Καλή εβδομάδα σε όλους! Άντε λοιπόν να μαζευόμαστε σιγά σιγά, τα μαγειρέματα δεν έχουν γούστο άμα δεν τα μοιράζεσαι με τους φίλους σου:))
Έφτιαξα νόστιμα και εύκολα ψωμάκια με θυμάρι και τα φάγαμε με ντιπ πιπεριάς που αρέσει πολύ στην οικογένεια.
χρειαζόμαστε
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κουταλάκι ξερό
3/4 κουταλάκια αλάτι
1/2 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
110 γρ βούτυρο κρύο σε κομματάκια
1 φλιτζάνι ξινόγαλο
αυγό για το άλειμμα
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μπέικιν, το θυμάρι, τη σόδα και το αλάτι. Ρίχνουμε το βούτυρο και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ανακατευτούν και να φαίνεται ότι το μίγμα έχει σβολιάσει. Ρίχνουμε το ξινόγαλο και ζυμώνουμε να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Απλώνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε σε ένα χοντρό, πολύ χοντρό φύλλο και κόβουμε με στρογγυλά κουπ πατ.
Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220β για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Today we have tasty and easy thyme biscuits with a red pepper dip, a family favourite :)
we need
2 1/2 cups flour
1 tsp baking powder
1 1/2 tsps fresh thyme or 1/2 tsp dried
3/4 tsp salt
1/2 tsp baking soda
3 2/3 oz cold butter, cubed
1 cup sour milk
beaten egg
Combine flour, baking powder, thyme, salt and baking soda in a bowl. Add butter and beat together with mixer till crumbly. Add sour milk and knead until dough is soft but not sticky, adding some flour, if necessary.
Roll out dough to about 1/2 to 3/4 in thickness onto floured surface and cut with round cookie cutters.
Brush with beaten egg and bake in preheated oven, at 425F, for about 15 min, or until golden.
ντιπ πιπεριάς Φλωρίνης
1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1-2 σκόρδα
50γρ καρυδόψιχα
100 γρ φέτα
ξύδι
αλάτι πιπέρι
Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές, συνήθως τις δοκιμάζω και φτιάχνω σύμφωνα με τη γεύση. Ψήνουμε της πιπεριές αλειμμένες με λίγο λάδι και τις καθαρίζουμε από τη φλούδα. Τις χτυπάμε με τα υπόλοιπα υλικά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τις έτοιμες πιπεριές στο βαζάκι, απλώς τότε υπολογίζουμε ανάλογα τα υπόλοιπα υλικά γιατί εκείνες είναι στο λαδόξυδο.
Red pepper dip
2 lbs red peppers
3 Tbsps olive oil
1-2 garlic cloves
2 1/2 oz ground walnuts
3 2/3 oz feta cheese
vinegar
salt and pepper
These are approximate measurements, I usually prepare the peppers and adjust everything to taste.
Brush peppers with olive oil and bake, then peel off skins. Place in blender with all other ingredients and pulse.
Store bought peppers from a jar can be also used, we should only adjust ingredients since they are already marinated.
Έφτιαξα νόστιμα και εύκολα ψωμάκια με θυμάρι και τα φάγαμε με ντιπ πιπεριάς που αρέσει πολύ στην οικογένεια.
χρειαζόμαστε
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι φρέσκο θυμάρι ή 1/2 κουταλάκι ξερό
3/4 κουταλάκια αλάτι
1/2 κουταλάκι σόδα μαγειρικής
110 γρ βούτυρο κρύο σε κομματάκια
1 φλιτζάνι ξινόγαλο
αυγό για το άλειμμα
Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220β για 15 περίπου λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Today we have tasty and easy thyme biscuits with a red pepper dip, a family favourite :)
we need
2 1/2 cups flour
1 tsp baking powder
1 1/2 tsps fresh thyme or 1/2 tsp dried
3/4 tsp salt
1/2 tsp baking soda
3 2/3 oz cold butter, cubed
1 cup sour milk
beaten egg
Combine flour, baking powder, thyme, salt and baking soda in a bowl. Add butter and beat together with mixer till crumbly. Add sour milk and knead until dough is soft but not sticky, adding some flour, if necessary.
Roll out dough to about 1/2 to 3/4 in thickness onto floured surface and cut with round cookie cutters.
Brush with beaten egg and bake in preheated oven, at 425F, for about 15 min, or until golden.
ντιπ πιπεριάς Φλωρίνης
1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1-2 σκόρδα
50γρ καρυδόψιχα
100 γρ φέτα
ξύδι
αλάτι πιπέρι
Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές, συνήθως τις δοκιμάζω και φτιάχνω σύμφωνα με τη γεύση. Ψήνουμε της πιπεριές αλειμμένες με λίγο λάδι και τις καθαρίζουμε από τη φλούδα. Τις χτυπάμε με τα υπόλοιπα υλικά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και τις έτοιμες πιπεριές στο βαζάκι, απλώς τότε υπολογίζουμε ανάλογα τα υπόλοιπα υλικά γιατί εκείνες είναι στο λαδόξυδο.
Red pepper dip
2 lbs red peppers
3 Tbsps olive oil
1-2 garlic cloves
2 1/2 oz ground walnuts
3 2/3 oz feta cheese
vinegar
salt and pepper
These are approximate measurements, I usually prepare the peppers and adjust everything to taste.
Brush peppers with olive oil and bake, then peel off skins. Place in blender with all other ingredients and pulse.
Store bought peppers from a jar can be also used, we should only adjust ingredients since they are already marinated.
Με περιμένει μια τσάντα πιπεριές στην κουζίνα.Μόλις βρήκα τι θα τις κάνω :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ.
Η θα πρέπει να αρχίσω την εκτύπωση ή να βρω τρόπο για internet στο χωριό τώρα που πάω εγώ να φύγω όλες βάζετε δελεαστικά φαγητά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελειο!!!Ανυπομονω για τις χειμωνιατικες συνταγες σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχχχχ
Αφράτα, αφράτα χωρίς καν μαγιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤί αλεύρι χρησιμοποίησες, Μαρία;
xxx
πολύ μου αρέσει η ιδέα σου, τα ψωμάκια μοσσχοβολάνε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα, δεν πρέπει να έμειναν και πολλά εεεεε
ΑπάντησηΔιαγραφήVita, ελπίζω να αρέσει, οι δικοί μου όλο τέτοια μου ζητάνε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή μου πήγαινε εσύ να ξεκουραστείς από όλα και εμείς εδώ θα είμαστε:))
ΑπάντησηΔιαγραφήBlushingloves, ευχαριστώ πολύ κούκλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήZ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις έβαλα, νομίζω το ξινόγαλο κάνει τη διαφορά!
ΑπάντησηΔιαγραφήTaste Advisor άστα τίποτα δεν έμεινε και μου ζητάνε πάλι. Άντε να κάνουμε δίαιτα μετά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα έφτιαξα απόψε και ...απλώς δεν πρόλαβα να τα δοκιμάσω!Μια γωνίτσα μ΄αφήσανε από το τελευταίο. Α ν ά ρ π α σ τ α. Ωραίο και το dip αλλά τα ψωμάκια υπέροχα και σε γεύση και σε εμφάνιση.Δεν είχα ξυνόγαλα και έβαλα λίγο πάνω από το μισό της φλυτζάνας γιαούρτι και το υπόλοιπο γάλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι φαίνονται τέλεια! Θα τα δοκιμάσω αμέσως! Σε ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήπάλι στις βουτιές θα το ρίξουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήκάντε στην άκρη βουτάωωωωωωωωωω!!!!!!!!!
τέλεια και τα ψωμάκια και το ντιπ! :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σας βρήκα πάλι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία τα ψωμάκια σου Μαρία μου, αλλά με το ξυνόγαλο, έχω ένα θέμα. Ούτε να το μυρίσω...
Όσο για το ντιπ τέλειο με το καρυδάκι το τριμμένο θα είναι.
Θα το δοκιμάσω σύντομα.
τσάκωσα 2-3 ;))
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό βράδυ
χχχ
Vita, καλά έκανες και έβαλες γιαούρτι. Η φίλη μου από τον Καναδά μου έχει πει ότι αν δεν έχει βάζει σε ένα φλιτζάνι μια κουταλιά ξύδι άσπρο και το γεμίζει με γάλα. Αν το αφήσει 5 λεπτά γίνεται σαν το ξινόγαλα, αν το αφήσει μισή ώρα γίnεται σαν sour cream
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελικη Ν, ελπίζω να σας αρέσουν! Εμείς εδώ τα έχουμε ταράξει, είναι πανεύκολα βλέπεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήγαστεροπληξ, το τι βούτες γίνανε δεν περιγράφεται:)
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope καλώς ήρθες! Μπορείς να το κάνεις και με μισό γιαούρτι μισό γάλα όπως γράφει η Vita πιο πάνω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι λοιπόν;E allora? πάρε όσα θέλεις είναι διαίτης (λέμε τώρα;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΔείχνουν τέλεια και τα δυο! Έστειλα το λινκ σε φίλη που έψαχνε για ντιπ πιπεριάς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα έφτιαξα και τα δύο χτες! Ήταν ΥΠΕΡΟΧΑ! Έμειναν μόνο 3 ψωμάκια (τα άλλα τα φάγαμε το μεσημεριανό). Μάντεψε ποια τα έφαγε το βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφή