Άλλη μια τυρόπιτα, μια και το απαιτούν οι μέρες. Είναι πολύ ελαφριά ( προσοχή, δεν είπα light;-) και λίγο διαφορετική στη γεύση. Επίσης τη συγκεκριμένη, χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο, τη φτιάχνω πάντα στη φόρμα με άνοιγμα, του κέικ.
χρειαζόμαστε
2 φύλλα σφολιάτα
200 γρ τυρί κρέμα
200 γρ ανθότυρο
2 αβγά
200ml κρέμα γάλακτος
1-2 κουταλιές τζίντζερ τριμμένο (προαιρετικά)
αλάτι-πιπέρι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα τυριά, με το αλατοπίπερο και το τζίντζερ. Ρίχνουμε και τα αβγά και ανακατεύουμε να ενωθούν. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να πήξει λίγο, τη ρίχνουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε τη φόρμα και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε το μίγμα. Κόβουμε τα περισσεύματα από το φύλλο και το γυρίζουμε προς τα μέσα. Στρώνουμε το άλλο φύλλο από πάνω, κόβουμε ότι περισσεύει και αφήνουμε μόνο το κομμάτι που σκεπάζει την πίτα. Αλείφουμε το φύλλο με βούτυρο λειωμένο ή καλαμποκέλαιο και τρυπάμε με ένα καλαμάκι σε διάφορα σημεία. Αν θέλουμε κάνουμε σχεδιάκια, εγώ έκανα καρδιά!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 45-50 λεπτά, ή μέχρι να δούμε πως έχει πάρει χρώμα και έχει ψηθεί. Η δική μου ήταν λίγο άψητη από κάτω! Αφήνουμε να γίνει χλιαρή και μετά την κόβουμε.
Καλό τριήμερο να έχουμε, καλά να περάσετε όλοι!
χρειαζόμαστε
2 φύλλα σφολιάτα
200 γρ τυρί κρέμα
200 γρ ανθότυρο
2 αβγά
200ml κρέμα γάλακτος
1-2 κουταλιές τζίντζερ τριμμένο (προαιρετικά)
αλάτι-πιπέρι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα τυριά, με το αλατοπίπερο και το τζίντζερ. Ρίχνουμε και τα αβγά και ανακατεύουμε να ενωθούν. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να πήξει λίγο, τη ρίχνουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε τη φόρμα και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε το μίγμα. Κόβουμε τα περισσεύματα από το φύλλο και το γυρίζουμε προς τα μέσα. Στρώνουμε το άλλο φύλλο από πάνω, κόβουμε ότι περισσεύει και αφήνουμε μόνο το κομμάτι που σκεπάζει την πίτα. Αλείφουμε το φύλλο με βούτυρο λειωμένο ή καλαμποκέλαιο και τρυπάμε με ένα καλαμάκι σε διάφορα σημεία. Αν θέλουμε κάνουμε σχεδιάκια, εγώ έκανα καρδιά!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 45-50 λεπτά, ή μέχρι να δούμε πως έχει πάρει χρώμα και έχει ψηθεί. Η δική μου ήταν λίγο άψητη από κάτω! Αφήνουμε να γίνει χλιαρή και μετά την κόβουμε.
Καλό τριήμερο να έχουμε, καλά να περάσετε όλοι!
Τζίσους Κράϊστ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟνειρεμένη η πιτούλα σου !!
Καλές Απόκριες!!!
τελεια η πιτα αλλα να σου πω την αληθεια πιο πολυ για μπουγατσα μοιαζει!! Παντως το σιγουρο ειναι οτι μας ανοιξες την ορεξη
ΑπάντησηΔιαγραφήωι, ωι, τι βλέπουν τα ματάκια μου, φουσκωτή καμαρωτή, έτοιμη να καταβροχθιστεί!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλά ΚΟΥΛΟΥΜΑ
Πολύ ωραία με τζίτζερ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Αποκριά!!!
Καλημέρα κι από μένα! Μου αρέσει αυτή η εκδοχή με ανθότυρο και τυρί κρέμα! Για να ξεφύγουμε και μια φορά από την κλασσική φέτα. Το τζίντζερ φαντάζομαι είναι φρέσκο, όχι το αποξηραμένο σε σκόνη;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές Απόκριες και καλή Σαρακοστή!
Διαφορετική και αφράτη η τυρόπιτά σου Big Mama! Μου αρέσει η ιδέα για το τζίντζερ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω ωρέεεεεεε μάνα μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω σλουρπ!!!!!
Αφρατη αφρατη η τυροπιτουλα και το τζιντζερ πρεπει να κανει τη διαφορα στη γευση.Καλα κουλουμα να εχετε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίσαι φίλη εσύ ??? Όχι ο βελζεβούλης με τη τυροπιτούλα που μου χτυπάει τη πόρτα. Την έτρωγα όλη την άτιμη τη τυρόπιτα. Να χωθώ μέσα στα φύλλα και να μπουκωθώ στο τυράκι. Καμμιά μπύρα έχεις ???
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατάλαβες τωρα, παραληρώ και φταις εσύ.
φιλάκια
Mama mia, αυτή σίγουρα είναι νόστιμη με το τυρί κρέμα μέσα και το ανθότυρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήstelie mou ena kommati prin tin deftera (!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Σαρακοστή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
νοστιμοτατη με ενα πορηρι κρασι για παρεα και χορτασες! καλη Σαρακοστη
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ , ευχαριστώ πολύ! Καλή Σαρακοστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήmargarita, είτε μπουγάτσα, είτε τυρόπιτα, πάντως είναι πολύ νόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ ευχαριστώ! Ελπίζω να περάσατε καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή, το τζίντζερ του δίνει ωραία γεύση! Καλή Σαρακοστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήThe Dark Chef το τζίντζερ είναι το φρέσκο. Φαντάζομαι και το ξερό θα κάνει. Καλή Σαρακοστή εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελικη Ν, πραγματικά το τζίντερ της δίνει μια πιο φρέσκια γεύση! Καλή Σαρακοστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήAsteri ευχαριστώώώώώώώώώώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημιουργία ευχαριστώ πολύ! Καλή Σαρακοστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήKATERINA, μη βλέπεις τίποτα εσύ! Κράτα γερά, είσαι η έμπνευση μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki ευχαριστώ πολύ! Καλή Σαρακοστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήMediterranean kiwi, που να μείνει με τους φαγανούς εδώ μέσα;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι λοιπόν;E allora? Καλή Σαρακοστή και καλά να περνάς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ πράγματι είναι και σχετικά ελαφριά! Καλή Σαρακοστή!
ΑπάντησηΔιαγραφήELENI, καλή εβδομάδα και καλή Σαρακοστή σου εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήλοιπόν θα την τολήσω αυτήν τη συνταγή γιατί πεθαίιιινω για τυρόπιτα εδώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήGlobal Greek, δοκίμασε τη, από τότε που τη φτιάξαμε για πρώτη φορά, έγινε η αγαπημένη μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈψαχνα για μία καλή συνταγή για τυροπιτα ....ευχαριστώ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή