Τι παθαίνει κανείς όταν τρώει πολλά καρότα; Όταν τα καθαρίζει; Έναν πόνο στον καρπό τον έχω σήμερα! Θα μου πείτε σιγά το θέμα, για λίγα καροτάκια! Όταν είναι μισοκακόμοιρα και μαραμένα άντε να τα καθαρίσεις. Έπρεπε όμως να τα κάνω κάτι, είπαμε δεν πετάμε τίποτα!
Τη συνταγή την βρήκα από τα βιβλιαράκια με συνταγές που μου μαζεύει η μανούλα μου από το ΖΑΠΙΝΓΚ. Σε αυτές τις συνταγές δεν έχω πολύ εμπιστοσύνη, συνήθως κάτι λείπει και είναι και λίγο φλου! Αυτή η συνταγή δεν ήταν έτσι αλλά έκανα και εγώ τα δικά μου:)
χρειαζόμαστε
12-15 λαζάνια πλάκες (ανάλογα με το ταψί)
750 γρ καρότα τριμμένα
3 φλιτζάνια γάλα
200 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ τυρί τσένταρ τριμμένο
4 αυγά
4 κουταλιές αλεύρι (60 γρ περίπου)
3 κουταλιές βούτυρο (50 γρ περίπου)
2 κουταλιές πέστο βασιλικού*
πιπέρι
αλάτι
Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί 20Χ35 εκ περίπου. σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μια αραιή σάλτσα σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλατοπίπερο, το μισό τυρί, τα αυγά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το 1/3 της σάλτσας σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο μείγμα, προσθέτουμε τα καρότα και το πέστο. Βάζουμε το 1/3 από το μείγμα στο ταψί και στρώνουμε μια στρώση λαζάνια και συνεχίζουμε εναλλάξ με λαζάνια και σάλτσα, τελειώνοντας με λαζάνια. Σκεπάζουμε με τη σάλτσα που έχουμε κρατήσει και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τσένταρ. Αφήνουμε στην άκρη για ένα τεταρτάκι, ώστε τα υγρά να μαλακώσουν λίγο τα λαζάνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150β για 40 λεπτά περίπου.
*Επειδή κάτι με χάλαγε στο συνδυασμό του καρότου με το πέστο βασιλικού που έλεγε η συνταγή, έκανα δύο μικρότερα ταψάκια και στο ένα έβαλα το πέστο πιπεριάς! Κατά γενική ομολογία η πιπεριά πήγαινε στο φαγητό πολύ περισσότερο!
Πολύ ιδιαίτερο και ενδιαφέρον φαγητάκι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια μεριδούλα παρακαλώ να δοκιμάσω....
Φιλάκιααααα
Τα καρότα μου αρέσουν, συμφωνώ ότι η πιπεριά πρέπει να πηγαινε καλύτερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩ, τι λαχταριστό καροτοφαγητό είναι αυτό;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω και με σκέτο καρότο θα ήταν μια χαρά!
Αν και δεν είμαι κουνέλι, θέλω να του ορμήξω :) :)
Φιλάκια, καλό σου μεσημέρι!
πρέπει να είναι νόστιμο
ΑπάντησηΔιαγραφήχάλια να καθαρίζεις μαραμένα καρότα!!! ωραία η συνταγή, συμφωνώ με την παραλλαγή σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμο φαγάκι φαίνεται και με υλικά που σχεδόν πάντα υπάρχουν στο σπίτι
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι σίγουρη οτι θα είναι πεντανόστιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο ωραία πρόταση,φιλάκια,καλό απόγευμα!
Είμαι σίγουρη πως είναι καταπληκτικό φαγητό!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα δοκιμαστεί λίαν συντόμως
Φιλάκιαααααα
μμμ... δεν είναι κακή ιδέα...
ΑπάντησηΔιαγραφήμια μερίδα και για μένα παρακαλώ, για να έχω προσωπική άποψη... :))
Oλες οι συνταγές πεντανόστιμες...εξ'αποστάσεως!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάποιες που έχουν φτιαχτεί κ από τα χέρια μου απλά απίθανες...
Καλή συνέχεια στον κόσμο της απόλαυσης!!!!
Φιλιααα πολλάα!!!
Μα τι χρώματα είναι αυτά σ΄αυτό το πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι από γεύσεις; δεν το συζητώ!!!
xxx
χάρμα οφθαλμων το φαγάκι. Θα μπη στο πρόγραμμα γιατι ειναι ιδιαίτερο. Την επόμενη φορα που θα σου περισέψουν καρότα, κάνε καροτοτρουφες με καρύδα... πιο γρήγορα θα ξεμπερδέψης.
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλο βράδυ
Μ' αρεσουν τα καροτα. Με λαζάνια δεν τα είχα σκεφτεί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα ...όποια συνταγή δική σου έφτιαξα έγινε τέλεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαγείρεψα το σουφλέ με τα κολοκιθάκια και το ρίζι με τα καρότα.Μόλις μπορέσω θα κάνω ανάρτηση με φωτογραφίες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Η χαρά του Bugs Bunny!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛες και ο δικός μου, ο τρομερός λαγός, που αρέσκετε στα καρότα και τα μακαρονάκια, να το φάει;
Έχω όλα τα υλικά. Θα σκαρώσω ένα μικρό πιρεξάκι αύριο, γιατί τα ψάρια που λέω να κάνω, δεν βλέπω να τα τρώει.
Καλημέρες.
πηρα το πιρουνι μου και ήρθα!!! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήTo Donkey looooooooveeees Carrot!!!! Tha to dokimasoo!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛατρεύω τα καρότα και τα πλακέ λαζάνια επίσης! Θα το δοκιμάσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟμολογώ πως δεν μου είχε περάσει ποτέ απ' το μυαλό αυτός ο συνδυασμός...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ έξυπνο, θέλω κι εγώ μια μεριδούλα, έτσι για δοκιμή...
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!!!
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΝΕΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΚΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπανέρχομαι για να πω ότι το έφτιαξα το σουφλεδάκι το Σάββατο. Με μικρή παραλλαγή (γιατί είχαμε κάτι περισσεύματα). Λίγο σπανάκι (αντί για pesto βασιλικού) που σωταρίστηκε μαζί με τα καρότα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαθώς και λίγο κυμά από μακαρόνια, που μπήκε σαν πρόσθετο πάνω απο το τελευταίο στρώσιμο λαζανιών με την κρέμα γιουρτιού από πάνω και με τα τυράκια.
Πολύ καλό το όλο αποτέλεσμα.
Ο δικός μου πάντως λαγός...δεν έφαγε μπουκιά!
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια!
ΑπάντησηΔιαγραφήRIRI ωραία η ιδέα σου και είναι και γλυκάκι που τους έχω ιδιαίτερη αδυναμία:))
Πηνελόπη τον κιμά τον σκέφτηκα και εγώ αλλά η κρέμα γιαουρτιού μου άρεσε πολύ σαν ιδέα! Τι ωραία να ανταλλάσσουμε απόψεις!!!!
Επειδή ο γιος μου έχει αλλεργία στις ντομάτες, προσπαθώ να βρίσκω συνταγές χωρίς ντομάτα. Αυτή λοιπόν τη συνταγή τη μαγείρεψα πριν ένα μήνα βρίσκοντάς την σε βιβλιαράκι με συνταγές από περιοδικό. Την έκανα αυτούσια όμως τα καρότα μας μπούκωσαν και δεν ενθουσιαστήκαμε. Μιλώντας με μια φίλη, μου πρότεινε την επόμενη φορά να σοτάρω τα καρότα ώστε να μαλακώσουν λίγο και να γίνουν πιο νόστιμα. Το σχόλιο της Πηνελόπης απλά επιβεβαίωσε την ιδέα της φίλης. Ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμη φίλη σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να σχολιάσεις! Πράγματι αν τα σοτάραμε σίγουρα θα ήταν νοστιμότερα, άλλη φορά δοκίμασε με λίγο πιπεριά φλωρίνης λειωμένη, του πηγαίνει πολύ καλύτερα από το πέστο βασιλικού!
ΑπάντησηΔιαγραφή