Έκανα γρήγορα γρήγορα αυτά τα κουλουράκια για να τα πάω κάπου.
Είναι πολύ νόστιμα και διαφορετικά από τα συνηθισμένα νηστίσιμα κουλουράκια. Υπερισχύει η μυρωδιά του ούζου αλλά δεν είναι άσχημο.
Υλικά:
1 1/2 φλιτζάνι ούζο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. σόδα
1/2 κ. γλ. μαστίχα κοπανισμένη
αλεύρι όσο πάρει μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή (4-5 φλιτζάνια)
ζάχαρη και κανέλα ανακατεμένη σε ένα μπολάκι
Χτυπάμε λίγο το λάδι, το ούζο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε μαστίχα, μπέικιν, σόδα και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και ελαστική.
Τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τα βουτάμε στο μπολάκι με την κανελοζάχαρη.
Ψήνουμε στους 160β για 30-40 λεπτά. Δεν παίρνουν πολύ χρώμα όπως βλέπετε.
Δεν μου φαίνονται και πολύ εμφανίσιμα τώρα που τα βλέπω αλλά είναι νόστιμα σας εγγυώμαι.
Και τα πασχαλινά μου κουλουράκια με ούζο τα κάνω, διαφορετική συνταγή βέβαια!
Είναι πολύ νόστιμα και διαφορετικά από τα συνηθισμένα νηστίσιμα κουλουράκια. Υπερισχύει η μυρωδιά του ούζου αλλά δεν είναι άσχημο.
Υλικά:
1 1/2 φλιτζάνι ούζο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ. γλ. σόδα
1/2 κ. γλ. μαστίχα κοπανισμένη
αλεύρι όσο πάρει μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή (4-5 φλιτζάνια)
ζάχαρη και κανέλα ανακατεμένη σε ένα μπολάκι
Χτυπάμε λίγο το λάδι, το ούζο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε μαστίχα, μπέικιν, σόδα και σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και ελαστική.
Τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τα βουτάμε στο μπολάκι με την κανελοζάχαρη.
Ψήνουμε στους 160β για 30-40 λεπτά. Δεν παίρνουν πολύ χρώμα όπως βλέπετε.
Δεν μου φαίνονται και πολύ εμφανίσιμα τώρα που τα βλέπω αλλά είναι νόστιμα σας εγγυώμαι.
Και τα πασχαλινά μου κουλουράκια με ούζο τα κάνω, διαφορετική συνταγή βέβαια!
μεθυσμένα κουλουράκια, μια χαρά είναι από εμφάνιση, φυσικά επειδή έχουν μαστίχα το ούζο ή θα πρέπει να είναι αρωματισμένο με μαστίχα ή να μην έχει μυρωδιά γλυκάνισου, διότι τότε θα χαλά η γεύση τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήπαρόμοια συνταγή εγώ βάζω ως βάση σε ένα από τα σκαλτσούνια που φτιάχνω
θα πάρω κανα δυο για το καφεδάκι μου,
Πόσα μπορώ να πάρω; Είχες πρόβλημα με το πλάσιμο; Συνήθως όταν μπαίνει ούζο, η ζύμη φέρεται λιγό περίεργα...
ΑπάντησηΔιαγραφήTι έχουν εμφανισιακά??
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ μια χαρά τα βλέπω πάντως!!
Και πρέπει να είναι πολύυυυ αρωματικά!
Τελικά αυτές τις μέρες περιδιαβαίνοντας τα μαγειρικά blogs, βλέπει κανείς ότι και η νηστεία έχει τις νοστιμιές της:)
Τι αλεύρι βάζεις αλήθεια??
μμμ!μου αρεσουν!..με βαζεις σε πειρασμο...
ΑπάντησηΔιαγραφήγαστεροπλήξ,έχεις δίκιο, έβαλα ούζο κανονικό και χάθηκε τελείως η μαστίχα. Πάντως ήταν νόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki, πάρε όσα θέλεις. Η ζύμη δεν ήταν άσχημη απλώς εγώ βιαζόμουνα και δεν ασχολήθηκα πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ είναι πραγματικά πολύ αρωματικά. Τώρα έβαλα αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήcook, είναι πραγματικά πολύ νόστιμα. Δοκίμασε τα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ρώτησα επειδή όταν κάνω ζύμη με ούζο, είναι λίγο ανομοιόμορφη η ζύμη. Τα δικά σου μια χαρά φαίνονται!
ΑπάντησηΔιαγραφήαγαπημένη παιδική συνταγή ,την έκανε η θεία μου το πάσχα ,τα έπλαθε σα μπαλάκια κολλημένα σε λουλουδάκι ,τέλεια.
ΑπάντησηΔιαγραφή