Όπως έγραψα στην προηγούμενη ανάρτηση μου ο καλός μας Adam Begge από το περιοδικό i cook greek μου έκανε την τιμή να έχει συνέντευξη μου στα Blogarismata! Η συνέντευξη είναι στη σελίδα 40 του τεύχους Ιουλίου-Αυγούστου που όπως πάντα είναι γεμάτο με ενδιαφέροντα θέματα μαγειρικής και όχι μόνο!
Το τεύχος μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ ή να το βρείτε σε διάφορα μέρη σε όλη την Ελλάδα όπως γράφει εδώ.
Ευχαριστώ πολύ τον Adam για τα τόσο όμορφα λόγια, αρχίζω να αναρωτιέμαι αν είμαι εγώ αυτή που περιγράφει;-)
Τη συνταγή δεν την έχω δει πουθενά, είναι έμπνευση της στιγμής, τι άλλο να κάνω πια με τα αγαπημένα σε όλους μας κολοκυθάκια!!!
Κολοκυθάκια με παντσέτα
υλικά
1-1,5 κιλό κολοκυθάκια
250 γ5ρ παντσέτα ψιλοκομμένη ή μπέικον
1,5 φλιτζάνι τριμμένα τυριά, όχι αλμυρά (γκούντα-μοτσαρέλα)
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο τριμμένο
1 κιλό ντομάτες
βασιλικός
αλάτι
πιπέρι
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε οριζόντια στα δύο. Τα στρώνουμε σε ένα ταψί, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για μισή ώρα περίπου. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Τσιγαρίζουμε χωρίς λάδι για λίγο την παντσέτα και το κρεμμύδι και μετά ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το σκόρδο, το καρότο, το βασιλικό, πιπέρι και αλάτι. Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα και ύστερα προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι τυρί και τα ρίχνουμε πάνω από τα κολοκυθάκια. από πάνω ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε στους 200β για 35-40 λεπτά.
Άντε να γράψουμε και καμιά συνταγή, τέρμα τα ταξίδια!
Το τεύχος μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ ή να το βρείτε σε διάφορα μέρη σε όλη την Ελλάδα όπως γράφει εδώ.
Ευχαριστώ πολύ τον Adam για τα τόσο όμορφα λόγια, αρχίζω να αναρωτιέμαι αν είμαι εγώ αυτή που περιγράφει;-)
Τη συνταγή δεν την έχω δει πουθενά, είναι έμπνευση της στιγμής, τι άλλο να κάνω πια με τα αγαπημένα σε όλους μας κολοκυθάκια!!!
Κολοκυθάκια με παντσέτα
υλικά
1-1,5 κιλό κολοκυθάκια
250 γ5ρ παντσέτα ψιλοκομμένη ή μπέικον
1,5 φλιτζάνι τριμμένα τυριά, όχι αλμυρά (γκούντα-μοτσαρέλα)
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο τριμμένο
1 κιλό ντομάτες
βασιλικός
αλάτι
πιπέρι
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε οριζόντια στα δύο. Τα στρώνουμε σε ένα ταψί, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για μισή ώρα περίπου. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Τσιγαρίζουμε χωρίς λάδι για λίγο την παντσέτα και το κρεμμύδι και μετά ρίχνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το σκόρδο, το καρότο, το βασιλικό, πιπέρι και αλάτι. Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα και ύστερα προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι τυρί και τα ρίχνουμε πάνω από τα κολοκυθάκια. από πάνω ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε στους 200β για 35-40 λεπτά.
Άντε να γράψουμε και καμιά συνταγή, τέρμα τα ταξίδια!
Oh Yummy! I am so occupied with packing these days that our food has been so boring! When I read posts like this I just want it... and now!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο! Πολύ χαίρομαι για σένα! Νοστιμότατο δείχνει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια, πάντα τέτοια νόστιμα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήcupcakes, I am sure you have more interesting things to do these days than cooking!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki, ευχαριστώ πολύ! Είχατε φωτιές κοντά σας;
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty, σε ευχαριστώ! Καλά να περνάς στο αγαπημένο μου νησί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά πολλά συγχαρητήρια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο πιάτο σου πολύ νόστιμο δείχνει!!
Καλό βράδυ:)
μμμμ...νοιστιμοτατο!...και πολλα μπραβο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή(ευχαριστω ιδιαιτερως για το βραβειο μου...μολις τωρα μπηκα να το παραλαβω...σορρυ για την καθυστερηση...)
Πολλά συγχαρητήρια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσο για τη συνταγούλα, τα πολύ απλά και γρήγορα είναι τα νοστιμότερα!!!! :)))
ΕΛΕΝΑ, ευχαριστώ πολύ! Να περνάς καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήcook, μας έλειψες! Είχες πάντως άξιους αντικαταστάτες!
ΑπάντησηΔιαγραφήEYH, σε ευχαριστώ! Θα φτιάξω τις ταλιατέλες για το βράδυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια big mama!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμο και το πιάτο που μας δίνεις, αφού η παντσέντα και τα τυριά "σπάνε" την γεύση του κολοκυθιού.
Να είσαι καλά,
καλό βράδυ.
Μπράβο Big Mama ... το αξίζεις και με το παραπάνω... Πάντα τέτοια...... φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήVASILIKI, ευχαριστώ! Τι να κάνω βρίσκω διάφορους τρόπους για τα λαχανικά γιατί δεν είμαστε και πολύ του κρέατος.
ΑπάντησηΔιαγραφήmama, ευχαριστώ πολύ! Το νέο σου μίξερ, τέλειο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφη συνταγή, πιστεύω οτι μπορεί να γίνει και με μελιντζάνα..πάντως κολοκυθάκια έχω συνέχεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήαχτίδα, και εγώ νομίζω ότι μπορεί να γίνει με μελιτζάνα, ίσως να είναι και καλύτερο γιατί η μελιτζάνα έχει άλλη γλύκα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟύτε κι εμείς είμαστε πολύ του κρέατος, γι' αυτό κυνηγάω τις συνταγές με τα λαχανικά, για να έχουμε ποικιλία...
ΑπάντησηΔιαγραφήMπορεί να γίνει και με τα δύο, δηλ. μελιτζάνα και κολοκυθάκια, αν θέλουμε, για καλύτερη γεύση έτσι δεν είναι;
Να είσαι καλά big mama.
αν και άφησα το πρώτο σχόλιο, βλέπω πως δεν υπάρχει πια!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσυγχαρητήρια μανούλα, ένα πιάτο με λαχανικά πάντοτε είναι ευπρόσδεκτο στη ζέστη του καλοκαιριού
Δεν έσβησα εγώ τίποτα φιλενάδα!! Σε ευχαριστώ πάντως για τα συγχαρητήρια, από λαχανικά άλλο τίποτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια!!!Πάντα τέτοια!!!♥♥♥
ΑπάντησηΔιαγραφή