Όπως έχω ξαναπεί δεν είμαστε πολύ του κρέατος. Φαντάζομαι, τα παιδιά μου είναι από τα λίγα που όταν έχουμε κρεατικό για φαγητό στραβομουτσουνιάζουν:) Τρώμε βέβαια με διάφορους τρόπους και τώρα τελευταία το αγαπημένο μας κρεατικό είναι γλυκόξινο χοιρινό. Εδώ κάναμε μπριζόλες! Μια άλλη παραξενιά της οικογενείας είναι το είδος της χοιρινής. Ξέρω πως οι μπριζόλες λαιμού είναι καλύτερες αλλά ή κόρη μου δεν τρώει καθόλου πάχος και τρώει μόνο το μεσαίο στρογγυλό της μπριζόλας με κόκκαλο και ο άντρας μου θέλει όλα τα υπόλοιπα της ίδιας μπριζόλας! Οπότε προσαρμοζόμαστε:))
χρειαζόμαστε
4 μπριζόλες
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές σκούρα ζάχαρη
2 κουταλιές κέτσαπ
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι σκόνη τσίλι
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σκόρδο, το μέλι, τη ζάχαρη, το κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας και το τσίλι. Με ένα πινέλο αλείφουμε τις μπριζόλες με το μείγμα. Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε στους 180 β για 45 λεπτά με 1 ώρα περίπου ή για όσο νομίζουμε πως χρειάζεται.
χρειαζόμαστε
4 μπριζόλες
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές σκούρα ζάχαρη
2 κουταλιές κέτσαπ
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι σκόνη τσίλι
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σκόρδο, το μέλι, τη ζάχαρη, το κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας και το τσίλι. Με ένα πινέλο αλείφουμε τις μπριζόλες με το μείγμα. Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε στους 180 β για 45 λεπτά με 1 ώρα περίπου ή για όσο νομίζουμε πως χρειάζεται.
poli orea sintagi - ego prostheto kai ligi piperoriza (ginger) gia mia pio asiatiki gefsi
ΑπάντησηΔιαγραφήΣλλλουρπ!!!!!!! δεν τις έχω φάει έτσι ποτέ αλλά και μόνο που τις βλέπω στην φωτό μου τρέχουν τα σάλια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάκιαααααααααα
Και μ΄αρέσουν τα γλυκόξινα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα!!!
Οτι είναι με γλυκόξινη με τρελενει!!και οι μπριζολες αυτές φαινονται πολυ νοστιμες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμμμμ νοστιμιές, πολύ μου αρέσει η ιδέα της γλυκόξινης μπριζόλας
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ ωραία υλικά χρησιμοποίησες, εφτιαξα και εγώ κάτι παρόμοιο με ψαρονέφρι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμ.... Φαίνεται τέλειο! Μου δίνεις ωραίες ιδέες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμείς είμαστε "μοιραζμένοι"...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μάλλον θα βρώ μια χρυσή τομή, ελπίζω.
Πάντως τν σόγια δεν την πάω καθόλου και μάλλον θα την αντικαταστήσω με balsamico.
Πολύ καλή και επίκαιρη για μένα η ιδέα σου, μόλις τελειώσουν τα κεφτεδάκια που έκανα σήμερα!
Καλό απόγευμα!
Mediterranean kiwi ωραία ιδέα το τζίντζερ και μας αρέσει στα φαγητά!
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri μου σε ευχαριστώ! Μουτς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή ευτυχώς αρέσουν σε όλη την οικογένεια! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήcookmania το έχουμε κάνει και με κοτόπουλο και είναι μια χαρά!
ΑπάντησηΔιαγραφήTaste Advisor, η συνταγή που είχα πρωτοδιαβάσει ήτανε για παϊδάκια αλλά εμείς την προσαρμόσαμε σε κάτι πιο κρεατένιο:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιρήνη, πράγματι πάει σε οτιδήποτε κρεατάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήMyKitchenDiary χαίρομαι, ελπίζω να το φτιάξεις και να αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΥΣΠΙΣΤΟΣ, ωραία η ιδέα σου! Και με το balsamico θα έχουν μια πιο καραμελωμένη γεύση νομίζω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι ωραίες μπριζολίτσες είναι αυτές! Θα τις φτιάξω σύντομα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσωπικά αρέσκομαι ιδιαίτερα στα γλυκόξινα, οι άλλοι της παρέας πάλι όχι...μήπως περίσσεψε κανένα κοκακαλάκι με λίγο ψαχνούλι, γιατί κι' εμένα αυτό μου αρέσει στις μπριζόλες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό είναι που λένε τι μου κάνεις mama μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤί τέλειες,υπέροχες,ζουμερές μπριζόλες είναι αυτές!!
Πολύ μ΄αρέσουν!
Φιλάκια-καλημέρα!!
Αχ τι μας κάνεις με τα γλυκόξινα... και τους έχω αδυναμία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι φυσικά τα παιδιά σου δεν είναι τα μόνα που δεν αγαπούν το κρέας, είναι και οι κόρες μου... Δως τους φασολάδα, φάβα και τα σχετικά και είναι μια χαρά, με το κρέας έχουμε μάχη πραγματική!
Την καλημέρα μου...
αααχχχχχ... ειναι μια ωρα δυσκολη!!!!!! σλουρπ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλειες μπριζολίτσες!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαααχ υπέροχες μπριζολίτσες!
ΑπάντησηΔιαγραφήπερίσσεψε καμμιά;
ο καλός μου δεν θέλει το γλυκόξινο κι έτσι όπως καταλαβαίνεις το στερούμαι κι εγώ :(
Amelie μου ελπίζω να σου αρέσουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope από κόκαλο δε μένει τίποτα σε αυτό το σπίτι! Ευτυχώς που δεν έχουμε σκύλο, θα έμενε νηστικός:))
ΑπάντησηΔιαγραφήeva μου σε ευχαριστώ! Καλό βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήpainter η κόρη μου μικρή, όταν τη ρώταγαν ποιό είναι το αγαπημένο της φαγητό έλεγε φακές και τρελαίνονταν όλοι:))
ΑπάντησηΔιαγραφήeatgreek.net άστα, για μένα όλες οι ώρες δύσκολες είναι! χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήmanousina, ευχαριστώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty ευτυχώς εμείς συμφωνούμε σε αυτό! Μπα, δεν έμεινε ούτε κοκαλάκι:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά!! πολύ νόστιμο φαγάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμου αρέσουν πολύ τα γλυκόξινα.
φιλάκια!!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήλατρευουμε οικογενιακως τα γλυκοξινα!!! θα δοκιμασω αυτη τη συνταγη σιγουρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμεις συνηθως το χοιρινο το σβηνουμε με μπαλσαμικο και στο τελος προσθετουμε μελι...
Σ ευχαριστω για την καινουργια αυτη συνταγη!!!!!!
Αυτό θα το φτιάξω μόλις γυρίσω! Τρελαίνομαι για γλυκόξινα και δεν είχα σκεφτεί τις μπριζόλες!
ΑπάντησηΔιαγραφήβάλε πιάτο κι έφτασα!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήpo po i mprizola sou... ti xroma... poso zoumeri fenetai... mmmm........!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤις έβλεπα μέρες τις υπέροχες μπριζολίτσες σου , αλλά δεν είχα χρόνο να σχολιάσω ... Πολύ θα ήθελα πάντως να δοκίμασω αυτό το πιάτο! :)μπράβο σου!
ΑπάντησηΔιαγραφή