Ήρθε τελικά η αγαπημένη φιλενάδα και όπως καταλαβαίνετε ο χρόνος για blogging δεν είναι αρκετός. Προς το παρόν λόγω jet-lag δεν έχουμε πάει πουθενά οπότε βρήκα ευκαιρία να γράψω για ένα δροσιστικό κέικ.
Το φτιάχνουμε με ένα οποιοδήποτε κέικ, εγώ το φτιάχνω με γιαουρτόπιτα.
χρειαζόμαστε:
125 γρ βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 γιαούρτι
2 αυγά
1 βανίλια
1 πακέτο ζελέ φράουλα
Τα γνωστά: Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τα αυγά, τη βανίλια, το γιαούρτι και το αλεύρι. Το βάζουμε σε στρογγυλό ταψί όχι πολύ μεγάλο, ή φόρμα που βγαίνουν τα πλαϊνά και το ψήνουμε στους 180β. Αφού ψηθεί και κρυώσει αρκετά, με ένα καλαμάκι για σουβλάκια το τρυπάμε αρκετές φορές σε διάφορα σημεία.
Φτιάχνουμε το ζελέ όπως λέει το κουτί και αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ρίχνουμε το ζελέ στο ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο. Εκεί που το έχουμε τρυπήσει παίρνει το χρώμα του ζελέ.
Γίνεται πολύ δροσιστικό, εγώ το άλειψα με μαρμελάδα φράουλα και έριξα τριμμένο αμύγδαλο. ο σύζυγος φυσικά έβαλε και παγωτό από πάνω.
Το φτιάχνουμε με ένα οποιοδήποτε κέικ, εγώ το φτιάχνω με γιαουρτόπιτα.
χρειαζόμαστε:
125 γρ βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 γιαούρτι
2 αυγά
1 βανίλια
1 πακέτο ζελέ φράουλα
Τα γνωστά: Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τα αυγά, τη βανίλια, το γιαούρτι και το αλεύρι. Το βάζουμε σε στρογγυλό ταψί όχι πολύ μεγάλο, ή φόρμα που βγαίνουν τα πλαϊνά και το ψήνουμε στους 180β. Αφού ψηθεί και κρυώσει αρκετά, με ένα καλαμάκι για σουβλάκια το τρυπάμε αρκετές φορές σε διάφορα σημεία.
Φτιάχνουμε το ζελέ όπως λέει το κουτί και αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ρίχνουμε το ζελέ στο ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο. Εκεί που το έχουμε τρυπήσει παίρνει το χρώμα του ζελέ.
Γίνεται πολύ δροσιστικό, εγώ το άλειψα με μαρμελάδα φράουλα και έριξα τριμμένο αμύγδαλο. ο σύζυγος φυσικά έβαλε και παγωτό από πάνω.
εγώ θα ακολουθήσω το σύζυγο σου και θα βάλω και παγωτό φράουλα που έφτιαξα, με αποτέλειωσες με αυτό το γλυκάκι, βραδιάτικα!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτο πιατάκι τέλειο!!!!!!!!!
Kι εγώ θέλω γλυκάκι!!!!!!!!!!!!Και με παγωτό από πάνω εννοείται!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚ α τ α π λ η κ τ ι κ ό!
πω πω όμορφο ...θα το δοκιμασω, ευχαριστω πολύ - προτιμω με μαρμελαδα .
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια από τα Βόρεια
Πολύ πρωτότυπο! Να περάσεις καλά με τη φίλη σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμ ωραιότατο! Να διασκεδάσεις με την ψυχή σου και την φιλεναδίτσα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς την δέχθηκες την φιλεναδίτσα σου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα περάσετε τέλεια παρείτσα!
ΤΥο γλυκάκι σούπερ:)
γαστεροπλήξ, το πιατάκι είναι από αυτά που αγόραζε η κόρη μου όταν σπούδαζε στη Κρήτη και ακόμα δε με αφήνει να χρησιμοποιώ μη τυχόν και σπάσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα, καλώς ήλθες! Πραγματικά με παγωτό είναι ακόμη πιο δροσιστικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήevi, καλώς όρισες! Και εγώ μαζί σου, το παγωτό καλύτερα μόνο του.
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki, σ'ευχαριστώ! Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελικη Ν, ευχαριστώ πολύ! Έχουμε να βρεθούμε 4 χρόνια οπότε καταλαβαίνεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ,ευχαριστώ! Σήμερα ξεκινάμε τις βόλτες. Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημερα και καλη εβδομαδα,πολυ νοστιμο γλυκακι ,πρωι πρωι , με τη ζεστη στο γραφειο οτι πρεπει ειναι ενα κομματι, χωρις παγωτο ομως
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ, καλώς ήλθες και καλή εβδομάδα σου εύχομαι! Χωρίς παγωτό και εγώ να γλυτώσω και καμιά θερμίδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓλυκάκι για μένα?? Αλλά στο συγκεκριμμένο πιάτο παρακαλώ !!! καλώς ήρθε η φιλενάδα σου, να περάσετε υπέροχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty, έλα να σε κεράσω! Σε άλλο πιάτο όμως γιατί με κυνηγάει η κόρη!
ΑπάντησηΔιαγραφήbig mama καλημέρα και καλώς δέχτηκες την φίλη σοθ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα περάσετε καλά και να μας γράφεις νέα σου.
Πρωτοτυπη εκδοχη για κεικ, δεν την εχω ξαναδει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣήμερα έφτιαξα το συκώσι με πράσα. Σούπερ έγινε!
ΑπάντησηΔιαγραφήdhmhtra, ευχαριστώ πολύ! Μια χαρά περνάμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημιουργία το αστείο είναι ότι δεν έχω καμιά ιδεα απ΄που την ξέρω, σα να μου ήρθε στο μυαλό ξαφνικά.Δεν είναι όμως έτσι, κάπου την είδα, κάποιος μου την είπε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚική και εγώ το έφτιαξα πριν λίγο καιρό. Φοβόμουνα για τα πράσσα αλλά ήταν καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφή