Καλή εβδομάδα να έχουμε! Ήθελα οπωσδήποτε ένα γλυκό και έτσι έφτιαξα ένα ελαφρύ και γνωστό γλυκάκι, μια και είχα κέφια και χρόνο το έκανα και σε στρώσεις. Η συνταγή είναι για 5 μπολάκια, για μεγάλη φόρμα διπλασιάζουμε τα υλικά.
χρησιμοποίησα:
1 πακέτο ζελέ
4-5 κουταλιές γιαούρτι
1 κονσέρβα βερίκοκα
Έφτιαξα το ζελέ κανονικά και το χώρισα σε δύο μέρη. Στο ένα έβαλα το γιαούρτι και το χτύπησα λίγο. Έβαλα στα μπολ βερίκοκο σε φέτες και έριξα 2-3 κουταλιές ζελέ. Το έβαλα λίγο στο ψυγείο να κρυώσει. Αφού έπηξε λίγο έριξα 2-3 κουταλιές το μείγμα με το γιαούρτι. Αφού έπηξε και αυτό, έβαλα πάλι 2-3 κουταλιές ζελέ και 2-3 φέτες βερίκοκο. Μετά πάλι το γιαούρτι. Τα μπολάκια της κρέμας τα αναποδογύρισα και είναι το βερίκοκο από πάνω. Στα άλλα έριξα λίγη μαρμελάδα βερίκοκο αραιωμένη με λίγο νεράκι.
χρησιμοποίησα:
1 πακέτο ζελέ
4-5 κουταλιές γιαούρτι
1 κονσέρβα βερίκοκα
Έφτιαξα το ζελέ κανονικά και το χώρισα σε δύο μέρη. Στο ένα έβαλα το γιαούρτι και το χτύπησα λίγο. Έβαλα στα μπολ βερίκοκο σε φέτες και έριξα 2-3 κουταλιές ζελέ. Το έβαλα λίγο στο ψυγείο να κρυώσει. Αφού έπηξε λίγο έριξα 2-3 κουταλιές το μείγμα με το γιαούρτι. Αφού έπηξε και αυτό, έβαλα πάλι 2-3 κουταλιές ζελέ και 2-3 φέτες βερίκοκο. Μετά πάλι το γιαούρτι. Τα μπολάκια της κρέμας τα αναποδογύρισα και είναι το βερίκοκο από πάνω. Στα άλλα έριξα λίγη μαρμελάδα βερίκοκο αραιωμένη με λίγο νεράκι.
ελαφρύ και πολυαγαπημένο γλυκάκι, δροσερό αφού ακόμη οι ζέστες καλά κρατούν
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό ζέστες άλλο τίποτα, σήμερα ήταν νομίζω πολύ ζεστή μέρα, οπότε το γλυκάκι σου μας δρόσισε!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεμάτο δροσιά το ζελεδάκι. Προτιμότερο από τα διάφορα παγωτά. Εμείς παλιά το κάμναμε με ροδάκινα κονσέρβα (κομπόστα), αλλά έβγαινε πολύ γλυκό. Μετά το ξεχάσαμε. Ευχαριστώ πο μου το θύμισες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα από τη Θεσσαλονίκη.
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι πρέπει για τη ζέστη που κρατά καλά ακόμη,το ζελεδάκι σου,μ' αρέσει γιατί δεν είναι γλυκό γλυκό!!
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, εδώ που τα λέμε η όρεξη για γλυκό δε μου έφυγε, γλυκό είναι αυτό;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμο το ζελεδάκι, είμαι και λάτρης του γιαουρτιού οπότε, διπλό το καλό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ,είναι σίγουρο πως έχουμε πολλές ζέστες ακόμη, αφού ο Αύγουστος που είναι και μήνας διακοπών, μας την έφερε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΥΣΠΙΣΤΕ, και εμείς το φτιάχναμε πολύ συχνά αυτό που λες παλιότερα. Μετά το βαρεθήκαμε. Για συγκεντρώσεις όμως, μετά από πολύ φαγητό είναι ότι πρέπει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή, η οικογένεια πολύ το χάρηκε, ότι πρέπει για τη ζέστη! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήAmelie, είναι και εύκολο και γρήγορο και νοστιμούλι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολο, δροσερό και λάιτ! Υπάρχει καλύτερο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σαι καλά, μας γλύκανες και μας δρόσισες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚική, να σου πω, για μένα ένα σουφλέ σοκολάτας είναι καλύτερο, αλλά τι να κάνουμε βολευόμαστε και με αυτό:ΡΡΡ
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty,σε ευχαριστώ! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήMIA XAΡΑ ΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ.ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΟΛΟ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΓΛΥΚΑΤΖΗΣ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ.
Μεγαλομαμά μου, το γλυκάκι σου μια χαρά.. Ελαφρύ και πεντανόστιμο. Μου άρεσε η ιδέα του φρούτου που βγαίνει πάνω. Εγώ το έφτιαχνα με ψιλοκομμένα σε φόρμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα και πολλά φιλιά :)))
SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ, πάρτο όλο, θα φτιάξω άλλο έτσι κι αλλιώς:-) Καλό μήνα και σε σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήEYH, και εγώ παλιά το έφτιαχνα όλο με ζελέ και γιαούρτι και με φρούτα μέσα. Μετά ξεχάστηκε. Τώρα η ζέστη μου το ξαναθύμισε! Καλό μήνα να έχουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλο μηνα, το εφτιαξα κι εγω φετος , δροσιστικο πολυ ειναι, καλοφαγωτο
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο μου γλυκάκι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ έτσι μπράβο να μου δίνεις ιδέες.
Φιλάκια
Καλημέρα. Αμ εσύ τι μου έκανες πρωϊ πρωϊ που με έπιασαν κάτι λιγούρες; Εύκολο και δροστιστικό το γλυκάκι σου :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΠΟΔΗ, Εβιτα, matriga σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Φιλάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφή