Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010

Τυρόπιτα με τυρί κρέμα

Άλλη μια τυρόπιτα, μια και το απαιτούν οι μέρες. Είναι πολύ ελαφριά ( προσοχή, δεν είπα light;-) και λίγο διαφορετική στη γεύση. Επίσης τη συγκεκριμένη, χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο, τη φτιάχνω πάντα στη φόρμα με άνοιγμα, του κέικ.

χρειαζόμαστε
2 φύλλα σφολιάτα
200 γρ τυρί κρέμα
200 γρ ανθότυρο
2 αβγά
200ml κρέμα γάλακτος
1-2 κουταλιές τζίντζερ τριμμένο (προαιρετικά)
αλάτι-πιπέρι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα τυριά, με το αλατοπίπερο και το τζίντζερ. Ρίχνουμε και τα αβγά και ανακατεύουμε να ενωθούν. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να πήξει λίγο, τη ρίχνουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε τη φόρμα και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε το μίγμα. Κόβουμε τα περισσεύματα από το φύλλο και το γυρίζουμε προς τα μέσα.  Στρώνουμε το άλλο φύλλο από πάνω,  κόβουμε ότι περισσεύει και αφήνουμε μόνο το κομμάτι που σκεπάζει την πίτα. Αλείφουμε το φύλλο με βούτυρο λειωμένο ή καλαμποκέλαιο και τρυπάμε με ένα καλαμάκι σε διάφορα σημεία. Αν θέλουμε κάνουμε σχεδιάκια, εγώ έκανα καρδιά!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 45-50 λεπτά, ή μέχρι να δούμε πως έχει πάρει χρώμα και έχει ψηθεί. Η δική μου ήταν λίγο άψητη από κάτω!  Αφήνουμε να γίνει χλιαρή και μετά την κόβουμε.
Καλό τριήμερο να έχουμε, καλά να περάσετε όλοι!

31 σχόλια:

  1. Τζίσους Κράϊστ!!
    Ονειρεμένη η πιτούλα σου !!
    Καλές Απόκριες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελεια η πιτα αλλα να σου πω την αληθεια πιο πολυ για μπουγατσα μοιαζει!! Παντως το σιγουρο ειναι οτι μας ανοιξες την ορεξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωι, ωι, τι βλέπουν τα ματάκια μου, φουσκωτή καμαρωτή, έτοιμη να καταβροχθιστεί!!!!!!!
    καλά ΚΟΥΛΟΥΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία με τζίτζερ!!!
    Καλή Αποκριά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα κι από μένα! Μου αρέσει αυτή η εκδοχή με ανθότυρο και τυρί κρέμα! Για να ξεφύγουμε και μια φορά από την κλασσική φέτα. Το τζίντζερ φαντάζομαι είναι φρέσκο, όχι το αποξηραμένο σε σκόνη;
    Καλές Απόκριες και καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διαφορετική και αφράτη η τυρόπιτά σου Big Mama! Μου αρέσει η ιδέα για το τζίντζερ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πωπωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω ωρέεεεεεε μάνα μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ
    Θέλωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω σλουρπ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφρατη αφρατη η τυροπιτουλα και το τζιντζερ πρεπει να κανει τη διαφορα στη γευση.Καλα κουλουμα να εχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είσαι φίλη εσύ ??? Όχι ο βελζεβούλης με τη τυροπιτούλα που μου χτυπάει τη πόρτα. Την έτρωγα όλη την άτιμη τη τυρόπιτα. Να χωθώ μέσα στα φύλλα και να μπουκωθώ στο τυράκι. Καμμιά μπύρα έχεις ???
    Κατάλαβες τωρα, παραληρώ και φταις εσύ.
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Mama mia, αυτή σίγουρα είναι νόστιμη με το τυρί κρέμα μέσα και το ανθότυρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. νοστιμοτατη με ενα πορηρι κρασι για παρεα και χορτασες! καλη Σαρακοστη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΛΕΝΑ , ευχαριστώ πολύ! Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. margarita, είτε μπουγάτσα, είτε τυρόπιτα, πάντως είναι πολύ νόστιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ ευχαριστώ! Ελπίζω να περάσατε καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ξανθή, το τζίντζερ του δίνει ωραία γεύση! Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. The Dark Chef το τζίντζερ είναι το φρέσκο. Φαντάζομαι και το ξερό θα κάνει. Καλή Σαρακοστή εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγγελικη Ν, πραγματικά το τζίντερ της δίνει μια πιο φρέσκια γεύση! Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δημιουργία ευχαριστώ πολύ! Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. KATERINA, μη βλέπεις τίποτα εσύ! Κράτα γερά, είσαι η έμπνευση μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. kiki ευχαριστώ πολύ! Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Mediterranean kiwi, που να μείνει με τους φαγανούς εδώ μέσα;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και λοιπόν;E allora? Καλή Σαρακοστή και καλά να περνάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ πράγματι είναι και σχετικά ελαφριά! Καλή Σαρακοστή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ELENI, καλή εβδομάδα και καλή Σαρακοστή σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. λοιπόν θα την τολήσω αυτήν τη συνταγή γιατί πεθαίιιινω για τυρόπιτα εδώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Global Greek, δοκίμασε τη, από τότε που τη φτιάξαμε για πρώτη φορά, έγινε η αγαπημένη μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έψαχνα για μία καλή συνταγή για τυροπιτα ....ευχαριστώ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή