Πάνω από όλα εύχομαι περαστικά στο γιο του Theo και τον ευχαριστώ και αυτόν και τη Λίλα για την όμορφη ανθοδέσμη! Δεν έχω να το δώσω σε κάποιον συγκεκριμένα, έχω καταλάβει ότι όλοι νοιάζονται για τους άλλους σε αυτή την blogoσφαιρα, οπότε το αφιερώνω σε όλους τους αγαπημένους φίλους που γνώρισα όλο αυτό το διάστημα μέσω των blogs!
Έφυγε χτες η αγαπημένη φίλη και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε χωρίς την παρουσία της στο σπίτι, κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Παρόλο που είχαμε πει ότι θα μαγειρεύουμε και θα κάνουμε αναρτήσεις, τελικά τίποτα δεν κάναμε, τον περισσότερο καιρό ήμασταν στους δρόμους::))
Για χάρη λοιπόν της Χαράς θα γράψω μια συνταγή από τις λίγες που κάναμε. Είναι μια παραλλαγή του Buffalo chicken Wings, λιγότερο καυτερό όμως.
υλικά:
12 φτερούγες κοτόπουλου
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιά πάπρικα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά old bay seasoning*
Ανακατεύουμε τα υλικά και μαρινάρουμε τις φτερούγες για μισή ώρα. Τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 200β για 15 από την κάθε πλευρά.
σως μπλε τυριού
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι μπλε τυρί
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κουταλιά άσπρο ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Τα χτυπάμε όλα μαζί στο multi μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη σάλτσα.
Κανονικά βουτάς τις φτερούγες στη σάλτσα αλλά εμένα θα μου άρεσε αυτό από μόνο του σαν dip ή σάλτσα πάνω από πράσινη σαλάτα.
* Το old bay seasoning είναι μείγμα μπαχαρικών που μου έχει δώσει η φίλη, που από ότι διαβάζω περιέχει αλάτι, σπόρους σέλερυ, μουστάρδα,κόκκινο πιπέρι, μαύρο πιπέρι, δάφνη, τζίντζερ, κάρδαμο, κανέλα, πάπρικα και δυο τρία που δεν καταλαβαίνω.
Γράφω τα μπαχαρικά και στα αγγλικά μήπως βγάλετε καμιά άκρη όπως μου ζήτησε η Κική.
celery salt (salt, celery seed), spices (including mustard, red pepper, black pepper, bay [laurell] leaves, cloves, allspice [pimento], ginger, mace, cardamom, cinnamon) and paprica.
Έφυγε χτες η αγαπημένη φίλη και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε χωρίς την παρουσία της στο σπίτι, κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Παρόλο που είχαμε πει ότι θα μαγειρεύουμε και θα κάνουμε αναρτήσεις, τελικά τίποτα δεν κάναμε, τον περισσότερο καιρό ήμασταν στους δρόμους::))
Για χάρη λοιπόν της Χαράς θα γράψω μια συνταγή από τις λίγες που κάναμε. Είναι μια παραλλαγή του Buffalo chicken Wings, λιγότερο καυτερό όμως.
υλικά:
12 φτερούγες κοτόπουλου
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιά πάπρικα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά old bay seasoning*
Ανακατεύουμε τα υλικά και μαρινάρουμε τις φτερούγες για μισή ώρα. Τα βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 200β για 15 από την κάθε πλευρά.
σως μπλε τυριού
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι μπλε τυρί
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κουταλιά άσπρο ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Τα χτυπάμε όλα μαζί στο multi μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη σάλτσα.
Κανονικά βουτάς τις φτερούγες στη σάλτσα αλλά εμένα θα μου άρεσε αυτό από μόνο του σαν dip ή σάλτσα πάνω από πράσινη σαλάτα.
* Το old bay seasoning είναι μείγμα μπαχαρικών που μου έχει δώσει η φίλη, που από ότι διαβάζω περιέχει αλάτι, σπόρους σέλερυ, μουστάρδα,κόκκινο πιπέρι, μαύρο πιπέρι, δάφνη, τζίντζερ, κάρδαμο, κανέλα, πάπρικα και δυο τρία που δεν καταλαβαίνω.
Γράφω τα μπαχαρικά και στα αγγλικά μήπως βγάλετε καμιά άκρη όπως μου ζήτησε η Κική.
celery salt (salt, celery seed), spices (including mustard, red pepper, black pepper, bay [laurell] leaves, cloves, allspice [pimento], ginger, mace, cardamom, cinnamon) and paprica.
Αχ...έφυγε η φίλη...Πολύ καλά κάνατε και γυρίζατε συνέχεια...Άψογα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι φτερούγες κοτόπουλου είναι πολύ αγαπητό φαγητό στην Αμερική. Μου αρέσουν έτσι καυτερούλες.
Πολύ μου άρεσε το "και δυο τρία που δεν καταλαβαίνω τι είναι"! Χαχα! Αν έχεις χρόνο, γράψε τα στα αγγλικά. Μπορεί αν βγάλουμε άκρη!
Φιλιά!
Πω! Πω! πεθαίνω φιληνάδα, τέτοιο μ' αρέσει, δεν τρώνε οι άλλοι κοτόπουλο να πάρει ευχή κι εγώ να μαγειρέψω για τον εαυτό μου ούτε να το φανταστείς γιατί τρώω ελάχιστα με το δακτύλιο.Στείλε βρε μια μεριδούλα και σε μένα το φτωχό που σήμερα ο άνδρας της έκανε το πιό άσχετο φαγητό καλοκαιριάτικα..λαχανοντολμάδες....
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλω να πιστεύω ότι η σάλτσα θα είναι μια χαρά για κοτόπουλο στα κάρβουνα μιας κι οι φτερούγες δεν νομίζω ότι θα αρέσουν στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.
ΑπάντησηΔιαγραφήξέρεις ότι μας αρέσουν οικογενειακώς τα πικάντικα, αρκεί να μην είναι καυτερά, οπότε βάλε μπόλικες μερίδες
ΑπάντησηΔιαγραφήθέλω κι εγώ μια μεριδούλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ μου άνοιξες την όρεξη.
Πάω να φάω κατιτις!
Φιλιά πολλά
kiki, δυστυχώς έφυγε και μας λείπει πολύ! Αν προλάβω θα γράψω τα μπαχαρικά τώρα και στα αγγλικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήαχτίδα μου καλή, εμείς ευτυχώς το τρώμε το κοτόπουλο, αλλά αν είχα τώρα λαχανοντολμάδες θα πέταγα από τη χαρά μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή, σίγουρα θα είναι μια χαρά. Και εμένα τα παιδια δεν τις τρώνε αλλά είπαμε να το κάνουμε έτσι μια και λείπουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήγαστεροπλήξ, δεν ξέρω πως είναι η κανονική συνταγή αλλά έτσι που το φτιάξαμε δεν ήταν καθόλου καυτερό, ήταν όμως πολύ νόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕβιτα, πάρε όσο θέλεις. Καλή όρεξη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρόλαβα καμιά φτερουγίτσα, ή τις φάγατε όλες?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένες οι πικάντικες φτερουγίτσες και φαντάζομαι τη νοστιμιά τους με τη σως. Καλή συνέχεια.
Λίλα,ευχαριστώ! Θα το ξανακάνω με κομμάτια κοτόπουλου και η σάλτσα με το μπλε τυρί είναι πεντανόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήchicken wings λοιπόν ε; (να δείξουμε ότι ξέρουμε και ξένες γλώσσες, χαχα..) πολύ ωραίες φαίνονται όπως τις έχεις φτιάξει, έτσι κι αλλιώς μου αρέσουν πολύ και η σαλτσούλα σου ακόμα καλύτερη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘαρχόμουν για φαγητό, αλλά ...γλυτώσατε, γιατί νηστεύω :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕφυγε η φιλεναδίτσα σου??
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεράσατε όμως πολύ όμορφα φαντάζομαι όσο είσασταν παρείτσα!!
Με το καλό να ξαναβρεθείτε!
Το φαγάκι πικάντικο και λαχταριστό!!
Betty, chicken wings, όπως το είπες:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αυθεντική είναι από ότι ξέρω πολύ καυτερή αυτή εδώ είναι light! Καλά να περνάς!
Cummulus, καλώς ήρθατε, περάστε όποτε θέλετε. Κάνουμε και νηστίσιμα που και που!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ, μια χαρά περάσαμε, τώρα έχουμε την κατάθλιψη του αποχωρισμού! Διακοπές είσαι; Καλά να περνάς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλέ σχεδόν όλα τα έχεις γράψει! Τι άφησες; Το mace πρέπει να είναι μέρος από το μοσχοκάρυδο. Κοίτα εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Nutmeg
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γαρίφαλο επίσης δεν είχες πει (cloves), το το pimento που είναι είδος πιπεριού. Οπότε βάλαμε άκρη. Καυτερούλι και αρωματικό. Θα το έχω υπόψη για επόμενες αγορές από Αμέρικα! Ευχαριστώ που τα έγραψες!
kiki, θα έπρεπε ίσως να είχα πει και δυο τρία που δεν καταλαβαίνω αλλά βαριέμαι να ψάξω;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή και εύκολη μου φαίνεται η συνταγή. Δεν ξέρω αν βρίσκουμε εύκολα εκείνο το OLD BAY.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό καλοκαίρι!
navarino, όπως είδες έχει από όλα τα μπαχαρικά, οπότε ότι και να βάλεις μέσα είσαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαχα! Μάλλον! Το γαρίφαλο το ήξερα. Τα άλλα 2 χρειάστηκε να κοιτάξω κι εγώ, χεχε!
ΑπάντησηΔιαγραφή