Τετάρτη, 8 Απριλίου 2009

Λαχανικά με κάρυ

Γλυκά, τσουρέκια, κουλουράκια, φτάνει πια, το ζάχαρο μου!
Σας γράφω ένα φαγητάκι με λαχανικά και καρυ που αν θυμάμαι καλά το είχα δει σε μια εκπομπή του Μαμαλάκη. Εγώ το χρησιμοποιώ σαν σάλτσα για μακαρόνια και είναι πολύ αγαπημένη.

Υλικά
σε ότι ποσότητες θέλει ο καθένας,χοντροκομμένα, εγώ έβαλα:

1 κρεμύδι
2-3 καρότα
3-4 κολοκύθια
2 πιπεριές χρωματιστές
1 φινόκιο
1 ντομάτα ψιλοκομένη χωρίς ζουμιά
2 σκορδα
1 κουταλάκι τζίντζερ τριμένο
2 κουταλιές σούπας κάρυ
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Τσιγαρίζουμε το κρεμύδι και το σκόρδο και μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι,κάρυ, τζίντζερ και λίγο νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν και προς το τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι.
Είναι καλύτερα να μπούν σαν σάλτσα σε χοντρά ζυμαρικά, εμείς τα τρώμε με πένες συνήθως. Καλό είναι να τα ανακατέψουμε με τα ζυμαρικά αλλά στην οικογένεια αρέσει σαν σάλτσα από πάνω. Πάντως είναι νόστιμο και  αν δε βάλουμε το γιαούρτι, νηστίσιμο!

9 σχόλια:

  1. Κάπως έτσι κάνω κι εγώ λαχανικά για τα ζυμαρικά και μας αρέσουν πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kiki, το κάρυ έχει πολύ έντονη γεύση, όπως ξέρεις. Σε όποιον αρέσει το κάρυ αρέσει και αυτή η συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tι εξαιρετική συνταγή!!!
    Μου αρέσει πάρα πολύ το κάρυ, μου αρέσει και η ιδέα να συνδυάσω λαχανικά με ζυμαρικά!!!
    Η πρώτη συνταγή που θα κάνω την επόμενη βδομάδα, μιας και την Μ. Βδομάδα θα νηστέψουμε κι εμείς!
    Φιλιά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΛΕΝΑ, ελπίζω να σου αρέσει! Εμείς παρόλο που δε νηστεύουμε, δεν πολυτρώμε κρέας, δεν αρέσει πολύ στα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μ' αρέσουν τα λαχανικά
    μ' αρέσει και το κάρυ
    μα πιο πολύ μ' αρέσει
    η χρωματική πανδαισία
    μου αρέσει η ινδική κουζίνα
    με τα πλούσια καρυκεύματα της
    γι' αυτό επιβάλλεται το γιαουρτάκι, που παίρνει την κάψα, δοκίμασε τη σάλτσα με ρεβύθια καλοβρασμένα, ως σαλάτα,
    ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

    βάλε πιατάκι τρέχουν τα σάλια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ δώσε περισσότερες πληροφορίες για τη σάλτσα με τα ρεβύθια. Αν την έχεις στα blogs σου θα τα βρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. στο ινδικό εστιατόριο, σερβίρουν μια παρόμοια σάλτσα λαχανικών που είτε την έχουν ελαφρά βράσει μαζί με ρεβίθια έτοιμα βρασμένα, είτε την ρίχνουν από πάνω. εκεί το κάρυ βέβαια είναι πολύ καυτερό, έχουν πολλά είδη, που ξεκινούν από πικάντικο, και καταλήγουν σε εξαιρετικό καυτερό, οπότε το γιαούρτι, το βάζουν για να ισορροπεί στο στόμα το καυτερό με το δροσερό.
    έχει πολύ πλάκα, τρως, ζεματάς τη γλώσσα σου, αλλά δίπλα υπάρχει ένα ντιπ γιαουρτιού που μόλις φας λίγο συνέρχεσε και θέλεις και άλλο καυτερό. σημειωτέον ότι εγώ δεν τρώω καυτερά, εκεί όμως μου αρέσει.
    α, συνήθως μέσα στα λαχανικά βάζουν και μελιτζάνα, οι Ινδοί τη μελιτζάνα την έχουν όπως εμεις το μαϊντανό, τη βάζουν παντού.

    ΔΕΝ ΈΧΩ ΒΆΛΕΙ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ, αλλά μοιάζει πολύ με ότι έκανες εσύ, στο πιο καυτερό του, και με λίγο κύμινο,κάποια στιγμή όμως θα κάνω αφιέρωμα σε μερικές ινδικές συνταγές που τις λατρεύω, είναι τόσο νόστιμες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω συνηθίσει τα ινδικά φαγητά. Οι φίλοι μου από τον Καναδά τα προτιμούν πολύ, αλλά βέβαια εκεί είναι συνηθισμένοι περισσότερο σε διάφορες κουζίνες. Εμείς γενικά δεν τα τρώμε τα καυτερά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η δική μας συνταγή θα είναι προσαρμοσμένη στις δικές μας συνήθειες, το κάρυ που κυκλοφορεί εδώ δεν καίει, το κύμινο επίσης, μη νομίζεις ούτε εμείς τρωμε καυτερά, τα παιδιά μου θέλουν κινέζικα και ινδικά, αλλα με τη συμφωνία να τα μαγειρέψω εγω, για να είναι σίγουρες ότι δεν καίνε.

    στο ινδικό εστιατόριο, της Θεσσαλονίκης, έχει φαγητά που μπορεί να τα φάει και κάποιος σαν εμένα που δεν τρώει καυτερά, έχει όμως και τα ΙΝΔΙΚΑ με τις αυθεντικές καυτερές γεύσεις.
    θα προσαρμόσουμε λοιπόν τις συνταγές στις δικές μας διατροφικές συνήθειες, η γεύση πάντως είναι τρομερή

    ΑπάντησηΔιαγραφή