Δεν το λέω γιατί δεν έχει τυρί, αν και η Χαρά που μου είπε τη συνταγή, ελαφρύ τιραμισού τη λέει! Ας το πούμε τούρτα με άρωμα καφέ. Τα υλικά που δίνω είναι για μια τούρτα, εγώ έκανα μισή δόση και το έκανα κορμό.
χρειαζόμαστε
1 φλιτζάνι καφέ εσπρέσο κρύο
500 γρ γιαούρτι σακούλας
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι υγρή βανίλια ή λικέρ καφέ
250 γρ κρέμα γάλακτος
25-30 σαβουαγιάρ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και 2 φλιτζάνια σαντιγύ. Βουτάμε τα σαβουαγιάρ στον καφέ και τα στρώνουμε σε μια φόρμα που ανοίγει ή σε οποιαδήποτε φόρμα αφού πρώτα την έχουμε στρώση με διαφανή ζελατίνη.
Ρίχνουμε το μισό μίγμα και επαναλαμβάνουμε με σαβουαγιάρ. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα και τελειώνουμε πάλι με τα σαβουαγιάρ. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τέσσερις ώρες τουλάχιστον. Για να σερβίρουμε, καλύπτουμε με σαντιγύ και ρίχνουμε σκόνη κακάο με άχνη ή ξυσμένη σοκολάτα ή όλα μαζί:)
I dare not call this a tiramisu, I might just call it a light coffee torte. The ingredients given are for a torte, I though halved the recipe and made a log.
we need
1 cup prepared espresso, cold
1 lb and 1 oz yoghurt
1 cup sugar
1 tsp liquid vanilla or coffee liqueur
8 oz whipping cream
25-30 lady fingers biscuits
Beat whipping cream. Blend yoghurt with sugar, vanilla and two cups whipped cream.
Dip biscuits in coffee and layer over plastic wrap covered bottom of pan.
Spread half of the mixture over biscuits and repeat layers, finishing with biscuits.
Cover and refrigerate for at least 4 hrs.
Prior to serving, cover with whipped cream and cocoa powder mixed with icing sugar, or shaved chocolate, or all of the above :)
χρειαζόμαστε
1 φλιτζάνι καφέ εσπρέσο κρύο
500 γρ γιαούρτι σακούλας
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι υγρή βανίλια ή λικέρ καφέ
250 γρ κρέμα γάλακτος
25-30 σαβουαγιάρ
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και 2 φλιτζάνια σαντιγύ. Βουτάμε τα σαβουαγιάρ στον καφέ και τα στρώνουμε σε μια φόρμα που ανοίγει ή σε οποιαδήποτε φόρμα αφού πρώτα την έχουμε στρώση με διαφανή ζελατίνη.
Ρίχνουμε το μισό μίγμα και επαναλαμβάνουμε με σαβουαγιάρ. Ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα και τελειώνουμε πάλι με τα σαβουαγιάρ. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τέσσερις ώρες τουλάχιστον. Για να σερβίρουμε, καλύπτουμε με σαντιγύ και ρίχνουμε σκόνη κακάο με άχνη ή ξυσμένη σοκολάτα ή όλα μαζί:)
I dare not call this a tiramisu, I might just call it a light coffee torte. The ingredients given are for a torte, I though halved the recipe and made a log.
we need
1 cup prepared espresso, cold
1 lb and 1 oz yoghurt
1 cup sugar
1 tsp liquid vanilla or coffee liqueur
8 oz whipping cream
25-30 lady fingers biscuits
Beat whipping cream. Blend yoghurt with sugar, vanilla and two cups whipped cream.
Dip biscuits in coffee and layer over plastic wrap covered bottom of pan.
Spread half of the mixture over biscuits and repeat layers, finishing with biscuits.
Cover and refrigerate for at least 4 hrs.
Prior to serving, cover with whipped cream and cocoa powder mixed with icing sugar, or shaved chocolate, or all of the above :)
Δε ξέρω πως θα το πείς, αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι θέλω κομμάτι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜην το πεις τιποτα!!!Δειχνει τοσο νοστιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήxxxx
Να το πεις ελαφρύ τιραμισού ή πιο ελαφρύ από το συνηθισμένο....!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο φαίνεται, θα το αντιγράψω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλό μήνα...
mmmm den exo logia
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως και να το ονομάσατε και οι δυό σας, μοιάζει απολαυστικό και πολύ δελεαστικό ως πρόταση, ειδικά για όσους αρέσουν τα ελαφριά γλυκά (σαν την αφεντομουτσουνάρα μου δηλαδή).
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι μεταξύ πορτοκαλόπιτας και τούτου του τυραμισού για το ΣΚ...
Πολύ ωραία η εκδοχή της τούρτας!
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλημέρα, καλό μήνα και καλό Φθινόπωρο!!!!
σσσσλλλουρππππ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ξέρω πως το λένε αλλά φαίνετε και πολύ σλουρπ!!!!!! χεχεχεχε
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια
Καλό μήνα
kalo mina!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως και να το πεις φαίνεται υπέροχοοοοοοοοο.......
ΑπάντησηΔιαγραφήπέστο και κοντοβράκι...εγώ πάντως το βάζω στα υπ'όψιν λίαν προσεχώς...
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλειο φαίνεται..
καλό μήνα σε όλους...
ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΛΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο και εύκολο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα, καλό Φθινόπωρο πεντανόστιμη Big Mama:))
pantote mou arese to tiramisu - poli oraio to diko sou to spitiko
ΑπάντησηΔιαγραφήTaste Advisor, να σου φτιάξω άλλο γιατί δεν έμεινε τίποτα:))
ΑπάντησηΔιαγραφήBlushingloves ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήmanousina σωστά, και τελείως ελαφρύ με τόση σαντιγύ δε το λές!
ΑπάντησηΔιαγραφήArtanis, ευχαριστώ, ελπίζω να σας αρέσει! Καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήVasiliki ευχαριστώ! Καλώς ήρθες!
ΑπάντησηΔιαγραφήPenelope μου, πραγματικά μας άρεσε πολύ αλλά αν φτιάξεις πορτοκαλόπιτα, στείλε ένα κομματάκι:))
ΑπάντησηΔιαγραφήeatgreek.net, ευχαριστώ πολύ! Καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα, καλό μήνα και καλό Φθινόπωρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri ευχαριστώ, καλό μήνα και σε σένα! Μουτς!
ΑπάντησηΔιαγραφήELENI καλό μήνα και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝΑΤΑΣΑ ευχαριστώώώώώώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήSpIrToKoYto χαχα, περιμένω εντυπώσεις! Καλό μήνα και σε σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήSΚΡΟΥΤΖΑΚΟ καλώς ήρθες, καλό μήνα και καλό φθινόπωρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ ευχαριστώ! Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο! Άντε να μαζευόμαστε σιγά σιγά:))
ΑπάντησηΔιαγραφήMediterranean kiwi, ευχαριστώ πολύ! Καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα το πεις, να το πεις! Ελπίζω να μην μπω στον πειρασμό να φτιάξω ΚΑΙ αυτό! Καλό φθινόπωρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌπως και να το πεις, κολασμένο είναι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι πρέπει για μένα που απεχθάνομαι τα τυριά.
Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο και καλό φθινόπωρο!!!
ελαφρύ επειδη είναι μικρο το κομμάτι χαχαχ...κόψε εκεί μια κομματάρα να γεμίσουμε το στομάχι :))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ πάντως...το τσάκιζα ένα κομμάτι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο φαίνεται!!! και πολύ ελαφρύ φαντάζομαι. Και χωρίς αυγά που είναι ένας λόγος που αποφεύγω το εν λόγω γλυκό. Καλό Σαββατοκύριακο και καλό Φθινόπωρο να έχουμε. Πολλά φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή