Για να γλυκάνουμε το δεύτερο μήνα του φθινοπώρου ας φτιάξουμε αυτά τα ευκολούτσικα μπισκοτάκια. Στο χαρτάκι που έχω γραμμένη τη συνταγή, τα λέω δαχτυλάκια αμυγδάλου αλλά έτσι μεγάλα που γίνανε νομίζω πως ο τίτλος δεν τους πηγαίνει καθόλου. Ούτε μια big mama δεν έχει τόσο μεγάλα δάχτυλα:))
χρειαζόμαστε
1 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
1/2 φλιτζάνι σκούρα ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
1/2 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι άρωμα αμυγδάλου
2-2,5 φλιτζάνια αλεύρι
κουβερτούρα λιωμένη
αμύγδαλα φιλέ
Χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τον κρόκο, τη βανίλια και το άρωμα αμυγδάλου και συνεχίζουμε το χτύπημα. προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται. Παίρνουμε περίπου ένα κουταλάκι ζύμη και πλάθουμε μακρόστενα μπισκοτάκια. τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει το θαυματουργό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα στους 180β για 12-15 λεπτά περίπου ή μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν λίγο χρώμα στις άκρες.
Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα. Αφού κρυώσουν, βουτάμε τα μπισκοτάκια από τις δυο άκρες μέσα στη σοκολάτα και αν θέλουμε τους βάζουμε αμύγδαλο φιλέ. Αφήνουμε σε χαρτί αντικολλητικό να κρυώσουν.
Επειδή άπλωσαν λίγο και είναι και αρκετά γλυκά, όταν τα ξαναφτιάξω θα μειώσω λίγο τη ζάχαρη.
Η συνταγή βγάζει περίπου 50-60 μπισκοτάκια αλλά με το ζόρι μείνανε αυτά για τη φωτογραφία.
Καλό μήνα και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!
χρειαζόμαστε
1 φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
1/2 φλιτζάνι σκούρα ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κρόκο αυγού
1/2 κουταλάκι άρωμα βανίλιας
1/2 κουταλάκι άρωμα αμυγδάλου
2-2,5 φλιτζάνια αλεύρι
κουβερτούρα λιωμένη
αμύγδαλα φιλέ
Χτυπάμε το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τον κρόκο, τη βανίλια και το άρωμα αμυγδάλου και συνεχίζουμε το χτύπημα. προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται. Παίρνουμε περίπου ένα κουταλάκι ζύμη και πλάθουμε μακρόστενα μπισκοτάκια. τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει το θαυματουργό χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα στους 180β για 12-15 λεπτά περίπου ή μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν λίγο χρώμα στις άκρες.
Λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα. Αφού κρυώσουν, βουτάμε τα μπισκοτάκια από τις δυο άκρες μέσα στη σοκολάτα και αν θέλουμε τους βάζουμε αμύγδαλο φιλέ. Αφήνουμε σε χαρτί αντικολλητικό να κρυώσουν.
Επειδή άπλωσαν λίγο και είναι και αρκετά γλυκά, όταν τα ξαναφτιάξω θα μειώσω λίγο τη ζάχαρη.
Η συνταγή βγάζει περίπου 50-60 μπισκοτάκια αλλά με το ζόρι μείνανε αυτά για τη φωτογραφία.
Καλό μήνα και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!
Πεντανόστιμα φαίνονται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό και γλυκό μήνα, σαν τα μπισκοτάκια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣλουρπ φαίνονται, πως να αντισταθεί κανείς...
Καλό μήνα!!!Κι επειδή τα φάγατε ξέρεις έχετε φάει και τα δικά μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, πέρασα να ανταποδώσω την επίσκεψη και μπήκα σε πειρασμό να φτιάξω τα Πολύ Ωραία σου μπισκοτάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήεγω πάλι θα πάρω και της Ξανθής !!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφαίνονται υπέροχα ασε που λατρεύω όλα τα μοσχοβολιστα μπισκοτοειδή !!!
φιλια και καλό σ/κ
ΓΕΙΑ!! ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦΙΛΙΑ!!
Αμάνννν αμάνννννννννννν πάνω στην ώρα τα είδααααααα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι έχω μια λιγούρα αφάνταση!!!
Να δεις που κάτι άκουσα τώρα τελευταία κάτι γι αυτά!!! :-)))
ΑπάντησηΔιαγραφήμου αρέσουν πολύ τα σπιτικά μπισκότα και τα δικά σου φαίνονται υπέροχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήTι ωραία μπισκοτάκια ειναι αυτά!!!!Ευκαιρία εψαχνα να φτιάξω μπισκότα και με αυτή σην συνταγή σίγουρα μέχρι το απόγευμα θα τα απολαμβάνω.!!! Φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤί όμορφα που φαίνονται τα μπισκότα σου. Έχεις δίκιο, είναι ό,τι πρέπει για τις φθινωπορινές ημέρες με ένα καφεδάκι ή ένα τσάι. Έχει πιάσει και κρύο εδώ.... τέλεια πρόταση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάγδα
Ωραια δαχτυλακια, καλοφτιαγμενα, γεματα γλυκα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία Μαράκι μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Καλή εβδομάδα!
Πολύ-πολύ λαχταριστά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήbig mama είναι τέλεια!!! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατα!! Tι άλλο να σου πω;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ειδικά το φιλέ αμυγδαλάκι πάνω στην σοκολάτα, να κάνει "κρίτς" καθώς το σπάει το δόντι... Τέλειο λέμε.
Taste Advisor
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty's Cuisine
Σας ευχαριστώ πολύ! Καλό μήνα να έχουμε!
Ξανθή, χαχα, τα δικά σου τα φάγαμε πρώτα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήkokorakia σε ευχαριστώ για την επίσκεψη! Καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήMaria B.
ΑπάντησηΔιαγραφήgeorgiaxara
Asteri
Ευχαριστώ πολύ, πράγματι είναι λαχταριστά!
kiki το ξέρω ότι κάτι άκουσες, το κακό είναι ότι τελικά δεν τα έφαγες;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήmy little expat kitchen, το περίεργο είναι ότι δρόσισε και εδώ! Καλό φθινόπωρο να έχουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιρήνη
ΑπάντησηΔιαγραφήRIRI
Δημιουργία
eva
Amelie
eatgreek.net
πράγματι, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από σπιτικά κουλουράκια! Μοσχομυρίζει ο τόπος!
Penelope έτσι που το διάβασα, νόμιζα ότι έγραψες έτσι όπως σπάει το δόντι,χαχα! Έχω καημό γι αυτό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩχ...όχι εννοούσα το κράτς από το αμυγδαλάκι βρε Μαρία μου, όχι του δοντιού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλοί την έχουν πατήσει έτσι πάντως.
Εγώ προσωπικά με κοκκαλάκια από μπουτάκια κοτόπουλου. Που όταν ήμουν πιο νέα τα μάσαγα με "λύσσα" όταν έβρισκα ψημένο μπουτάκι :-)) δεν μου ξέφευγε κόκκαλο για κόκκαλο...
δαχτυλάκια για δάγκωμα!!!!! Καλό μήνα
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιαμ-γιαμ...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια είναι!!!
Καλή μας όρεξη!!!
Φιλιάαα πολλάαα!!!
:)
Θέλω κι εγώ μπισκοτάκια...έμεινε κανένα???
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα!!!
Φιλιά!!!