Αυγοφέτες με καραμελωμένες μπανάνες/French toast with caramelized bananas

Σαββατοκύριακο και πάλι! Ευκαιρία να φτιάξουμε κάτι διαφορετικό για το πρωί, νόστιμο, εύκολο και μυρωδάτο!
Μπορούμε να το φτιάξουμε και με τσουρέκι που μας έχει ξεμείνει αλλά μη λέμε αηδίες, στο δικό μας σπίτι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί αυτό! Οπότε κανονικό ψωμάκι....για εμάς τουλάχιστον :)

χρειαζόμαστε
6 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά ζάχαρη
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
μια πρέζα κανέλα
6 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (εγώ έβαλα φόρμας)
1 κουταλάκι λάδι
3 μπανάνες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
2 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

Σε ένα ρηχό και φαρδύ μπολ, χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, και την κανέλα. Βουτάμε τις φέτες του ψωμιού να βραχούν καλά, τις βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι που το έχουμε αλείψει με το ένα κουταλάκι λάδι και ψήνουμε τις φέτες μέχρι να πάρουν ελαφρύ καστανό χρώμα, περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τις μεταφέρουμε σε αντικολλητικό ταψάκι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180β, για περίπου 10 λεπτά.
Σε μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τις μπανάνες και τις ψήνουμε για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας ελαφρά. Τις πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη, ψήνουμε για ένα λεπτό ακόμη και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού. Αφήνουμε να βράσουν άλλο ένα λεπτό περίπου να πήξει λίγο η σάλτσα και μοιράζουμε τις μπανάνες επάνω στις αυγοφέτες.
And yet another weekend is here! About time to make a different breakfast, tasty, easy and fragrant!
We might as well use Easter bread for this one,but let's not speak nonsense, there's no way there can be any  leftover Easter bread in our home..Regular bread, therefore..for us at least :)

we need

6 eggs
1 cup milk
1 Tbsp sugar
2 tsps orange rind
pinch of cinnamon
6 slices day old bread
1 tsp oil
3 bananas, peeled and sliced in coins
2 Tbsps butter
3 Tbsps light brown sugar
1/2 cup orange juice

In shallow and wide bowl, beat eggs, milk, sugar, orange rind and cinnamon.
Dip bread slices in egg mixture to soak, then place in bottom of non-stick pan, which you've previously brushed with 1 tsp of oil, and cook until golden brown, about 2 min on each side.
Transfer to non-stick baking pan  and bake in preheated oven, at 350F, for about 10 min.
Melt butter in large frying pan and cook for 1-2 min, stirring gently. Sprinkle with light brown sugar, cook for 1 more min and add orange juice. Allow to cook for 1 min more, till the sauce slightly thickens, then serve bananas and sauce over French toast.


15 σχόλια:

  1. Επειδή με τις μπανάνες δεν έχω και τόσο καλή σχέση πιστεύω με κάποιο άλλο φρούτο θα γίνεται βερίκοκα ή ροδάκινα δηλαδή.
    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωχ Παναγιτσα μου, τι βλέπουν τα ματάκια μου!
    Υπέροχοοοοοοο!!
    Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι όπως το βλέπω τέτοια ώρα, μια χαρά και για απογευματινό μου κάνει!
    Υπέροχες οι φέτες με το topping της μπανάνας!
    Καλό υπόλοιπο Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με την Dark και για πρωινό και για απογευματινό θα το απολάμβανα ευχαρίστως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατι ήξερα που μπήκα πρωι πρωι να δω την συνατγη σου, πολύ ωραιο συνοδευτικό για το πρωινό μου τσάι!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μμμμ θέλω να τσακίσω τώρα λίγες!!!
    Τέλειες.
    Φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με τσουρέκι θα είναι θεϊκές!
    Πολύ ωραία πρόταση για πρωινό, ότι πρέπει για να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο η μέρα μας!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε και το δουν τα παιδιά μου ετούτο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαράκι μου πωπω, τέλειο!!!!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πειράζει που το είδα τέτοια ώρα;;;; Τι κάνουμε τώρα; Τέλειο!!! Κλασσικές αβγόφετες κάνουμε όταν έχουμε κέφια και χρόνο αλλά αυτές είναι υπερπαραγωγή!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εξαιρετική ιδέα για πρωινό!!! Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πόσο λαχταριστό φαίνεται!!! Δοκιμάστε τις με το brioche του κρις κρις και θα ξετρελαθείτε!! Πάω να προμηθευτώ γιατί μου δώσατε ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή