Γενικά δε νηστεύουμε, αλλά δεν είμαστε και πολύ των κρεατικών. Σήμερα όμως έφτιαξα ένα αγαπημένο φαγητό με μπιφτέκια.
Μπιφτέκια με κάρυ
Υλικά:
Μπιφτέκια όπως τα φτιάχνει ο καθένας, εγώ έβαλα:
500 γρ κιμά
φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 αβγό
θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
Επίσης έχουμε:
Μανιτάρια μικρά ή μεγάλα κομμένα στα δύο
πατάτες χοντροκομμένες λίγο βρασμένες
κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλιά κάρυ
Σοτάρουμε με 2 κουταλιές λάδι τα μπιφτέκια, για να κάνουν την κρούστα που δεν μπορούν να κάνουν αν τα βάλουμε στο φούρνο. Τα βγάζουμε.
Σοτάρουμε με λίγο λάδι τα μανιτάρια, τις πατάτες και το κρεμμύδι
και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αλάτι πιπέρι και 1 ποτήρι νερό.
Τα ψήνουμε περίπου 30 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τα μπιφτέκια και ρίχνουμε από πάνω το κάρυ ανακατεμένο με το γιαούρτι και 2 κουταλιές γάλα για να γίνει λίγο πιο αραιό.
Ψήνουμε άλλη μισή ωρίτσα και είναι έτοιμο.
Κοιτάζοντας μετά την κουζίνα μου θυμήθηκα αυτό του έγραψε ο Μιχάλης Μιχαήλ στο τελευταίο LIFO. "Έχω καταλάβει πως όλα τα φαγητά που καταλήγουν σε ένα ταψί σέρνουν πίσω τους δεκάδες ακατάστατες κουζίνες με κατσαρόλες και τσόφλια από αυγά κολλημένα στους πάγκους"
Πόσο δίκιο έχει!
Μπιφτέκια με κάρυ
Υλικά:
Μπιφτέκια όπως τα φτιάχνει ο καθένας, εγώ έβαλα:
500 γρ κιμά
φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 αβγό
θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
Επίσης έχουμε:
Μανιτάρια μικρά ή μεγάλα κομμένα στα δύο
πατάτες χοντροκομμένες λίγο βρασμένες
κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλιά κάρυ
Σοτάρουμε με 2 κουταλιές λάδι τα μπιφτέκια, για να κάνουν την κρούστα που δεν μπορούν να κάνουν αν τα βάλουμε στο φούρνο. Τα βγάζουμε.
Σοτάρουμε με λίγο λάδι τα μανιτάρια, τις πατάτες και το κρεμμύδι
και τα βάζουμε σε ένα ταψί με αλάτι πιπέρι και 1 ποτήρι νερό.
Τα ψήνουμε περίπου 30 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τα μπιφτέκια και ρίχνουμε από πάνω το κάρυ ανακατεμένο με το γιαούρτι και 2 κουταλιές γάλα για να γίνει λίγο πιο αραιό.
Ψήνουμε άλλη μισή ωρίτσα και είναι έτοιμο.
Κοιτάζοντας μετά την κουζίνα μου θυμήθηκα αυτό του έγραψε ο Μιχάλης Μιχαήλ στο τελευταίο LIFO. "Έχω καταλάβει πως όλα τα φαγητά που καταλήγουν σε ένα ταψί σέρνουν πίσω τους δεκάδες ακατάστατες κουζίνες με κατσαρόλες και τσόφλια από αυγά κολλημένα στους πάγκους"
Πόσο δίκιο έχει!
μμμ...!και με καρυ!!!και με μανιταρια!..που τα αγαπω πολύ!...σημειωνω για να τα φτιαξω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντε να δούμε και κανένα μη νηστίσιμο φαγάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ να σου πω την αλήθεια .... ντρέπομαι να βάλω ακόμα στο blog μας κρεατικό, μιας και οι περισσότεροι φίλοι νηστεύουν. Μετά το Πάσχα όμως ..... βουρ!! χα χα χα
Εξαιρετικά νόστιμο φαίνεται το φαγάκι σου, μ' αρέσει πολύ το κάρυ στα φαγητά!!
cook,ελπίζω να σου αρέσει όταν το φτιάξεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ, τώρα ντρέπομαι και εγώ! Έπρεπε να το είχα σκεφτεί, θα γράφω νηστήσιμα τώρα.
Δεν ξέρω τι αφήνει πίσω του ένα τέτοιο φαΐ, αλλά σίγουρα άφησε ένα νόστιμο πιάτο απ' ό,τι βλέπω από τη φωτό!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki, σίγουρα έχει πολλά κατσαρολικά, αλλά δεν πειράζει. Αξίζει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα μπορούσα μόνο να έβγαζα καλύτερες φωτογραφίες! Εσείς όλοι είσαστε καλλιτέχνες!
Μαρία
καταπλικτικ συνταγη,θα τη φτιαξω σιγουρα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή