Γλυκόξινες χοιρινές μπριζόλες

Όπως έχω ξαναπεί δεν είμαστε πολύ του κρέατος. Φαντάζομαι, τα παιδιά μου είναι από τα λίγα που όταν έχουμε κρεατικό για φαγητό στραβομουτσουνιάζουν:) Τρώμε βέβαια με διάφορους τρόπους και τώρα τελευταία το αγαπημένο μας κρεατικό είναι γλυκόξινο χοιρινό. Εδώ κάναμε μπριζόλες! Μια άλλη παραξενιά της οικογενείας είναι το είδος της χοιρινής. Ξέρω πως οι μπριζόλες λαιμού είναι καλύτερες αλλά ή κόρη μου δεν τρώει καθόλου πάχος και τρώει μόνο το μεσαίο στρογγυλό της μπριζόλας με κόκκαλο και ο άντρας μου θέλει όλα τα υπόλοιπα της ίδιας μπριζόλας! Οπότε προσαρμοζόμαστε:))

χρειαζόμαστε 

4 μπριζόλες
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές σκούρα ζάχαρη
2 κουταλιές κέτσαπ
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας 
1 κουταλάκι σκόνη τσίλι

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το σκόρδο, το μέλι, τη ζάχαρη, το κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας και το τσίλι.  Με ένα πινέλο αλείφουμε τις μπριζόλες με το μείγμα. Τις βάζουμε σε ένα ταψάκι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε στους 180 β για 45 λεπτά με 1 ώρα περίπου ή για όσο νομίζουμε πως χρειάζεται.
 

37 σχόλια:

  1. poli orea sintagi - ego prostheto kai ligi piperoriza (ginger) gia mia pio asiatiki gefsi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σλλλουρπ!!!!!!! δεν τις έχω φάει έτσι ποτέ αλλά και μόνο που τις βλέπω στην φωτό μου τρέχουν τα σάλια!!!
    Μάκιαααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μ΄αρέσουν τα γλυκόξινα!!!
    Καλό απόγευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οτι είναι με γλυκόξινη με τρελενει!!και οι μπριζολες αυτές φαινονται πολυ νοστιμες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μμμμμμ νοστιμιές, πολύ μου αρέσει η ιδέα της γλυκόξινης μπριζόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ ωραία υλικά χρησιμοποίησες, εφτιαξα και εγώ κάτι παρόμοιο με ψαρονέφρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μμμμμμ.... Φαίνεται τέλειο! Μου δίνεις ωραίες ιδέες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμείς είμαστε "μοιραζμένοι"...
    Και μάλλον θα βρώ μια χρυσή τομή, ελπίζω.
    Πάντως τν σόγια δεν την πάω καθόλου και μάλλον θα την αντικαταστήσω με balsamico.
    Πολύ καλή και επίκαιρη για μένα η ιδέα σου, μόλις τελειώσουν τα κεφτεδάκια που έκανα σήμερα!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Mediterranean kiwi ωραία ιδέα το τζίντζερ και μας αρέσει στα φαγητά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξανθή ευτυχώς αρέσουν σε όλη την οικογένεια! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. cookmania το έχουμε κάνει και με κοτόπουλο και είναι μια χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Taste Advisor, η συνταγή που είχα πρωτοδιαβάσει ήτανε για παϊδάκια αλλά εμείς την προσαρμόσαμε σε κάτι πιο κρεατένιο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ειρήνη, πράγματι πάει σε οτιδήποτε κρεατάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. MyKitchenDiary χαίρομαι, ελπίζω να το φτιάξεις και να αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ, ωραία η ιδέα σου! Και με το balsamico θα έχουν μια πιο καραμελωμένη γεύση νομίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι ωραίες μπριζολίτσες είναι αυτές! Θα τις φτιάξω σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προσωπικά αρέσκομαι ιδιαίτερα στα γλυκόξινα, οι άλλοι της παρέας πάλι όχι...μήπως περίσσεψε κανένα κοκακαλάκι με λίγο ψαχνούλι, γιατί κι' εμένα αυτό μου αρέσει στις μπριζόλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό είναι που λένε τι μου κάνεις mama μου!!!
    Τί τέλειες,υπέροχες,ζουμερές μπριζόλες είναι αυτές!!
    Πολύ μ΄αρέσουν!
    Φιλάκια-καλημέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αχ τι μας κάνεις με τα γλυκόξινα... και τους έχω αδυναμία!

    Και φυσικά τα παιδιά σου δεν είναι τα μόνα που δεν αγαπούν το κρέας, είναι και οι κόρες μου... Δως τους φασολάδα, φάβα και τα σχετικά και είναι μια χαρά, με το κρέας έχουμε μάχη πραγματική!

    Την καλημέρα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. αααχχχχχ... ειναι μια ωρα δυσκολη!!!!!! σλουρπ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αααχ υπέροχες μπριζολίτσες!
    περίσσεψε καμμιά;
    ο καλός μου δεν θέλει το γλυκόξινο κι έτσι όπως καταλαβαίνεις το στερούμαι κι εγώ :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Penelope από κόκαλο δε μένει τίποτα σε αυτό το σπίτι! Ευτυχώς που δεν έχουμε σκύλο, θα έμενε νηστικός:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. painter η κόρη μου μικρή, όταν τη ρώταγαν ποιό είναι το αγαπημένο της φαγητό έλεγε φακές και τρελαίνονταν όλοι:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. eatgreek.net άστα, για μένα όλες οι ώρες δύσκολες είναι! χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Betty ευτυχώς εμείς συμφωνούμε σε αυτό! Μπα, δεν έμεινε ούτε κοκαλάκι:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γειά!! πολύ νόστιμο φαγάκι!!
    μου αρέσουν πολύ τα γλυκόξινα.
    φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. λατρευουμε οικογενιακως τα γλυκοξινα!!! θα δοκιμασω αυτη τη συνταγη σιγουρα!!!
    Εμεις συνηθως το χοιρινο το σβηνουμε με μπαλσαμικο και στο τελος προσθετουμε μελι...
    Σ ευχαριστω για την καινουργια αυτη συνταγη!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αυτό θα το φτιάξω μόλις γυρίσω! Τρελαίνομαι για γλυκόξινα και δεν είχα σκεφτεί τις μπριζόλες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. po po i mprizola sou... ti xroma... poso zoumeri fenetai... mmmm........!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Τις έβλεπα μέρες τις υπέροχες μπριζολίτσες σου , αλλά δεν είχα χρόνο να σχολιάσω ... Πολύ θα ήθελα πάντως να δοκίμασω αυτό το πιάτο! :)μπράβο σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή