Ψωμί με καλαμπόκι και λουκάνικο/ Sausage and corn bread



Ένα λουκάνικο στην κατάψυξη ήταν η αιτία γι αυτή την πεντανόστιμη συνταγή. Ψάχνοντας τα βιβλία μου, έπεσα επάνω σε ένα σκοροφαγωμένο μαγειρικό βιβλίο "Better Homes and gardens -New cook book" που είχε ο καλός μου όταν σπούδαζε στο Λονδίνο, πριν πολλά πολλά χρόνια! Το αστείο είναι ότι ενώ όλα αυτά τα χρόνια διατυμπανίζει ότι με τη μαγειρική δεν έχει καλές σχέσεις, μέσα στο βιβλίο είδα ότι έχει κάνει σχόλια σε μερικές συνταγές του τύπου "καλό", "όχι τόσο νόστιμο" και άλλα τέτοια! Το τι γέλιο έπεσε δε λέγεται! Αχ, τι κάνουν τα παιδιά όταν ζουν μόνα τους! Από ότι φαίνεται, μετά, εμείς τους χαλάμε:)


χρειαζόμαστε
1 κουτί ντοματάκι ψιλοκομμένο
1/2 κρεμμύδι τριμμένο
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1/4 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
3 κουταλιές νερό
1 κουταλιά κορν φλάουρ
250 γρ λουκάνικο ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζάνι αλεύρι
3/4 φλιτζάνι αλεύρι καλαμποκιού
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
2 αυγά χτυπημένα
1 κονσέρβα καλαμπόκι βρασμένο (240γρ)
3/4 φλιτζάνι γάλα
3 κουταλιές λάδι

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι, τη ζάχαρη και το σκόρδο. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με το νερό και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το λουκάνικο, ρίχνουμε το μισό από το μείγμα της ντομάτας και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε αλεύρι, καλαμποκάλευρο, μπέικιν παόυντερ και αλάτι. Χτυπάμε λίγο τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα, μαζί με το γάλα και το λάδι. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα ταψάκι 22Χ22 εκ περίπου και ρίχνουμε το μισό υλικό της ζύμης. Από πάνω στρώνουμε το λουκάνικο με την ντομάτα και μετά την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190β για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά και μετά κόβουμε. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο μείγμα της ντομάτας που έχουμε κρατηήσει και το ρίχνουμε πάνω από τα κομμάτια. Εγώ αυτό το ξέχασα στο σερβίρισμα αλλά και χωρίς αυτό μια χαρά ήτανε, για μένα καλύτερο.

A sausage in my freezer was the cause for this delicious recipe.Browsing through my cookbooks,I came upon a very old "Better Homes & Gardens cookbook,that my hubby had when studying in London,many many years ago...It's funny how he's been telling us he's in bad terms with cooking,while I saw he's actually commented on several recipes in the book ; "good" "not so tasty" and so on...We just died of laughter..Ahhh , the things "kids" do when they're on their own..It seems like we spoil them afterwards :)

1 16 oz can of tomatoes ,in chunks
1/2 onion, minced
1/2 tsp sugar
1/4 tsp garlic salt
3 tablespoons cold water
1 tablespoon cornstarch
1/2 pound sausage, minced
3/4 cup all purpose flour
3/4 cup cornmeal
1 tablespoon baking powder
1/2 tsp salt
2 beaten eggs
1 8 1/2 oz can of corn
3/4 cup milk
3 tablespoons olive oil

In a saucepan combine tomatoes, onion, sugar, and the garlic powder, bring to boiling. Stir cold water into cornstarch; stir into tomato mixture. Cook and stir till mixture is thickened and bubbly.
In a skillet cook sausage till browned. Stir half of the tomato mixture into sausage. Set aside.
In a mixing bowl stir together flour, cornmeal, baking powder and salt. Combine eggs, milk, oil, corn and add to the cornmeal mixture. Stir just till moistened. Spread half of the batter in a greased 9X9 inch baking pan. Spoon sausage mixture atop. Spread remaining batter over meat. Bake in a 375F oven about 30 minutes or till done. Let stand 5-10 minutes. Cut into squares. Heat remaining tomato mixture and spoon over corn bread squares.

27 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο σνακ, Μαρία! Πρωτότυπο!
    Όσο για το τι κάνουν τα αγόρια όσο ζουν μόνα τους... καλύτερα να μη ξέρουμε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νόστιμο ψωμάκι φαίνεται αλλά χωρίς το καλαμπόκι για μένα.
    Φιλιά, καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φανταστικο δειχνει,και οπως ειπες και η ιδια νοστιμοτατο..εγω το μονο που θα αφαιρουσα θα ηταν τα καλαμποκια εχω ενα θεμα με αυτα..καλο βραδυ,φιλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραιότατο και φαντάζομαι πεντανόστιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα τι υπέροχο ψωμάκι είναι αυτό!!!
    Θα το δοκιμάσω, με εντυπωσίασε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάλλον εμείς τους κακομαθαίνουμε, το ψωμάκι πάντως δείχνει τέλειο και είναι ότι πρέπει για μεζεδάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ψωμί, πίτα, μεζές!
    Τρία σε ένα και μου αρέσει πάρα πολύ.

    Έχω κι εγώ βιβλίο συνταγών από τον αγαπημένο μου που το "μελετούσε" όντας φοιτητής. Τώρα τι έφτιαχνε και έτρωγε τόχω μια απορία...

    Φιλάκια, Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μοιάζει με πίτσα, μοιάζει με αλμυρό κέικ, μοιάζει πάντως πεντανόστιμο!
    ωραία ιδέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γελώ με τα αρχικά σχόλια και γλύφομαι επίσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΓΕΙΑ ΣΟΥ mia Maria!!
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!
    ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγγελικη Ν, δίκιο έχεις, καλύτερα να μην ξέρουμε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΑΡΙΑ ΠΙΟΥΚΑ,

    gwgoyla,

    κρίμα που δεν σας αρέσει το καλαμπόκι, εδώ του πάει πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΛΕΝΑ αν το φτιάξεις, ελπίζω να σου αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. manousina

    Betty's Cuisine

    Taste Advisor

    είναι πράγματι πολύ γευστικό! Βάζω τις μπυρίτσες;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Katerina άστα, είναι σίγουρο ότι τους κακομαθαίνουμε:) Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. kitchenStories, και εγώ τις ίδιες απορίες έχω, χαχαχα! φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. kiki εγώ να δεις γέλια που έκανα. Και τι άλλες ιστορίες έχω ακούσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. georgiaxara, σε ευχαριστώ πολύ! Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κοριτσάκια έχετε ένα δωράκι που σας περιμένει στο blog μας!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Για περάστε να πάρετε μια Νεραϊδούλα - γούρι από το blog μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Λ α χ τ α ρ ι σ τ ό! Και σαν σνακ αλλά και σαν πρόταση για εορταστικό μπουφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για κολατσιό Μαρία, αλλά με λουκάνικο Φρανφούρτης γιατί αυτό έχω!
    Είμαι σίγουρη πως θα τους αρέσει!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή