Καλή εβδομάδα εύχομαι σε όλους! Είναι και ο καιρός και η διάθεση χάλια! Το φαγητό μας όμως είναι πεντανόστιμο! Είχα δύο σακουλάκια καθαρισμένα κάστανα και τα έκανα φαγητό. Περίπου καμιά σαρανταριά ήταν και για το φαγητό που έφτιαξα του πέσανε πολλά. Η συνταγή λοιπόν θα έπρεπε να είναι έτσι:
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
20-25 κάστανα ψημένα και καθαρισμένα
15-20 κρεμμυδάκια μικρά ή 3-4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα
4-5 κόκκους μπαχάρι
5-6 κόκκους μαύρο πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
4-5 κουταλιές λάδι
αλάτι
πιπέρι
Κόβουμε το κρέας σε κομματάκια, το τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι, ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε τα κάστανα, το μπαχάρι, το πιπέρι, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για αρκετή ώρα, μέχρι να μείνει με λίγη ωραία σαλτσούλα. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος αποφεύγουμε να ανοίγουμε το καπάκι πολλές φορές και αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο νεράκι. Σερβίρουμε σκέτο ή με πατάτες τηγανιτές, ρύζι, ότι θέλουμε!
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
20-25 κάστανα ψημένα και καθαρισμένα
15-20 κρεμμυδάκια μικρά ή 3-4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα
4-5 κόκκους μπαχάρι
5-6 κόκκους μαύρο πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
4-5 κουταλιές λάδι
αλάτι
πιπέρι
Κόβουμε το κρέας σε κομματάκια, το τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι, ρίχνουμε και τα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε τα κάστανα, το μπαχάρι, το πιπέρι, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για αρκετή ώρα, μέχρι να μείνει με λίγη ωραία σαλτσούλα. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος αποφεύγουμε να ανοίγουμε το καπάκι πολλές φορές και αν χρειάζεται ρίχνουμε λίγο νεράκι. Σερβίρουμε σκέτο ή με πατάτες τηγανιτές, ρύζι, ότι θέλουμε!
ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερίπου σαν στιφάδο;;;ωραία ιδέα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα
this looks good - i have always wanted to try chestnuts in a savoury stew, so this looks tempting
ΑπάντησηΔιαγραφήELENI, καλή εβδομάδα, η Αθήνα σήμερα έχει ωραίο ήλιο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή, στο συγκεκριμένο, η γλύκα του κάστανου υπερισχύει και γι αυτό και έγινε. Απλώς και το κρεμμυδάκι του δίνει γεύση. Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήMediterranean kiwi,try it, I think you'll like it! Have a nice week!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή ιδέα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται νοστιμότατο, γεια στα χεράκια σου!!!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα big mama!!!
δεν έχω δοκιμάσει ποτέ τα κάστανα σε φαγητό. λοιπόν big mama, πρέπει να στειλεις λίγο με courier για να μην μείνω με την απορία !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια στα χέρια σου και την φαντασία σου !!!
καλό απογευμα.
Ωραία τα καστανάκια, μόνο στη γαλοπούλα τα χρησιμοποιώ αλλά γιατί όχι και στο μοσχάρι...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα να έχουμε!
Λατρεύω τα κάστανα και με το μοσχαράκι θα είναι υπέροχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Σκέτος πειρασμός το φαγάκι σου!!! Τα κάστανα φαντάζομαι θα κάνουν τη διαφορά!! Καλή εβδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια σας χέρια σου!!!!γευστική και πρωτότυπη εκδοχή!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό βράδυ
χχχχ
Πρωτοτυπος συνδυασμος καστανα με κρεμμυδακια.Παντως φαινεται νοστιμοτατο.
ΑπάντησηΔιαγραφήτι ωραίο φαγάκι, μούρλια φαίνεται
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φαγάκι σου φαίνεται νοστιμότατο και με τα ρυζάκι θα είναι όνειρο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν έχει μέσα και δαμάσκηνα που μου αρέσουν, το τρώω όλο μόνη μου... χιχιχιχι
Φιλάκια πολλά, καλή εβδομάδα :)))
Τι λαχταριστό πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕξαιρετικό φαίνεται!!!
Καλή βδμάδα!!
ωραιο φαγακι...και μου φερνει στο μυαλο γιορτη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπρέπει να του πηγαίνει πολύ το κάστανο!!μιαμ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένοι φίλοι, για άλλη μια φορά κάτι γίνεται με το internet και δεν μπορώ να είμαι συνδεδεμένη πάνω από πέντε λεπτά. Θα προσπαθήσω να περάσω και από τα δικά σας blogs αν τα καταφέρω! Ευχαριστώ για τα σχόλια σας, το φαγητό πράγματι είναι πολύ νόστιμο και τα κάστανα κάνουν τη διαφορά. Την άλλη φορά θα βάλω και δαμάσκηνα όπως είπε η Εύη!
ΑπάντησηΔιαγραφή