Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009

Λαζάνια με σπανάκι

Καλή εβδομάδα και ελπίζω να περάσατε καλά όλες οι μανούλες!
Λαζάνια με σπανάκι θα φτιάξουμε σήμερα. Το έχω φτιάξει και με μπρόκολο και ήταν το ίδιο νόστιμο!

χρειαζόμαστε

18 περίπου πλάκες λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο
250 γρ τυρί κρέμα (εγώ βάζω ricotta)
3/4 φλιτζάνι σάλτσα pesto
2 αυγά
1/3 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
500 γρ σπανάκι κατεψυγμένο, βρασμένο και καλά στημένο
300 γρ κρέμα γάλακτος
1 φλ γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
3 φλυτζάνια μοτσαρέλα τριμμένη
λίγο μαϊντανό
τρίμμα φρυγανιάς
αλάτι,πιπέρι

Βουτυρώνουμε ένα ταψί περίπου 35Χ25 εκ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, το pesto, τα αυγά και την παρμεζάνα. Ρίχνουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη κρέμα γάλακτος, το γάλα, το κρασί,το βούτυρο λιωμένο και το μαϊντανό αλάτι πιπέρι. Ρίχνουμε στο πυρέξ μερικές κουταλιές από το μείγμα με το κρασί.
Στρώνουμε μια σειρά από λαζάνια και ρίχνουμε το μισό μείγμα με το σπανάκι,1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα και 1/3 τη κρέμα με το κρασί. Στρώνουμε δεύτερη σειρά λαζάνια, το υπόλοιπο μείγμα από το σπανάκι και 1/3 κρέμα. Από πάνω στρώνουμε άλλη μια σειρά λαζάνια την υπόλοιπη μοτσαρέλα και την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190β για 40-45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει πριν κόψουμε.

12 σχόλια:

  1. Mιαααμμμ!!!
    Είδες τι ωραία "παστίτσια" βγάζουν αυτά τα λαζάνια?? Κι εγώ τα έχω βολευτεί πολύ!!
    Καλή βδομάδα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ααααχ....και είμαι σε δίαιτα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ δροσερο το φαγάκι σου σήμερα, εγώ αν και συνήθως φτιάχνω φρέσκα λαζάνια, πάντα έχω και κανά δυο κουτιά τέτοια λαζάνια, για μια ώρα βιαστική, ή καμμιά λιγούρα ξαφνική και πραγματικά είναι πολύ βολικά και γίνονται και νόστιμα

    καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. με γεια και το νέο περιβάλλον του μπλοκ, ρομαντικό και δροσερό, φιλάκια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΛΕΝΑ, έχεις δίκιο και εγώ τα έχω βολευτεί, κάνω και ένα με κιμά, την ξέρουν όλοι φαντάζομαι τη συνταγή.

    Kiki, sorry! Σε καταλαβαίνω, αλλά το σόι εδώ δε ξέρει από δίαιτες και τέτοια.

    ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, φτιάχνεις και λαζάνια βρε θηρίο;
    Ευχαριστώ για το blog, ρομαντικό έ; Περίεργο πράγμα παιδί μου, ούτε το προηγούμενο ροζ ούτε αυτό το "ρομαντικό" είμαι εγώ. Φαίνεται πως τα blogs μου βγάζουν τον άλλο μου εαυτό:Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ τι ωραία συνταγή! Τα ζυμαρικά είναι η μεγάλη μου αδυναμία... κι εγώ τα χρησιμοποιώ τα λαζάνια και γίνονται τέλεια με όλους τους συνδυασμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. big mama μου τα φώτα σου: από τη φράση "πλάκες λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο" δεν καταλαβαίνω τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Betty, είναι πράγματι νόστιμα και πολύ εύκολα στη χρήση. Είναι βολικά για διάφορες περιπτώσεις.

    navarino, είναι τα ζυμαρικά που είναι σε φύλλα περίπου 20-25 σε ένα κουτί 8Χ18 εκ. περίπου. Συγνώμη αν σε μπέρδεψα δεν ήξερα πως να το γράψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. big mama....έγραψες..λαζάνια αγαπημένα σπανάκι επίσης.....ορμάω και σε ευχαριστώ νοστιμότατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. σλουρπ!!!...εφτιαξα κατι παρομοιο με κανελονια μανιταρια και ανθοτυρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. homemade, πάρε όσο θες και εμένα μου αρέσουν πολύ!

    cook, ωραία ιδέα τα μανιτάρια. Αλλά τα κανελόνια δεν τα προτιμώ γιατί νομίζω θέλουν βράσιμο και παλιά που προσπάθησα τα έκανα χάλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τέλεια ....και μολις έψαχνα για ωραίες συνταγες για λαζανια. Ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή