Καλή και ευτυχισμένη εβδομάδα εύχομαι σε όλους! Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Αυτό το φαγητό δεν είναι νηστίσιμο:))
Είναι όμως πολύ νόστιμο και εμφανίσιμο για τραπέζι. Μια που δε νηστεύουμε όλοι, βάζω σήμερα αυτό το φαγητό και υπόσχομαι και νηστίσιμα σύντομα.
χρειαζόμαστε
400 γρ πένες
400 γρ κιμά
1 καρότο τριμμένο
200 γρ ντοματάκι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές λάδι
200 γρ κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά βούτυρο
2 φλιτζάνια τριμμένα μαλακά τυριά
1 φλιτζάνι βρασμένο και σουρωμένο σπανάκι
αλάτι-πιπέρι
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό. Αν υπάρχουν στο Σ/Μ σας, σε διάφορα μεγέθη, καλό είναι να πάρετε τις πιο μικρές σε μέγεθος. Σουρώνουμε τις πένες. Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το μαϊντανό, 1 φλιτζάνι τυρί, πιπεράκι και ανακατεύουμε. Τσιγαρίζουμε στο λάδι, τον κιμά με το κρεμμύδι και ρίχνουμε το τριμμένο καρότο και το ψιλοκομμένο ντοματάκι. Από μπαχαρικά βάζουμε ότι και στον κιμά που κάνουμε για μακαρόνια. Η αλήθεια είναι ότι εγώ, δεν έβαλα κανέλα που βάζω συνήθως, έβαλα θυμάρι. Βράζουμε μέχρι να μείνει με λίγη σαλτσούλα. Βουτυρώνουμε μια ανοιγόμενη φόρμα και στρώνουμε τις μισές πένες. Ανακατεύουμε το σπανάκι με μισό φλιτζάνι τυρί και το στρώνουμε πάνω από τις πένες. Στρώνουμε και τον κιμά. Από πάνω ρίχνουμε τις υπόλοιπες πένες και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190β για περίπου 1 ώρα. Τα πρώτα 45 λεπτά το ψήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, που το βγάζουμε το τελευταίο τέταρτο για να πάρει από πάνω λίγο χρώμα.
Όταν το βγάλουμε, το περνάμε γύρω γύρω με ένα μαχαίρι για να ξεκολήσει από τη φόρμα και το αφήνουμε όπως είναι να κρυώσει λίγο, για κανένα τεταρτάκι περίπου. Μετά το βγάζουμε από τη φόρμα και σερβίρουμε.
Very nice recipe! I will try it with pleasure! Greetings :)
ΑπάντησηΔιαγραφήω!πραγματικά πολυ εμφανίσιμο για τραπέζι!ο συνδυασμός κιμας-απανάκι είναι τέλειος!
ΑπάντησηΔιαγραφή(αν δε νηστευα θα το έκανα εδω και τώρα!)
καλη βδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφή(και πολύ νόστιμο πιάτο :)
BIG MAMA 1 ΚΟΜΜΑΤΑΚΙ PLEASE!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ νοστιμο αλλα μου αρεσει και η παρουσιαση...να χα ενα κομματι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαμαν αμαν αμαν!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτι φοβερό ζυμαρικό είναι αυτό!
πω πω... ένα κομματάκι και για μένα καλέεεεε...
Καταπληκτικό, δεν το συζητώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα παρασκευαστεί στην επόμενη συνάθροιση!
Ωραίο φαίνεται...Από υλικά πάντως, πετάει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπερούδια, σε φιλώ...
εχω και γω μια παραλαγη της συνταγης σου,
ΑπάντησηΔιαγραφήμονο που δεν βαζω κιμα, ειναι μονο σπανακι και απο πανω μπεσαμελ σαν παστιτιο. το σιγουρο ειναι οτι θα δοκιμασω και την δικη σου φαινεται... σπεσιαλ!!!!!!!!
Κάπως έτσι φτιάχνω και εγώ τις πένες με κιμά αλλά δεν έχω βάλει μέσα σπανάκι γιατί φοβάμαι μήπως και δεν το φάνε. Θα την κάνω όμως την απόπειρα μια φορά και βλέπουμε!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα.
Εντυπωσιακότατο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσο για τα νηστίσιμα, υπάρχουν πολλοί που δεν νηστεύουν όλη τη Σαρακοστή, φέτος είπαμε κι εμείς να μην περιοριστούμε μόνο σε νηστίσιμα πιάτα, πολλά από τα οποία βέβαια είναι πεντανόστιμα.
Φιλιά!
Πω, πω ΤΕΛΕΙΟ, ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.... ότι πρέπει για τραπέζι!!! Θα το φτιάξω σίγουρα με την πρώτη ευκαιρία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε πολύ.
Θα κάνω τη συνταγή με τον κιμά αλλά θα κάνω και ένα πιρέξ και θα βάλω αντί για κιμά ψιλοκομμένα μανιτάρια !
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα σου γράψω εντυπώσεις.
Ωραιότατο δείχνει και εμφανίσιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήMaria, thank you for your kind words!
ΑπάντησηΔιαγραφήcook, είναι πραγματικά ωραίο και νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαριλενα, ευχαριστώ! Νηστεύεις νομίζω; Φιλιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήELENI σου στέλνω αμέσως! Που θα πάει, θα σας παρασύρω όλους;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήPansofix, άστα, από τότε που έμπλεξα εδώ με όλους τους καλλιτέχνες, ότι μπορώ κάνω:))
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty's σου στέλνω αμέχως, αν μου στείλεις και συ τα διπλωτάρια;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα, αλήθεια, είναι πολύ ωραίο για τραπέζι και νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήArtanis μου, ευχαριστώ! Καλό απόγευμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλευθερία το σκέφτηκα και εγώ να βάλω μπεσαμέλ αλλά είπα να το κάνω πιο ελαφρύ! Λέμε τώρα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίνα, ευκαιρία να το δοκιμάσεις, μερικές φορές τα λαχανικά τα τρώνε πιο εύκολα έτσι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ, δε νηστεύουμε και παρόλο που φτιάχνουμε πολλά λαδερά είπα να βάλω και κανένα αρτύσιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήpainter, πραγματικά είναι ωραίο για τραπέζι, πρέπει όμως να είναι λίγο χλιαρό για να κόβεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήdhmhtra σκέφτηκα και εγώ, αντι για σπανάκι να βάλω μανιτάρια, θα το δοκιμάσω κάποια φορά!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki, ευχαριστώ! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήTelia Makaronopita...thelo ena mikro kommataki. ;)
ΑπάντησηΔιαγραφή