to use it and have a delicious meal all at once!
we need
10-14 oz cooked chicken breast
5-6 zucchini, sliced in coins
12 lasagna noodles (oven ready)
7 oz yellow cheese, grated
1 onion, finely chopped
1 clove garlic, minced
3 1/2 cups milk
4 Tbsps flour
2 Tbsps butter
1/2 tsp oregano
3-4 basil leaves, finely chopped
salt and pepper, to taste
Cut chicken in small pieces. In frying pan, saute onion and garlic with 1 Tbsp butter. Add zucchini and allow to cook for about 5 min, until soft, stirring lightly. Season with salt, pepper and oregano.
Heat milk and flour together in a pot and stir until they start to thicken. Add remaining Tbsp of butter and basil and stir.
Spread 3-4 Tbsps of sauce over bottom of rectangular Pyrex, then arrange 4 noodles on top. Cover with half the chicken and half the zucchini mixture, top with 1/3 of the grated cheese and 1/3 of the sauce, and cover with 4 more noodles. Repeat procedure and top with remaining noodles.
Spread remaining 1/3 of sauce on top, cover with aluminum foil and bake in preheated oven, at 350F, for about 45 min.
Uncover Pyrex, sprinkle remaing 1/3 of grated cheese over lasagna, and bake for another 10 min, or until golden. Allow to stand at room temperature for about 15 min prior to serving.
Το στήθος από το κοτόπουλο όντως είναι για αρκετούς το πιο άγευστο κομμάτι, αλλά έχει το εξής καλό:
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορεί να "χωρέσει" σχεδόν παντού στη μαγειρική και να συνδυαστεί με ένα σωρό υλικά.
Πολύ νόστιμο φαίνεται το σημερινό σου φαγητό και κατάλληλο για να φάνε και οι δύσκολοι! :)
Καλημέρα!
Το σχόλιο που άφησε η Dark από πάνω με καλύπτει πλήρως. Βέβαια εμείς είμαστε το αντίθετο... Είμαστε του στήθους!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα λαζάνια σου έγιναν λεπτά και φίνα. Μου αρέσουν έτσι!!
Καλή σου μέρα Μαρία!
Γιάμι, γιάμι, σούπερ νόστιμο και γευστικό φαγάκι βλέπω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο Μαράκι!
Φιλιά!
That looks delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμένα μ'αρέσει πολύ το στήθος από το κοτόπουλο και τα λαζάνια σου είναι σπέσιαλ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοτόπουλο, κολοκυθάκια και τυράκια σε ένα πιάτο ζυμαρικών!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν νομίζω ότι θα μπορούσε να γίνει καλύτερο!!
Φιλιά πολλά!
Το στήθος του κοτόπουλου είναι ιδανικό για τέτοιες περιπτώσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣίγουρα πολύ νόστιμα τα λαζάνια σου.
Τέλειο φαγάκι χωρίς αμφιβολία!!!Σούπερ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Xara, I adore your white lasagna, with the chicken and zucchini filling is just perfect and superb!
ΑπάντησηΔιαγραφήThe béchamel is a nice change from the usual red sauce! xo
Μαρία μου αρέσουν πολύ τα λαζάνια, μπορείς να βάλεις ότι γέμιση θέλεις και κάνει κάτι σε πίτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
se ve muy exquisita me encanta,abrazos.
ΑπάντησηΔιαγραφή