The "κωκ"

Με αφορμή την ανάρτηση της φίλης ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ για κωκάκι θυμήθηκα ένα αστείο περιστατικό που συνέβη όταν ήμουν περίπου 14-15 χρονών (πολλά πολλά χρόνια πριν)

Εκείνη την εποχή λοιπόν όλοι της ηλικίας μου αλληλογραφούσαμε με διάφορα παιδιά από άλλες χώρες με κάτι χαρτάκια που συμπληρώναμε, αν θυμάται κανείς. Τέλος πάντων μια φίλη μου που αλληλογραφούσε με ένα κορίτσι από την Αμερική, την προσκάλεσε το καλοκαίρι και εκείνη ήλθε. Πήγαμε λοιπόν σε θερινό σινεμά. Τα θερινά σινεμά της γειτονιάς εκείνη την εποχή , καμία σχέση με τα σημερινά. Χάλια καρέκλες και όσο για καντίνα ....τσιπς, σάμαλι, κωκ, της συμφοράς (το δικό μας τουλάχιστον)!

Την ρωτήσαμε λοιπόν αν ήθελε κάτι από την καντίνα.
Το κορίτσι λέει "I'll take a coke". Εμείς φυσικά που δεν ξέραμε τότε ότι τη κόκα κόλα τη λένε έτσι, νομίζαμε πως εννοούσε κωκ. Και έγινε ο πιο σουρεαλιστικός διάλογος της εποχής. Της λέει η φίλη μου: You'd better not. I don't think they are fresh. Το κορίτσι μας κοίταζε με μάτια όλο απορία.... It's not possible!
5 τρελές να προσπαθούν να της εξηγήσουν ότι δεν κάνει να πάρει κωκ γιατί μπορεί να την πειράξει και εκείνη να μη μπορεί να καταλάβει γιατί η κόκα κόλα δεν είναι φρέσκια! Στο τέλος παραιτήθηκε και δεν πήρε τίποτα.
Κάθε φορά που το θυμόμαστε με τη φίλη μου ακόμα γελάμε.

6 σχόλια:

  1. Αντεεεε!! Απίστευτο χα χα χαα!!
    Μα είναι να μην γελάτε??
    Εχω να θυμηθώ ένα σωρό τέτοιες φάσεις, όπως όταν είχε κολλήσει το μυαλό μου στο πως λέγεται η πορτοκαλάδα στα αγγλικά και προσπαθούσα να πείσω μια φίλη Αγγλίδα να της προσφέρω ... portocalade!! H δόλια δεν καταλάβαινε φυσικά τι πράμα είναι αυτό.
    Εγώ καταλάβαινα ότι κάτι δεν λέω καλά (να σκίσω το proficiency μου δηλαδή), αλλά εκεί ... επέμενα να την κεράσω portocalade:PPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. my cok are so fresh, i swear !!!!!!
    cross my fingers.....
    μα την πίστη μου γιωρίκα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ωραίες παλιές καλές στιγμές...με γυρίσατε και μένα πίσω.......νάσαι καλά πολύ ωραίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πέρασα να πω μια καλησπέρα και τα χρόνια πολλά μιας και δεν τα είπαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χαχαχαχα! Καλό!
    Λοιπόν τέτοια αλληλογραφία είχα κι εγώ και γινόταν με το IYS (International Youth Service), το θυμήθηκες; Σε πληροφορώ ότι ακόμα υπάρχει και πριν 2-3 χρόνια είχε γράψει και η κόρη μου γράμμα σ' αυτούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΛΕΝΑ, άσε τι πάθαμε με την portocalade και την coke,που να πουμε το πόνο μας:ΡΡΡ

    ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ, I believe you! ΧΑ,ΧΑ! Καλά τα Αγγλικά μας σκίζουνε!

    homemade,να΄σαι καλά και welcome!(για να είμαστε και μέσα στο κλίμα ;-)

    stratosgr, Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη! Πέρασα από τη κουζίνα σου αλλά το πολύ αργό μου internet σήμερα μου έκανε νερά!

    kiki,έχεις δίκιο, έτσι λεγότανε! Τι μου θύμισες τώρα! Δεν το ήξερα ότι υπάρχει ακόμα, τότε βέβαια γινότανε χαμός. Ωραίες εποχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή