Εύκολο φαγάκι με τα όλα του! Και τα λαχανικά του τα έχει και την πρωτεΐνη του την έχει, τι άλλο θέλετε. Άσε που γίνεται και με έτοιμο βρασμένο ρύζι που σας έχει περισσέψει.
χρειαζόμαστε για 4 μερίδες
2 κουταλιές λάδι
4 αυγά χτυπημένα
1 κουταλάκι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
3 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
1/8 κουταλάκι μπούκοβο
1 πακέτο κατεψυγμένα ανάμικτα λαχανικά (450 γρ νομίζω) βρασμένα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά λάδι και ρίχνουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να μαγειρευτούν και να γίνουν μικρά κομματάκια. Βγάζουμε τα αυγά σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, ρίχνουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη σόγια, το μπούκοβο και τα λαχανικά. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα αυγά και ανακατεύουμε. Έτοιμο!!
This rice dish is really easy to make! It contains both veggies and eggs and can be even made with leftover rice.
we need (for 4 portions)
2 Tbsps oil
4 eggs, whisked
1 tsp fresh ginger, grated
2 garlic cloves
3 cups boiled rice
2 Tbsps soy sauce
1/8 tsp red pepper flakes
1 (1lb)pkg frozen mixed vegetables, boiled
1 green onion, finely chopped
Heat 1 Tbsp of the oil in a non stick pan and add eggs. Stir continuously until fully cooked scrambled, then transfer to plate. Add remaining oil to pan, and stir fry ginger and garlic for one minute. Turn in cooked rice and stir well. Add soy sauce, red pepper flakes and vegetables. Continue stir frying and stirring for 2-3 minutes. Blend in fresh onion and eggs. That's it!!
χρειαζόμαστε για 4 μερίδες
2 κουταλιές λάδι
4 αυγά χτυπημένα
1 κουταλάκι φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
3 φλιτζάνια βρασμένο ρύζι
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας
1/8 κουταλάκι μπούκοβο
1 πακέτο κατεψυγμένα ανάμικτα λαχανικά (450 γρ νομίζω) βρασμένα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
This rice dish is really easy to make! It contains both veggies and eggs and can be even made with leftover rice.
we need (for 4 portions)
2 Tbsps oil
4 eggs, whisked
1 tsp fresh ginger, grated
2 garlic cloves
3 cups boiled rice
2 Tbsps soy sauce
1/8 tsp red pepper flakes
1 (1lb)pkg frozen mixed vegetables, boiled
1 green onion, finely chopped
Heat 1 Tbsp of the oil in a non stick pan and add eggs. Stir continuously until fully cooked scrambled, then transfer to plate. Add remaining oil to pan, and stir fry ginger and garlic for one minute. Turn in cooked rice and stir well. Add soy sauce, red pepper flakes and vegetables. Continue stir frying and stirring for 2-3 minutes. Blend in fresh onion and eggs. That's it!!
Αχά!! ενδιαφέρον ..... δεν το έχω φάει ποτέ έτσι .... θα δοκιμαστεί κάποια στιγμή :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
ωραιότατον!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε αυγά δεν το είχα δοκιμάσει ποτέ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ
mama ...απίστευτο...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην Τρίτη το είχα κάνει έτσι...με ρύζι που περίσσεψε από γαλοπούλα...
Βέβαια,δεν ηξερα την εκδοχή με το τζίτζερ και τη σόγια...α...και το μπούκοβο..έβαλα πάπρικα...
την επόμενη φορά θα το κάνω και με αυτά..
καλό σου Σ/Κ...-:))
Τέλειο το ρυζάκι και νόστινο (σαν κινέζικο).
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχει σημασία ο τύπος ρυζιού???Θέλω να το κάνω σύντομα. Καλό Σαβατοκύριακο, καλή ξεκούραση!!!
Θυμίζει πολύ κινέζικο, που του δίνω και καταλαβαίνει κάθε φορά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήI like it!!!
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!!
λατρευω το κινεζικο φαγητο! θα δοκιμασω το ρυζι οπως προτεινεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ αχ, τι μου κάνεις βραδυάτικα και είπα να μη φάω... Λατρεύω το κινέζικο ρύζι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χεράκια σου...
Α! κλασικο κινεζικο πιατο ε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγω βεβαια εχω ενα θεμα με τα αυγα.....
Asteri όταν το φτιάξεις ελπίζω να σας αρέσει! Μουτς!
ΑπάντησηΔιαγραφήTaste Advisor, thaaanks! Καλό Σ/Κ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή, και εμείς μόνο στα κινέζικα το τρώγαμε αλλά τελικά είναι εύκολο και για το σπίτι! Καλό Σ/Κ και σε σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήSpIrToKoYto, δεν είναι πολύ νόστιμο; Και όπως είπαμε βρίσκουμε τρόπους να μην πετάμε τίποτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήRIRI, δεν ξέρω να σου πω, εγώ βάζω αυτό για σπυρωτό πιλάφι, το αμερικάνικο! Ευχαριστώ πολύ για το βραβείο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ και εμάς μας αρέσουν τα κινέζικα πολύ! Καλο Σ/Κ!
ΑπάντησηΔιαγραφήapinkdreamer ελπίζω να σου αρέσει. Καλό Σ/Κ!
ΑπάντησηΔιαγραφήpainter ευχαριστώ πολύ! Και εσένα σου αρέσουν τα κινέζικα; Να κάνουμε ομάδα:))
ΑπάντησηΔιαγραφήπουαντερι και χωρίς αυγά μια χαρά γίνεται! Καλό Σ/Κ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τα αγαπημενα μου κινέζικα φαγητά. Το αυγό ταιριάζει τέλεια με το ρύζι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ΣΚ!
Μου αρέσει πολύ, αγαπώ πολύ τα κρύα φαγητά σε στυλ σαλάτας.
ΑπάντησηΔιαγραφήωραία πιάτα!!!!σε κινέζικο όχι μόνο δε λέω όχι αλλά απόψε θα παραγγείλουμε αφού απο χθες το λιγουρεύομαι :))
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή σου βδομάδα
τελικά με τα περισευούμενα φαγητά, φτιάχνονται ωραιότατα πιάτα! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρα πολύ στεγνό χρειάζεται και μια σάλτσα μαζί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρα πολύ στεγνό χρειάζεται και μια σάλτσα μαζί.
ΑπάντησηΔιαγραφήUnknown, εμένα δε μου φάνηκε καθόλου στεγνό. Μήπως έκανες κάτι λάθος; Στο κάτω κάτω ρύζι είναι. Μη το ξαναφτιάξεις ή βάλε του σάλτσα αν θες!
ΑπάντησηΔιαγραφή