Τάρτα με κιμά

1 φύλλο σφολιάτας
500 γρ κιμά
1/2 φλ κέτσαπ
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 φλ τυρί τσένταρ
4 αυγά
1/2 φλ γάλα
1 ντομάτα σε φέτες (προαιρετικά)

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τον κιμά, ρίχνουμε λίγο νεράκι και το βράζουμε μέχρι να το πιει Ρίχνουμε το κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Στρώνουμε τη σφολιάτα σε μια φόρμα τάρτας. Ρίχνουμε τον κιμά στην τάρτα.
Ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, ένα φλιτζάνι τυρί και αλατοπίπερο και το ρίχνουμε πάνω από τον κιμά. Ψήνουμε στους 180-190β για 25-30 λεπτά και μετά απλώνουμε το άλλο φλιτζάνι τυρί. Ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να κόψουμε.
Είναι παραλλαγή μιας συνταγής που τη λένε Cheeseburger Quiche, αλλά η συνταγή που έχω περιλαμβάνει και αγγουράκι τουρσί σε φέτες. Αυτό βέβαια τα παιδάκια μου δεν το τρώνε και έτσι την κάνω χωρίς αυτά. Όποιος θέλει μπορεί να το δοκιμάσει.

14 σχόλια:

  1. Ωραίο, πεντανόστιμο, οχι που οι Εγγλέζοι και οι Αμερικάνοι δε θα έβαζαν αγγουράκια τουρσί, αυτοί αν δεν είναι λύσσα το φαγητό δε μπορούν να φάνε,
    εγώ στα πάρτυ έφτιαχνα ατομικά με πολύ ελαφριά μπεσαμέλ και γινόταν ανάρπαστα, και υπερθερμιδικά βέβαια, αλλά αυτό εμας τις big μαμάδες δεν μας πολυνοιάζει, η ζωή θέλει καλοπέραση και καλό φαΐ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρελαίνομαι για τάρτες και η δική σου δείχνει λαχταριστή, μου έδωσες ιδέα για ορεκτικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γαστεροπληξ, να σου πω την αλήθεια προσπαθώ να προσέχω λίγο αλλά τώρα και με τα blogs η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως! ΑΧ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Betty, είναι πολύ νόστιμη. Η κόρη μου χάλασε τη δίαιτα της για αυτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πεντανόστιμη quiche, εγώ την κάνω με τυριά, με κιμά θα είναι ακόμα πιο νόστιμη φαντάζομαι.
    Λοιπόν εγώ τα αγγουράκια τουρσί θα τα έβαζα. Τα χρησιμοποιώ πολύ σε σαλάτες (π.χ πατατοσαλάτες), δεν ξέρω αν θα ταιριάζουν στην quiche, αλλά θα ήθελα να το δοκιμάσω!
    Φιλιά, καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό σίγουρα θα το λετρωγαν με μεγάλη ευχαρίστηση τα παιδιά μου που τους αρέσει ο κιμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέλεια η τάρτα σου big mama, και λαχταριστή. Την φτιάχνω και εγώ, καλά που μου την θύμησες έχω καιρό να την φτιάξω. Εγώ στη γέμιση προσθέτω και πιπερίτσα ψιλοκομμένη αλλά και λίγο καλαμπόκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΛΕΝΑ και εγώ τα χρησιμοποιώ αρκετά και σε πατατοσαλάτα και σε ρώσικη αλλά τα τέκνα μου στην τάρτα δε το θέλουν. Είχα πάρει μια φορά από το "μεγάλο σουηδικό κατάστημα" μια γυάλα με αγγουράκια σε φέτες, κάπως γλυκόξινα που του πήγαινε πολύ περισσότερο από τα ολόκληρα τουρσί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. kiki,δοκίμασε το, είμαι σίγουρη πως θα τους αρέσει. Και το κέτσαπ το κάνει πραγματικά να μοιάζει με burger!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. EYH καλώς όρισες! Ωραία η ιδέα σου! Θα το δοκιμάσω γιατί τρελαίνονται οι δικοί μου για καλαμπόκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Big mama, στείλε μου σε παρακαλώ στο mail μου το δικό σου (αναγράφεται στο blog μου) για να επικοινωνήσω μαζί σου. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φαίνεται πολύ ωραίο ...θα το δοκιμάσω σίγουρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ ωραία και νόστιμη φαίνεται,Μαρία!
    Το αγγουράκι ούτε κι εγώ θα το προτιμούσα.
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή