Μετά από ένα ξαφνικό και αναζωογονητικό ταξιδάκι, επιστρέφουμε ανανεωμένοι για καινούριες μαγειρικές!
Ένα εύκολο καλοκαιρινό φαγάκι θα φτιάξουμε σήμερα, παρόλο που η μέρα δε θυμίζει καθόλου καλοκαίρι! Και λέω καλοκαιρινό γιατί χρειάζεται πολλές ντομάτες. Εμείς συνήθως το χειμώνα δεν τις προτιμάμε, βέβαια δεν είμαστε και σαν το μπαμπά μου που τις τρώει μόνο τον Αύγουστο!
Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο
μπριζόλες χοιρινές
ντομάτες
πατάτες
αλάτι πιπέρι
ρίγανη
λάδι
Βάζουμε στη μέση του ταψιού όσες μπριζόλες θέλουμε και γύρω γύρω βάζουμε τις πατάτες κομμένες σαν τις τηγανιτές ή λίγο πιο χοντρές, αφού τις έχουμε αλατίσει. Τρίβουμε ντομάτες, και τις ρίχνουμε πάνω στις μπριζόλες μόνο. Χρειαζόμαστε τόσες ντομάτες όσες να καλύψουν τελείως τις μπριζόλες. Ρίχνουμε από πάνω από τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγη ζαχαρίτσα. Ρίχνουμε το λάδι στο φαγητό και το ψήνουμε κανονικά. Νερό συνήθως δε χρειάζεται, αν θέλουμε βάζουμε λίγο νεράκι.
Μου την έχει πει άντρας, καλοφαγάς τη συνταγή! Λέει λοιπόν ότι αυτό το φαγητό γίνεται με χοιρινές μπριζόλες γιατί τις μοσχαρίσιες τις σκληραίνει η ντομάτα!
Ωχ, τώρα το σκέφτηκα! Αυτή η συνταγή είναι για αυτούς που ακόμα τρώνε χοιρινό!!!
Ένα εύκολο καλοκαιρινό φαγάκι θα φτιάξουμε σήμερα, παρόλο που η μέρα δε θυμίζει καθόλου καλοκαίρι! Και λέω καλοκαιρινό γιατί χρειάζεται πολλές ντομάτες. Εμείς συνήθως το χειμώνα δεν τις προτιμάμε, βέβαια δεν είμαστε και σαν το μπαμπά μου που τις τρώει μόνο τον Αύγουστο!
Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο
μπριζόλες χοιρινές
ντομάτες
πατάτες
αλάτι πιπέρι
ρίγανη
λάδι
Βάζουμε στη μέση του ταψιού όσες μπριζόλες θέλουμε και γύρω γύρω βάζουμε τις πατάτες κομμένες σαν τις τηγανιτές ή λίγο πιο χοντρές, αφού τις έχουμε αλατίσει. Τρίβουμε ντομάτες, και τις ρίχνουμε πάνω στις μπριζόλες μόνο. Χρειαζόμαστε τόσες ντομάτες όσες να καλύψουν τελείως τις μπριζόλες. Ρίχνουμε από πάνω από τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγη ζαχαρίτσα. Ρίχνουμε το λάδι στο φαγητό και το ψήνουμε κανονικά. Νερό συνήθως δε χρειάζεται, αν θέλουμε βάζουμε λίγο νεράκι.
Μου την έχει πει άντρας, καλοφαγάς τη συνταγή! Λέει λοιπόν ότι αυτό το φαγητό γίνεται με χοιρινές μπριζόλες γιατί τις μοσχαρίσιες τις σκληραίνει η ντομάτα!
Ωχ, τώρα το σκέφτηκα! Αυτή η συνταγή είναι για αυτούς που ακόμα τρώνε χοιρινό!!!
Καλώς όρισες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεράσατε όμορφα??
Χοιρινό τρώμε ακόμα, να δούμε μέχρι πότε!!
Δεν κατάλαβα όμως, "σαλτσάτο" γίνεται το φαγάκι?? Το οποίο μου ακούγεται και εύκολο και νόστιμο!!
Καλή βδομάδα:)
ΕΛΕΝΑ καλώς σε βρήκα. Μια χαρά περάσαμε! Σαλτσάτο γίνεται το φαγάκι, μη φανταστείς πολλές σάλτσες, πάντως εγώ ξεπλένω το μπλεντεράκι με λίγο νερό και το ρίχνω στις πατάτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπήκα να δω και με πήραν οι μυρωδιες.Τι ωραίο φαγάκι;Για Κυριακές του καλοκαιριού είναι τέλειο.Με καλοκαιρινές ντομάτες,βέβαια,γεια στα χέρια σου!
Όσο για το χοιρινό,εμείς το τρώμε και θα το τρώμε.Με το ψήσιμο "αποστειρώνεται" ούτως ή άλλως.
Και χοιρινό τρώμε και απ' όλα!!! Ωραία εναλλακτική για τις μπριζολίτσες...
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ ωραίο....το έκανα χωρίς ντομάτα...θα το δοκιμάσω....νάσαι καλά
ΑπάντησηΔιαγραφήlila, πραγματικά καλοκαιρινό. Προς το παρόν το τρώμε όλοι το χοιρινό, αργότερα θα δούμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty, είναι μια χαρά φαγητό, το κάνεις στο φούρνο και ξεμπερδεύεις.
homemade, δοκίμασε το, είναι ότι πρέπει για το καλοκαιράκι.
το αγαπάμε το χοιρινό και θα το τρώμε....όπως τρώγαμε και τα κοτόπουλα και τα αυγά...μέχρι να πετάξει με όλα αυτά η τιμή του στα ύψη, σα του κοτόπουλου, πιο ακριβό από το μοσχάρι έγινε το φιλέτο κοτόπουλου...
ΑπάντησηΔιαγραφήτο μοσχάρι να χαιρετάς τον καλοφαγά,
δεν σκληραίνει με τη ντομάτα αλλά με το ψήσιμο, αντίθετα επειδή η ντομάτα είναι όξινη, χρησιμοποιείται ως μαρινάτα στα δύσκολα μοσχαρίσια κρέατα, για να τα μαλακώσει,
(σε 12 ώρες τα κάνει λουκούμια χωρίς ψήσιμο)
απλά οι μοσχαρίσιες αν μείνουν τόση ώρα στο φούρνο, γίνονται παντόφλες,
το χοιρινό είναι πιο ζουμερό, αλλά με τίποτε δεν βάζω μπριζόλα στο φούρνο τόση ώρα μαζί με πατάτες, αν ψηθούν οι πατάτες ναι, εδώ έχουμε ιδιοτροπίες στα κρέατα όχι αστεία...
την επόμενη φορά δοκίμασε να τις βάλεις όταν θα κοντεύουν να γίνουν οι πατάτες θα γίνουν σαφώς πιο ζουμερές, και σε αυτήν την περίπτωση να προτιμάς μπριζόλες λαιμού που είναι πιο ζουμερές και σηκώνουν ψήσιμο, το καρέ και η μπριζόλα δεν θέλουν τόση ώρα ψήσιμο αν και η ντομάτα βοηθά να κρατάνε την υγρασία τους....
κατά τα άλλα ο συνδυασμός με ντομάτα είναι ιδιαίτερα αγαπητός....
τώρα που θα βγουν οι ντοματούλες θα τις τιμήσουμε με πατατούλες στο φούρνο
αφού το αγαπάτε το χοιρινό, έχεις δοκιμάσει και κομμάτια σπάλας, με πατατούλες και ντομάτα, κλειστά σε γάστρα; πολύ νόστιμο φαγάκι, αν βάλεις και κρεμμύδια, πιπεριές, μανιτάρια, όνειρο, έχεις φτιάξει ποτέ, δίνω ιδέες, όσο θα τρώμε χοιρινό τουλάχιστον να τρώμε νόστιμα ...
εμείς δεν κάνουμε δίαιτα, είμαστε big και xxxxxxxxxxxxxxlarge και μας αρέσει!!! τρέμει η γη στο πέρασμα μας!!!χαχαχα....
καλό βράδυ, φιλάκια,
ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, καταπληκτική η ιδέα σου με το χοιρινό στη γάστρα, κάνω στη κατσαρόλα, στη γάστρα όμως θα είναι πεντανόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολη και νόστιμη συνταγή για ένα φαγητό που πιστεύω θα αρέσει σε όλη την οικογένεια.
Καλό μήνα καικαλές συνταγές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνεται ενδιαφέρουσα η συνταγή σου, αν και εγώ θα έκανα την εξής παρέμβαση: την ντομάτα κομμένη φέτες πάνω στις πριζόλες.
dhmhtra, καλώς ήλθες! Πράγματι εύκολο και αρέσει πολύ σε όλη την οικογένεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήnavarino-s καλό μήνα και ευχαριστώ για την παρέμβαση. Θα δοκιμαστεί σύντομα με ζουμερές καλοκαιρινές ντομάτες.
Πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο φαίνεται, θα το δοκιμάσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήEleftheria, καλώς ήλθες! Δοκίμασε το, είναι νόστιμο και εύκολο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα big mama!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην έφτιαξα απόψε και ήταν υπέροχη :)
Φιλιά πολλά
Καλό βράδυ
gvarvakis χαίρομαι που σου άρεσε! Είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά κυρίως το Καλοκαίρι με τις φρέσκιες ντομάτες.
ΑπάντησηΔιαγραφή