500 γρ ταλιατέλες
250 γρ σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα στα τρία
1 κουταλιά βούτυρο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
200 γρ καπνιστό σολομό σε κομματάκια
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι-πιπέρι
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τρία λεπτά πριν τα βγάλουμε ρίχνουμε τα σπαράγγια να βράσουν μαζί. Σουρώνουμε. Εν τω μεταξύ σε μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το κρασί και το χυμό λεμονιού, μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα, τον σολομό, άνηθο και πιπέρι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας μερικές φορές έως να αρχίσει να πήζει η σάλτσα, περίπου 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε και το τυρί, μαγειρεύουμε άλλο ένα λεπτό και ρίχνουμε το μείγμα στις ταλιατέλες. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Tip: Επειδή στην οικογένεια δεν αρέσει η κρέμα γάλακτος, κρατάω πάντα νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά και το χρησιμοποιώ στη θέση της κρέμας για να πήξει η σάλτσα. Έτσι έκανα και τώρα, αντί για κρέμα έβαλα 1 1/2 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά.
Having seen an asparagus commercial on TV, I was compelled to cook something with them. I therefore found this recipe in one of the american magazines that Xara has sent me. We like asparagus a lot but they're not among the veggies we usually have at home. I prefer green asparagus, however when I sent my better half to buy me some, he came back having once more bought something other than I had asked:)) Never mind, the recipe turned out delicious, the smoked salmon (which you know by now we like a lot) played an important role.
We need
1 lb tagliatelle
1/2 lb asparagus, cut in three
1 Tbsp butter
4 scallions, finely chopped
1/2 cup white wine
2 Tbsps lemon juice
1 cup heavy cream
7 oz smoked salmon, chopped
1/4 cup dill, finely chopped
1 tsp lemon rind
1/4 cup grated parmesan cheese
salt and pepper to taste
Boil pasta in salted water. Three minutes before they're done, add asparagus and let boil together.Drain. In the meantime, melt butter in large skillet and add scallions. Stir for 2-3 min, add wine and lemon juice, keep stirring for 1-2 more min. Add cream, salmon, dill and pepper. Keep stirring until sauce starts thickening, 4-5 min. Add cheese, stir for 1 min, then pour mixture over the tagliatelle. Mix and serve.
Tip: Since we are not really fond of cream, I always reserve some water from boiling pasta and use it instead of cream, to thicken the sauce. This is what I did in this case also, I used 1/2 cup of pasta water instead of cream.
You have a very nice blog! Polu wpaio! I'll be back!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν βρω αύριο σπαράγγια στη λαϊκή θα το φτιάξω άμεσα!!Καλό βράδυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι έχω μια πείναααααααααα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις γύρισα σπίτι από την απογραφή και δεν έχω φτιάξει τίποτα για φαγητό οπότε παίρνω μια μεριδούλα...
Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε Μαράκι μου!!!
Μαράκι χτύπησες φλέβα, ζυμαρικό!!! σολωμός!!! σπαράγγια!!!! Αν είχα σπαράγγια στο ψυγείο θα το έφτιαχνα τώρα!!!! έχω μια λιγούρα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ
φιλάκια
Σκέτη απόλαυση αυτό το πιάτο!!! Το λιγουρεύτηκα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεντανόστιμη συνταγή... Αύριο κιόλας την φτιάχνω!! Καλό βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήThis looks really delicious, I love smoked salmon and asparagus :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχο πιάτο. Ο συνδυασμός σολομού με ζυμαρικό μας αρέσει ούτως ή άλλως. Με τα σπαράγγια θα απογειώνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελλαίνομαι για σολωμό με ζυμαρικά αλλά και για σπαράγγια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήThis is such a lovely dish. I know my family would really enjoy it. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνδυασμοί υλικών υπέροχοι που σίγουρα έχουν δώσει ένα αποτέλεσμα πεντανόστιμο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλό ΣΚ!
At Anna's kitchen table, welcome and thank you for your kind words!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞανθή αν το φτιάξεις ελπίζω να σου αρέσει! Καλή Κυριακή!
ΑπάντησηΔιαγραφήpainter σε ευχαριστώ! Πάρε μεριδούλα και καλό κουράγιο με την απογραφή:)
ΑπάντησηΔιαγραφήmanousina εγώ το είπα, πρέπει να φάμε μαζί μια μέρα, χαχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήPansofix σε ευχαριστώ πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήTante Kiki σε ευχαριστώ πολύ! Ελπίζω να σου αρέσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήmuppy thank you so much:)
ΑπάντησηΔιαγραφήVita σε ευχαριστώ, πράγματι και στην οικογένεια εδώ άρεσε πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίλα, το ίδιο και εγώ. Και με άγρια σπαράγγια φαντάζομαι θα είναι ακόμα καλύτερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήMary, thank you so much! Fortunately my family liked it also.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ, σε ευχαριστώ! Καλή κυριακή και καλή εβδομάδα από αύριο:)
ΑπάντησηΔιαγραφήta sparaggia den ta polutrwme oi ellhnes,alla einai poly nostima k threptika!ta sundiases poly wraia!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη σημειώνω, γιατί μ' αρέσει! ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓκουρμε βλεπω το σημερινο φαγητο.Καλη εβδομαδα να εχεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοίημα Μαρία μου, ποίημα !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦοβερό "δέσιμο" και άψογο αποτέλεσμα
φιλιά πολλά
Καλημέρα
I made this last night, was delicious :)
ΑπάντησηΔιαγραφή