Τηγανίτες Με Κολοκύθα / Pumpkin Pancakes


 
 
For English, scroll down

Δεν πιστεύω να τελειώσατε τις κολοκύθες σας; Εγώ τώρα τις απολαμβάνω. Είναι ακόμη της εποχής και δίνουν νοστιμιά όπου και να τις χρησιμοποιήσουμε.
 
Τώρα μάλιστα που πλησιάζουν οι γιορτές και θα βρισκόμαστε περισσότερο στο σπίτι, είναι ευκαιρία να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Φτιάξτε ένα ιδιαίτερο πρωινό στα παιδάκια σας, νόστιμο, υγιεινό και θρεπτικό.
 
 
 
 
Εγώ χρησιμοποίησα την αγαπημένη μου red kuri κολοκύθα αλλά μπορείτε να τις φτιάξετε με όποια κολοκύθα σας αρέσει.




Τηγανίτες Με Κολοκύθα

Print Friendly and PDF
Ένα ιδιαίτερο, νόστιμο, υγιεινό και θρεπτικό πρωινό με κολοκύθα.
Μερίδες:14-16
Συστατικά:

  • 2 φλ. αλεύρι γοχ
  • 1/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. baking powder
  • 2 κ. γλ. pumpkin spice*
  • 1 αυγό
  • 1 1/2 φλ. γάλα
  • 2 κ. σ. σπορέλαιο
  • 1 φλ. πουρέ κολοκύθας

 

  •  PUMPKIN SPICE 
  •  6 κ.σ. κανέλλα
  •  4 κ.γ. πιπερόριζα
  •  2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  •  2 κ.γ. μπαχάρι
  •  1 κ.γ. γαρύφαλλο

 

 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη και το μπαχαρικό.
  2. Κάνουμε μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε το αυγό ελαφρά χτυπημένο, το γάλα, το λάδι και την κολοκύθα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και αλείφουμε με μια κουταλιά λάδι.
  4. Ρίχνουμε περίπου 1/4 του φλιτζανιού και ψήνουμε από τη μια μεριά  μέχρι να δούμε φουσκαλίτσες στην επιφάνεια, για δυο λεπτά περίπου.
  5. Γυρίζουμε την τηγανίτα από την άλλη και ψήνουμε για ένα λεπτό ακόμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Για να φτιάξω πολτό κολοκύθας, κόβω την κολοκύθα σε φέτες, καθαρίζω τα σπόρια και την στρώνω σε αντικολλητικό χαρτί. Την ψήνω στους 200β για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Την λιώνω στο μούλτι.
 
Αν θέλουμε να ψήσουμε πολλές τηγανίτες μαζί υπολογίζουμε 1 κ. σ.  λάδι για κάθε τηγανίτα στο τηγάνι.





 
I hope you still have some leftover pumpkin at home, I am still enjoying my last batch.
They are still in the market and we can use them in different ways.
 
Especially now that we are getting closer to the holidays and we will spend more time at home with our loved ones, we have an opportunity to make something different. 
You can make a special, nutritious and delicious breakfast for your children.
 
I used my favourite kind of pumpkin, a red kuri, this recipe however can be made with any kind of pumpkin you prefer.
 

 


Pumpkin Pancakes

Print Friendly and PDF
A special, nutritious and delicious breakfast treat with pumpkin.
Yield:14-16
INGREDIENTS:

  • 2 cups A.P. flour
  • 1/4 brown sugar
  • 2 tsps baking powder
  • 2 tsps pumpkin spice*
  • 1 egg
  • 1 1/2 cups milk
  • 2 Tbsps vegetable oil
  • 1 cup pumpkin purée


  • PUMPKIN SPICE
  • 6 Tbsps cinnamon 
  • 4 tsps ginger             
  • 2 tsps nutmeg
  • 2 tsps allspice
  • 1 tsps cloves
INSTRUCTIONS:
  1. In a bowl, stir flour, sugar, baking powder and spice.
  2. Make a well in the middle and add egg slightly whisked, milk, oil and pumpkin. Stir well to blend.
  3. Heat a non-stick pan over medium heat and baste cooking surface of pan with 1 Tbsp of oil.
  4. Drop 1/4 of a cup of batter in the pan and cook until bubbles appear on the surface, about two min. Flip pancake and cook for a min. longer.

NOTES
For the pumpkin purée, peel and slice pumpkin, clean pumpkin seeds, arrange in parchment paper layered pan and bake at 400F, for 20-25 min, until tender. Process in a food processor.

If you want to make more than one pancakes simultaneously, add 1 Tbsp oil for each one in the pan.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου